Хановер
Хановер / Hanover

Хановер е столицата на провинция Долна Саксония, Германия. Известен е с това, че в него се провежда най-големият технически панаир в света. Освен с технологичната си част обаче, Хановер е популярен и с подобните на Версайските ботанически градини, които се намират в замъка Херенхаузен.

Части от стария град може да изглеждат средновековни, но повечето ни най-малко не са такива. Те са добре направени копия, след като оригиналите са унищожени по време на бомбардировките през Втората световна война. Около 40-те стари къщи, които оцеляват след войната, са "преместени" в стария град.

През града тече река Лайне, впечатляващо е и изкуственото езеро Маш и големите зелени площи в Хановер.

В града се провежда Октоберфест Хановер, който е вторият по големина Октоберфест в света.

В Хановер се провежда Експо 2000, като специално за изложението се правят допълнителни разширения на площадката за изложения. Благодарение на това изложбената площадка в града става най-голямата в света.

Важна информация

Население: 520 000 души

Валута: евро (EUR) 

Международни кредитни и дебитни карти се приемат в повечето ресторанти, магазини и хотели. Лесно ще откриете АТМ устройства.

Туристическа информация: Туристическият офис се намира точно срещу централната гара в града. Работно време: 9:00 - 18:00 часа (понеделник - петък), 10:00 - 15:00 часа (уикенд). Тел. +49 511 - 12345111.

Информационен щанд има и в новото кметство. Работно време: 11:00 - 16:30 часа (всеки ден)

Можете да свалите безплатни туристически брошури от сайта на града www.hannover.de. На същия сайт ще намерите и подробна информация за HannoverCard - универсална карта за отстъпки в градски транспорт и забележителностите на града.

Уебсайтове за Хановер: www.hannover.de

Телефонен код за Германия: +49

Телефонен код за Хановер: (0) 511

Спешен телефон: 112

Полиция 110

Бърза помощ: 115

Език: В града се говори немски, но ще се справите и с английски. Английски говорят предимно студентите в града. Много от услугите в града не са преведени на английски, но можете да помолите някого за помощ, тъй като германците са много отзивчиви.

Есен в Берлин - 3 нощувки със самолет
от 430 лв.
Есен в Берлин - 3 нощувки със самолет
3 нощувки
Самолет
Бад Шусенрид, Германия
от 3250 лв.
Бад Шусенрид, Германия
14 нощувки
Самолет