Начало / Статии / Статии - Бразилия

10 Рая на земята

Автор

/

Фернандо де Нороня, Бразилия

Ако нещо е забранено, то тогава то е истински съблазън. Такъв е случая и с Фернандо де Нороня, който се намира на около 322км от северния бряг на Бразилия. Само на 240 човека им е позволено да посещават по всяко време това местенце, като всеки от тях е длъжен да плаща определена такса и да пази красотата на архипелага.

Фернандо де Нороня се състой от 21 острова, като само основния от тях е обитаем. Там можете да отседнете в бутиков хотел и да се се отпуснете в старинните легла, които се намират там. В това райско местенце можете да поплувате в Атлантическия океан и да се припичате на слънце, но именно в това се крие очарованието на  Фернандо де Нороня.

Парк Алгонкин, Канада

Разположен  е в центъра на южната част на Онтарио, само на 3 – 4 часа път от Торонто. Поклащащите се от вятъра борове, скалистите брегове и забързаните реки ще ви покажат своята омая и ще ви пренесат в един друг свят. В паркът Алгонкин ще се отделите напълно от забързаната цивилизация. Ако отседнете в разхвърляните в гората дървени бунгала ще бъде по – лесно да се слеете с природата. В изследването на дивата природа е възможно да включите плуване в потоците, каране на кану, риболов или колоездене по планинско трасе. Ако сте късметлии ще видите някой лос или бобър, ако не сте, внимавайте, може да се срещнете с една от 2000-те черни мечки на парка.

Островите Маманука, Фиджи

Архипелагът включва общо 20 острова. Някои от островите Маманука са наистина малки и може да ги обиколите за няколко минутки, други обаче ще ви отнемат дни. Маманука са истинска идилия – олюляващите се от полъха на вятъра палми, тюркоазено сините води на морето, пастелно зелените рифове, белите плажове и наслаждаващи се на слънчевата светлина хора на плажа. Какво му трябва повече на човек.

Остров Виекес, Пуерто Рико

Само на няколко километра от брега на остров Виекес се намира истинско райско кътче – зелени гори, безкрайни пясъчни плажове и живописни хълмове. До 2003г. това място е било под контрола на военноморския флот на САЩ. Сега вече можете да отидете там и да се насладите на природата и изяществото, което тя ни предлага. Има построен хотел точно на плажа, в който може да усетите морския бриз и да наблюдавате разбиващите се вълни в скалите. 

Област Котсуолдс, Англия

Представлява хълмиста област в западна Англия. Котсуолдс включва в себе си стръмни хълмове, декари гъста растителност, блещукащи езера и лъкатушещи пътища. Наричат я още област на изключителна природна красота. Неслучайно тук се подвизават някой доста известни личности като Кейт Мос. Най – живописно е през есента когато природата се обагря в огнени цветове.

Остров Кауаи, Хавай

Докато останалата част от Хавай е превзета от хората, остров Кауаи е запазил очарованието на недокоснати природни забележителности. Той е вулканичен остров и е наречен още острова – градина. По – голямата част от Кауаи включва безпътни гъсти гори, каскадни живописни водопади и единствено тук има плавателни реки. Задължително трябва да бъде посетите известния каньон Уаймеа , а също и непокътнатия плаж Непали. Кауаи е рая на сърфистите. Плажовете са около 43, и всичките са покрити с прекрасен бял пясък.

Курорт Морзин, Франция

Този шикозен алпийски рай на земята се намира в сърцето на областта Порт ду Солей. Морзин е перфектното място, на което може да слеете с природата. Ако отседнете в дървените хотелчета сгушени в гората, ще усетите традиционното планинско гостоприемство и комфорта на модерните време. Сипещият се сняг, зелените борове и свежия и чист въздух ще ви пренесат в своята приказка. Може да се занимавате с планинско колоездене, разходки сред природата, посещения на пещери или голф. Ако пък не си падате по спортовете можете да седнете пред огъня на камината, да се отпуснете с чаша вино и книга.

Водопадите Шамарел и цветната земя на Мавриций

На остров Мавриций ще се удивите на красотите, които може да създаде майката Земя. Мавриций е известен с природните си чудеса и носи очарование, единствено по рода си. Хората посетили този остров се влюбват в него, и го запазват в сърцата и съзнанието си. Водопадите Шамарел са доста живописни. Те представляват три малки и тесни водопадчета, по – скоро характерни за Африка или Австралия. Пейзажът, който образуват с гористата местност и скалите зад водопадите си заслужава. Другата интересна и единствена е цветната земя. Образувана чрез вулканична дейност, тази земя съчетава общо седем цвята. Розово – лилава феерия от цветове. Как може да бъде пропуснато? В селото Шамарел пък има забавления за малчуганите. Те ще се почувстват истински щастливи в парковете с диви животни и местните предизвикателства.

Резерват Торнибуш Гейм, Южна Африка

Африка е един от най – зашеметяващите континенти на планетата. Там имате възможност да се срещнете с екзотични животни, които обитават територията на това място, и да обикаляте хиляди километри на недокоснатата дива природа. Именно такова място е резерватът  Торнибуш Гейм. Разположен е в сърцето на хълмистия Лоувелд, в съседство с националния парк Крюгер. Там отседнете в луксозния къмпинг в стар колониален стил. Позволено е да  отсядат максимум 16 човека по едно и също време. Идеалният начин да се отдадете на спокойствието е да си вземете гореща вана, докато наблюдавате залязващото слънце. Направете едно малко пътуване с джип, стил сафари, за да преоткриете обаянието на заобикалящата ви среда.  Резерватът  Торнибуш Гейм е наистина вдъхновяващо местенце.

Регионът Патагония, Чили

Регионът Патагония е доста подценявано място, а всъщност тук ще се докоснете до същността на природните богатства. Разположена в южната част на Чили, областта се дели на две части – Южна и Северна Патагония.  Тук ще се насладите на девствени гори, ромолящи реки, спиращи дъха ледници и искрящи ледени полета. Много малко пътища са прокарани в Патагония така, че ако искате да я разгледате цялата ще се наложи да се повозите на ферибот сред фиордите. На изток от Андите пред очите ви ще застане впечатляващата пустиня Атакама, там също ще намерите и горещи извори. Това е една възможност да се потопите в природно джакузи.

Виж актуалните оферти за пътуване до Бразилия!
 

>
23 февруари 2010 г.

Тагове

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти