Начало / Екскурзии / Екскурзии - Крагуевац

Великден в Крагуевац със закуски вечери

Номер на оферта

/

215156

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:
-транспорт с автобус 3***
-2 нощувки със закуски в хотел Kragujevac 3* http://www.hotelkragujevac.com/
-2 вечери по меню в ресторанта на хотел Крагуевац
-водач от агенцията
-туристическа програма в Ниш
-разглеждане на манастира Дивостин
-здравна застраховка с лимит 2000 евро в Уника Живот АД, за туристи над 65г. има доплащане.

Цената не включва

Пакетната цена не включва:
-полудневната екскурзия до Топола – 20 лв. (10 евро) при мин. 30 туристи,входната такса 300 динара за историческия комплекс в Топола се заплаща отделно.)
- мед. застраховка за лица 65г.-70г. – 5 лв., над 70 г. – 10 лева

Програма на пътуването

1 ден /7.04.2018 г./ София-Крагуевац
Отпътуване от София сутринта с луксозен автобус(видео,климатик,мини-бар) в 7.30ч.По желание екскурзия до манастира Дивостин-женски манастир,разположен на 6км. от Крагуевац. Пристигане и разходка из центъра на Крагуевац-четвъртия по големина град в Сърбия и административен център на област Шумадия.Разположен на брега на река Лепеница,той се отличава с приятна атмосфера и пешеходен център събрал повечето основни туристически атракции.Градът е първата столица на съвременна Сърбия (1818-1839).Разглеждат се църквата Св.Троица,сградата на стария Парламент и др. Настаняване в хотел Крагуевац 3 * . Свободно време. Вечеря по меню в ресторанта на хотела . Нощувка .

2 ден /8.04.2018 г./ Крагуевац-Топола
Закуска По желание екскурзия до Топола-едно от съкровищата на старите владетели,град в сърцето на район Шумадия,неизменно свързан с династията Караджорджевич. Бившата лятна резиденция на Караджорджевич е превърната в музей,в който са изложени негови лични вещи и оръжия.За славното минало на града напомнят църквата Света Богородица-украсена с пищен иконостас.Разположен високо над Топола,на връх Опленач се намира семейният музей на Караджорджевич и църквата Св.Георги,като комплекса е една от най-значимите историческите забележителности в тази част на Шумадия .
Завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря по меню в ресторанта на хотел Крагуевац.Нощувка.

3 ден /9.04.2018г./ Крагуевац-Ниш-София
Закуска .Освобождаване на хотела и отпътуване за България. Престой и пешеходна разходка в третия по големина град на Сърбия- Ниш, наричан “Портата между Изтока и Запада”. и разглеждане площада на Освобождението с паметникът на Освободителите, сградата на Кметството,построена за седалище на Народната банка, Националния театър,Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Наисус,Дворецът "Бановина", построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет. Челе кула-построена от черепи на сръбски войници след битката при Чегар през 1809г., като доказателство за мощта на османската армия. Пристигане в София вечерта.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Крагуевац |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Крагуевац |  Великден 2024 - Сърбия |  Великден 2024 - Крагуевац

Избрани оферти