Начало / Екскурзии / Екскурзии - Копенхаген

Великден в Копенхаген с директен чартърен полет: 17.04.2020 г.

Номер на оферта

/

231620

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети с летищни такси и включен 20 кг основен багаж с чартърен полет;
Трансфери летище – хотел – летище;
3 нощувки с 3 закуски в хотели 3*;
Панорамна обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод и превод на български;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;
Тур мениджър от формата.

Цената не включва

Входни такси;
Екскурзия до Северен Зееланд – 170 лв за възрастен, 85 лв за дете;
Екскурзия до Малмьо – 128 лв за възрастен, 64 лв за дете;
Пакет от 2 екскурзии (Северна Зеландия и Малмьо) – 268 лв за възрастен, 134 лв за дете;
Тур гид система по време на екскурзиите – 10 лв на човек.
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 6 лв.

Програма на пътуването

Великден в Копенхаген с директен чартърен полет от София!

4 дни/3 нощувки

ДАТА: 17 - 20.04.2020 г.

ХОТЕЛИ - ПАКЕТНИ ЦЕНИ - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.01./РЕДОВНИ ЦЕНИ:

Good Morning Copenhagen 3*: 1122 лв. вместо 1168 лв.
Richmond Hotel 3*: 1146 лв. вместо 1186 лв.
Imperial Hotel 4*: 1168 лв. вместо 1218 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден 17.04.2020
Полет СофияКопенхаген.
Едва пристигнали в датската столица вие ще се впуснете в странстване из вълнуващите й квартали, в търсене на Малката русалка, излязла от приказките на Ханс Кристиян Андерсен. Ще минете край приказните градини Тиволи, създадени през далечната 1843 г. и ще се отправите към Националния музей и Глиптотеката. Ще се полюбувате на сградата на Кралския датски театър, разположен на Кингс Ню скуеър, известен с балетната си трупа. Ще направите прекрасни снимки край стария канал Нихавн, където се намират най-пъстрите старинни къщи в града и фонтана Гефион, създаден преди повече от 100 г. Ще имате спирка пред красивия дворец Амалиенборг и няма да пропуснете и другия красив палат Кристиянборг, днес седалище на датския парламент. След края на обиколката ще се настаните в хотела и ще имате свободно време за разходка из известната пешеходна улица Строгет или парка Тиволи. Нощуване.
2 ден 18.04.2020
Закуска. Днес може да останете в града или да изберете вълнуваща екскурзия към северната част на остров Зееланд или Шеланд, на който е разположен и самия Копенхаген. Мястото е известно като Датската Ривиера и е предпочитана дестинация за почивка. По време на това пътуване ще видите красивата датска природа и двата най-известни замъка в страната – Кронборг и Фредериксборг. И двата пазят много легенди, свързани с кралете и кралиците, които са ги обитавали. Ще спрете в малкия романтичен град Хелзингор. Разходка из тесните калдъръмени улици от 15 век, заобиколени от търговски къщи в различни архитектурни стилове, за да стигнете до впечатляващия замък Кронборг, използван от Шекспир за сцена на поемата му Хамлет. Следващата ви спирка ще бъде величествения Фредериксборг – най-големият ренесансов замък в Скандинавия, обграден от зрелищна градина в бароков стил. Не е чудно, че често е наричан датския Версай. Построен е през 17 век и все още впечатлява с богато запазения си интериор – мебели, картини и декоративно изкуство. Посещението му е истинско пътуване през датската история и култура от средновековието до днес.
3 ден 19.04.2020
Закуска. Свободен ден или екскурзия до град Малмьо в Швеция. Една от атракциите на тази екскурзия е преминаването на 16 километровия мост Йоресунд, който свързва Дания с Швеция. Тази пътна връзка е дългогодишна идея, докато през 2000-та година двете страни осъществяват този грандиозен проект, свързващ ги с пътна и жп връзка. Съоръжението се състои от 3 части: мост, изкуствен остров и тунел.
Малмьо е третият по големина град в Швеция, най-еклектичният и космополитен от всички, с жители, дошли от 170 страни.
Създаден през 13 век като част от Дания, той става шведски едва през 1658 г.
Старият град Гамла Стаден е остров в сърцето на града, разделен на 2 части – западната, пълна с исторически сгради и източната, обновена през 60-те години на 20 век. Разхождайки се из калдъръмените улици вие неусетно ще стигнете до Сторторгет – най-стария и голям площад в града, обграден с красиви сгради от 16 век. Недалеч се намира и най-старата сграда в града – църква Свети Петри от 14 век, шедьовър на готическата архитектура, чиито тавани пазят най-красивите късносредновековни фрески в Скандинавия. Тук е и Лила Торг – привлекателно място с барове и ресторанти, любимо място за срещи на местните жители от 500 години.
Ще видите и най-стария ренесансов замък – Малмьохюс, строен през 16 век. Днес той е превърнат в изложбена площ с аквариум, музей по естествена история, изложба на северно изкуство и други временни експозиции. В Малмьо се намира и най-високата сграда в Скандинавия – 190,4 метровата Търнинг Торсо, дело на известния испански архитект Сантиаго Калатрава.
4 ден 20.04.2020
Закуска. Трансфер до летището за полет до София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ


Полетно разписание на авиокомпания Bulgarian Air Charter:
СофияКопенхаген: Излита в 09:00 ч./ Каца в 10:00 ч.
КопенхагенСофия: Излита в 17:00 ч./ Каца в 20:10 ч.

Условия:
Минимален брой туристи: 120 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден международен паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Възможно е да бъде начислена такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 725$/ тон;
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Резервации:
При резервация се плаща: 350 лв. на човек.
Пълно плащане 31 дни преди датата на отпътуване.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Дания |  Оферти - Копенхаген |  Екскурзии - Дания |  Екскурзии - Копенхаген |  Великден 2024 - Дания |  Великден 2024 - Копенхаген

Избрани оферти