Начало / Статии / Статии - Дания

Предколедни екскурзии: 4 изгодни идеи за опитни туристи

Автор

/

Ако вече сте пътували насам-натам в чужбина и нямате нужда от екскурзовод, който непрестанно да ви виси на главата, тази Коледа пътувайте по-евтино и по-комфортно из Европа.

Как? Четете надолу.

Виждали ли сте израза „индивидуално пътуване“ в офертите за екскурзии? Ще го виждате все по-често отсега нататък.

Какво означава индивидуално пътуване?

За опитния турист „индивидуално пътуване" означава само хубави неща.

Получавате самолетен билет и резервация в хотел. Нямате 20 досадни спътници (и още 20, които горе-долу се търпят).

Повечето пъти цената на хотел + самолет е такава, каквато не можете да постигнете, ако сами резервирате същия полет и същия хотел. (Причината е, че туроператорите ползват специални отстъпки от авиокомпаниите и хотелите и дори с надценката, която слагат, могат да ви предложат много изгодни цени).

Имате цялото време на света да откривате града самостоятелно, да посещавате само музеите и обектите, които вие искате, както и да нямате ограничения от типа на „2 часа свободно време за кафе“.

От друга страна, ако смятате, че до някои от забележителностите няма да се справите сами, екскурзиите тип „индивидуално пътуване“ винаги имат и вариант за турове на място с екскурзовод и транспорт, в които да се включите само ако прецените.

След като разбрахте защо все повече хора избират този тип екскурзии, остава само да си изберете онази приказна дестинация, на която искате да се озовете преди Коледа или точно на празника:

Коледни базари или Коледа в Прага

Снимка: iStock by Getty Images

През целия декември Прага е коледна приказка - Чехия е една от последните държави в Европа, където коледните базари не са отменени или под непосредствена заплаха да бъдат отменени. Старият град и гледките към снежна Прага отвисоко са повече от магически!

Има варианти с 3 или 4 нощувки, като цените започват от 299 евро.

Вижте офертата!

Коледа във Валенсия

Избягайте на топло в Испания и вижте Валенсия извън сезона на пълните с тълпи туристи. Можете да изберете дали да останете за 3, 4 или 5 нощувки. Цените започват от 269 евро.

Вижте офертата!

Коледа в Рим

Какво по-романтично от Италия и какво по-прекрасно от разходка по празнично украсените улици на Рим в навечерието на най-светлия празник! Краят на декември в италианската столица рядко е снежен и мразовит, а ако имате късмет, ще се разхождате край Колизеума без палто.

Можете да избирате между 3 или 5 нощувки, като цените започват от 199 евро.

Вижте офертата!

Коледа в Барселона

Снимка: iStock by Getty Images

Барселона не е просто дестинация в Испания. Всеки, който го е посещавал, ще ви каже, че градът е почти отделна държава със своя собствена култура, традиции и хора.

Има варианти за 3 или 4 нощувки, като цените започват от 239 евро.

Вижте офертата!

Вижте още актуални оферти за предколедни екскурзии!

>
01 декември 2021 г.

Тагове

коледа

коледни базари

романтични градове

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти