Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пореч

Самолетна екскурзия до ПОРЕЧ, Хърватска, 7 нощувки с вкл. вечери, 01.06.17

Номер на оферта

/

197166

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет с директен чартърен полет София - Риека – София.
- Включени летищни такси и багаж.
- Трансфери летище – хотел – летище.
- 7 нощувки в района на Пореч в хотел 2*/3* със закуска и вечеря.
- Транспорт по описания маршрут.
- Екскурзоводско обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български.
- Обиколка на Опатия с местен лицензиран екскурзовод на български.
- Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години

Цената не включва

- Екскурзия до най-малкия град в света Хум и Роч – 30 лв. на човек, с включен транспорт и екскурзоводско обслужване.
- Екскурзия до Пула, Воднян и полуостров Каменяк – 30 лв. на човека, с включен транспорт и екскурзоводско обслужване.
- Екскурзия до Паладин, Мотовун и Грожнян - 30 лв. на човек, с включен транспорт. Дегустация на продукти с трюфели и обяд с напитки в „Карлич трюфели“ - 200 HRK (~50 лв.), автобус до върха на Мотовун по желание – 20 HRK (~5 лв.)
- Екскурзия до Ровин – 20 лв. на човек, с включен транспорт и екскурзоводско обслужване.
- Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
- Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
- Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“АД, гр.София, бул. „Княз Ал.Дондуков“ №68, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
- Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Алианц България“ АД.

Програма на пътуването

Екскурзия Хърватия, Пореч
Самолетна програма с чартър от София


Дата: 01.06.2017

Цена на човек в двойна стая: 489 лв.

7 нощувки със закуски и вечери в хотел 2*/3* в Пореч


ПРОГРАМА
Първи ден 01.06.2017
Среща на летище София (терминал 2) в 4 часа, полет за Хърватия в 6.00 с директен чартърен полет. Кацане в Риека в 06.25 ч. (местно време). Отпътуване за Опатия - люлката на европейския и хърватски туризъм, любимо място на европейската аристокрацията и на Австрийския император Франц Йосиф I. Опатия е място, където се срещат морето и планината. Тук се преплитат духа на централна и източна Европа, средиземноморското очарование и средновековната архитектура. Очакват ви впечатляващо украсени паркове и градини, дълги променади и красиви плажове. Разглеждане на Опатия. Трансфер до Пореч и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Втори ден 02.06.2017
Закуска. В 10.00 ч. отпътуване за Хум, най-малкия град в света. Тук ще опитаме прословутата истърска супа, приготвена от червено вино и ще дегустираме местния афродизиак „биска“ - ракия от имел произведена за първи път от монах преди няколко столетия именно в Хум. Ще видим „Глаголическата алея“ - три километрова пътека, свързваща градовете Хум и Роч, украсена с масивни каменни паметници, посветени на стария хърватски глаголически сценарий. Маршрута ни ще продължи към Роч – малко градче във вътрешността на полуостров Истрия. Той е бил силен център на глаголическата литература от 13ти век. Връщане в хотела следобед и свободно време. Вечеря в хотела. Нощувка.

Трети ден 03.06.2017
Закуска. Свободен ден за плаж или самостоятелна програма. В този ден можете да посетите Пореч - една от най-известните туристически дестинации Истрия, който успешно балансира автентичния чар на малък крайбрежен град, изпълнен с великолепни исторически обекти, тридесет и седем километрова зашеметяващата брегова линия, както и широк спектър от възможности за настаняване в прекрасни хотелски комплекси, заобиколени от девствена природа и плажове, подходящи за всеки вкус. Дилемата пред която са изправени посетителите тук е да прекарат деня на плажа в кристалните води на Адриатика, в компанията на нежния морски бриз, или да се отдадат на лежерна разходка в град изпълнен с история, на чаша ароматно кафе или изстудено вино Малвазия, в някой от многобройните ресторанти, сгушени в малките улички. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден 04.06.2017
Закуска. Отпътуване за Пула в 09.00 ч. Градът е известен със своите многобройни забележителности една, от които е шестия по големина в света римски амфитеатър. Това е единствения оцелял римски амфитеатър с напълно запазени всичките 4 кули и 3 римски архитектурни ордера. През последните години се използва като място за провеждане на международния филмов Фестивал на Пула, както и на множество концерти на открито. Някои от изпълнителите гастролирали тук са Лучано Павароти, Андреа Бочели, Хосе Карерас, Дино Мерлин, Елтън Джон, Стинг и др. Арката на Сергиите е друга местна забележителност. През тази врата е минавал пътят Виа Флавия от Аквилея и Триест към площада на форума. В къща до арката пък през 1904/1905 г. е живял писателят Джеймс Джойс, който е работил в Пула като учител по английски. Свободно време за обяд. Следва посещение на полуостров Каменяк, обявен за национален парк, но в същото време и достъпен за туристи. На връщане към хотела, попътно посещение на Воднян - селце с богато културно и историческо наследство, в което най-голямата забележителност са мумифицираните останки от три свети, намиращи се в църквата "Св. Блейс". Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Пети ден 05.06.2017
Закуска. Предстои ви поредното приятно изживяване в Хърватия, бъдете готови за тръгване от хотела в 8.00 ч. Днес ще посетим съкровищата на Истрия - средновековни градчета, заградени от крепостни стени, разположени на живописни хълмове, откъдето се откриват спиращи дъха гледки към близките долини, полета и планини. Първа спирка по маршрута е малкото селце Паладини, където живее най-известната жена ловец на трюфели в цяла Истрия. Трюфелите имат специфичен аромат и се считат за афродизиак. Те са гъби, които растат под земята и се намират с помощта на специално обучени кучета. Има бели, черни и други видове, като освен по цвета се категоризират и по качеството им. Виреят на ограничени места, трудно се култивират и още по-трудно се откриват. В книгата на рекордите Гинес е записан най-големият трюфел тежащ 1300 грама, който е намерен в околностите на Мотовун. Стопаните на специално обучените кучета за лов на трюфели лично ще ви демонстрират как се намират трюфели, а после ще ги добавят към вкусния обяд, предназначен за вас. Маршрута ни продължава към град Мотовун - място с изразен средновековен вид, построено върху останките на стар замък, разположен на върха на хълм. Обиколката на града започва с дегустация на продукти с трюфели, домашен зехтин, вино от района на Истрия и местна ракия. Градът е известен с богатата си история и традиции, живописна атмосфера и незабравима панорамна гледка, която включва километри от неустоимия пейзаж на полуострова. Мотовун е посещаван от хиляди туристи и заради организираните целогодишно многобройни културни събития, като филмови, музикални и танцови фестивали, театрални и литературни сбирки. Следва посещение на град Грожнян - кацнал на една скала, прекрасно място, в което и днес световноизвестни артисти намират истинско вдъхновение. През лятото тук ежегодно се провежда международен джаз фестивал, който е обявен за най-добрия бутиков джаз фестивал в Европа. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Шести ден 06.06.2017
Закуска. В 09.30 отпътуване за Ровин - най-романтичното място в хърватското средиземноморие, съхранило и до днес сантименталната атмосфера на отдавна отминали времена. Тук ви очакват очарователни калдъръмени улички, засенчени от старите къщи със специфични архитектурни щрихи и покривни тераси, ренесансови градски стени, красиви църкви, галерии под открито небе, ресторанти, предлагащи морски дарове, чиито свеж аромат прониква във всеки градски ъгъл. Има места, които човек трябва да посети поне веднъж в живота си, и Ровин е едно от тях. Не малко творци в миналото са били пленени от това място и неговата забележителна красота. Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман „Матиаш Шандор“. Единственият начин наистина да го обикнеш, е да го видиш и да му се отдадеш. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Седми ден 07.06.2017
Закуска. Свободен ден за плаж и самостоятелна програма. Вечеря. Нощувка.

Осми ден 08.06.2017
Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Риека в обявения от фирмата партньор час за отпътуване. Полет РиекаСофия.

Полетна информация:
Заминаване в ден четвъртък:
София- Риека FB 8797 / 06:00 - 06:25 (Времената са местни)
Връщане в ден четвъртък:
Риека - София FB 8758 / 07:15 - 09: 35 (Времената са местни)

Авиокомпания: "Bulgaria Air"

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Пореч |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Пореч |  Лято в чужбина - Хърватия |  Лято в чужбина - Пореч

Избрани оферти