Начало / Екскурзии / Екскурзии - Доха

Най - Доброто от Катар с 4 включени екскурзии

Номер на оферта

/

241743

Дати & цени

01 май 2024 г. - Цена от 2940 лв.
22 май 2024 г. - Цена от 2940 лв.
18 септември 2024 г. - Цена от 2940 лв.
23 октомври 2024 г. - Цена от 2940 лв.
20 ноември 2024 г. - Цена от 2940 лв.
11 декември 2024 г. - Цена от 2940 лв.
25 декември 2024 г. - Цена от 2940 лв.

Цената включва

Самолетен билет София - Доха - София с авиокомпания Qatar Airways с включени летищни такси;
1 брой ръчен багаж до 7 кг. и 1 чекиран багаж до 25 кг;
Трансфер летище-хотел-летище;
4 нощувки със закуски в хотел по избор;
Обиколка на борда на красива традиционна лодка тип "Доу";
Обиколка на Доха;
Надбягване с камили и обиколка на Зекрит;
Целодневно сафари в Пустинята с обяд;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро;
Обслужване от представител на фирмата партньор на български език.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии – заявяват се предварително в България;
Бакшиши за шофьора и екскурзовода;
Разходи от личен характер;
Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително;
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70г. - 27 лв.

Програма на пътуването

Маршрут: София - Доха - София

5 дни / 4 нощувки

Дати на отпътуване:
20.03.2024г.; 03.04.2024г.; 20.04.2024г.;
01.05.2024г.; 22.05.2024г.; 18.09.2024г.;
23.10.2024г.; 20.11.2024г.; 11.12.2024г.;
25.12.2024г.
===========================================================

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ

Hampton by Hilton Doha 3 - със закуска от 2918 лева

The Royal Riviera 4 - със закуска от 3017 лева

Park Hyatt Doha 5 - със закуска от 3485 лева

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Катар - най-добре пазената тайна в Близкия изток е идеалната дестинация за следващото ви приключение, тъй като има какво да видите и правите през цялата година. Независимо дали става въпрос за вълнуващо сафари в пустинята или живописни обиколки на Доха, романтични круизи с лодки до приключенски обиколки с каяк, риболовни пътувания с моторна лодка, Катар ще остане в сърцата Ви завинаги.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН / София - Доха
Заминаване от летище София с директен полет на авиокомпания Qatar Airways до Доха. Посрещане на летището в Доха от представител на фирмата – партньор. Трансфер до хотела (стандартен час за настаняване 15:00 ч., при възможност веднага).
Следва кратка обиколка на борда на красива традиционна лодка тип "доу" за да се докоснете до истинското катарско наследство. Обратен трансфер до хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН / Доха
ОБИКОЛКА НА ГРАДА „ИСТОРИЯТА НА ДОХА“ (около 4 ЧАСА)
След закуска ще се срещнете с екскурзовода във фоайето на хотела и ще се отправите към полудневна обиколка на града "Историята на Доха", за да се насладите на някои от най-интересните забележителности на страната.
Тази обиколка е идеалният начин да опознаете Катар за кратко време и ви позволява да разгледате всички основни забележителности на страната както и да научите повече за живота в Катар. Ще преминете през пешеходната крайморска алея „Корниш“ и района с небостъргачите - Уест Бей, спирка в Музея на ислямските изкуства, обиколка на близкия парк, спирка на пристанището за лодки "Доу", посещение на културното селище Катара, Града на перлите, Сук Уакиф (оживения традиционен пазар на Доха) и други. Обратен трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН / Доха – Зекрит – Доха
НАДБЯГВАНЕ С КАМИЛИ И ОБИКОЛКА НА ЗЕКРИТ (около 4 ЧАСА)
Закуска. След закуска се отправяте на обиколка с екскурзовод до пистата Ал-Шахания, където ще имате възможност да станете свидетели на надбягване с камили. Надбягването с камили е спорт, който е неразделна част от катарските традиции от десетилетия насам и няма по-добър начин да го изживеете от това да го наблюдавате от автомобил 4?4, който се движи покрай пистата. След това ще се отправим към Зекрит. Ще видим Скалата на гъбите и ще спрем при скалните образувания Рас Аброук - пейзаж от варовикови скални основи, изваяни от вятъра. Ще минем покрай местно село и ще открием светилището Ал Маха, което е дом на елегантния арабски орикс - малка антилопа, която се смята за емблема на страната. Накрая ще се възхитим на великолепието на "ИЗТОК-ЗАПАД/ЗАПАД-ИЗТОК" на Ричард Сера - идеално подредена арт инсталация, която се извисява в пустинята. Обратен трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Доха – Силин – Доха (около 70 км. В посока)
ЦЕЛОДНЕВНО САФАРИ В ПУСТИНЯТА С ОБЯД (около 8 ЧАСА)
Закуска. Пригответе се за приключението в пустинята. Трансфера е от хотела или близко до него място. Пътува се с Land Cruiser, който побира 6 души. Първата спирка е в зоната за спускане (Camel Area), където можете да се насладите на яздене на камили в пустинята (според предпочитанията ви), соколи, мулета и друга местна фауна. Надникнете набързо в живота и стила на местните катарци, в традиционните бедуински палатки. От зоната за камили ще потеглите по дюните, пригответе се да изпитате адреналин в дюните с 4Х4 Land cruiser с обучени шофьори. Спрете на върха на пеещите дюни, за да се насладите на панорамна гледка към пустинята. Това бягство ще ви отведе чак до спиращото дъха Вътрешно море, известно още като Хор Ал Адаид, а отсрещната страна е Саудитска Арабия. На това място срещаме три граници - ОАЕ, Саудитска Арабия и Катар. Открийте този признат от ЮНЕСКО природен резерват със собствена екосистема; това е едно от малкото места в света, където морето навлиза дълбоко в сърцето на пустинята. След това се отправете към крайбрежния пустинен лагер, за да се насладите на бедуинския обяд от лагера. Ще имате 2 часа престой в лагера, където можете да се насладите и на плуване в морето или да използвате съоръженията в лагера. Обратен трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН / Доха – София
Закуска в хотела и трансфер до летището за обратен полет към България. Пристигане в София.

Полетно разписание Авиокомпания Qatar Airways:
Номер на полет Маршрут Излита Каца
QR 228 София – Доха 12:40 18:15
QR 227 Доха - София 07:30 11:40

Забележка: Цените са валидни при минимум 6 записани туристи, за съответната дата на пътуване.

Какво трябва да знаете, преди да посетите Катар

Най-доброто време за посещение на Катар
Въпреки целогодишното слънчево греене и температурите, вариращи от 25?C (74?F) до 45?C (113?F) през лятото, в Катар има какво да се види и прави през цялата година. От декември до февруари е по-хладният сезон, а лятото е от април до октомври. Март и ноември са така наречените преходни месеци.
Най-горещите месеци в Катар са юни, юли и август. Средата на юли се счита за най-топлото време на годината, когато температурите редовно са около 43,3 °C, като през нощта рядко падат под 32,8 °C.
Лятото в Катар обаче се сблъсква с изпепеляващи жеги, така че ако искате да избегнете горещините, идеалното време за посещение на страната е между ноември и началото на април. Зимните месеци могат да бъдат наистина много прекрасни.

Автомати за теглене на пари и обмяна на валута
Националната валута на Катар е "катарски риал (QR)". Банкнотите са на стойност 500, 100, 10, 50, 5 и 1 QR. Монетите са с номинал 25, 50, 10 и 5 дирхама, въпреки че само монетите с номинал 25 и 50 дирхама са широко разпространени.

Местни обичаи и етикет
В целия пътнически терминал на международното летище Хамад (HIA) има множество банкомати, няколко от които издават пари в брой в няколко валути. Достъпът до тях се осъществява на нива заминаващи и пристигащи, преди или след митническата проверка. Освен това в целия пътнически терминал на HIA са разположени четири бюра за обмяна на валута. Те предлагат услуги по конвертиране на валута и парични преводи.

На плажа или в басейна е допустимо да ползвате обикновени бански костюми, включително бикини. Когато сте извън определените зони на плажа или басейна, се покрийте с тениска и скромно покривало за краката.

Помнете, че плажуването без горнище за дамите (топлес) не е разрешено. Спазвайте правилата за обличане на обществени места и бъдете особено внимателни по време на Рамадан.

Работна седмица и уикенд в Катар
Работната седмица, която се спазва в Катар, е от неделя до четвъртък. Това може да е изненада за много хора, особено ако пътуват за първи път тук. Държавните служби работят от 7 до 14 ч., но по време на свещения месец Рамадан може да има промяна. Търговските центрове обикновено са отворени от 10 до 22 часа.

Употреба на алкохол
Нещо, което трябва да знаете, е, че алкохолът в Катар не е забранен, но страната има нулева толерантност към пиенето на обществени места и пиянството на обществени места е престъпление. Катар е ислямска страна. Уважавайте местната култура, особено по време на Рамадана, когато гостите трябва да бъдат по-внимателни, тъй като това е време за пости. В лицензираните хотелски ресторанти и барове пиенето на алкохол е напълно разрешено. В Катар има много барове, плажни барове, салони и нощни клубове.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
от ден, следващ записването до 60 дни преди започване на туристическия пакет - размера на първоначалната вноска;
между 59 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително /неявяване / - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.


МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
Подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ:
Депозит в размер на 50%;
Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване;
Плащанията се извършват по банков път.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания;
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава;
Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите;
Паспортни и визови изисквания: за пътуване до ОАЕ е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане;
Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.;
Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.;
Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "Аксиом" АД, застрахователна полица № 231370010 от дата 27.07.2023 г.;
Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
Местна валута: катарски риал

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Катар |  Оферти - Доха |  Екскурзии - Катар |  Екскурзии - Доха |  Екзотична почивка 2024 - Катар |  Екзотична почивка 2024 - Доха

Избрани оферти