Начало / Статии / Статии - Бразилия

Фернандо де Нороня в Бразилия - балет на делфини и крехка екология

Автор

/

Едно от последните прекрасни, малко известни, малко посещавани места за екотуристи, миниархипелагът Фернандо де Нороня предлага необикновено ала Галапагос преживяване. Като един строго охраняван национален морски парк, чиито необезпокоявани води осигуряват извънредно чиста екосистема с целогодишна видимост на повече от 90 м, не е чудно, че раят от двайсет и един острова е смятан за едно от най-прекрасните места в света за гмуркане с акваланг или шнорхел.

Фернандо де Нороня - Бразилия

Добавете към това общността на над 600 белокоремести въртящи се проделфини, които са избрали Баиа дус Долфиньос (Baía dos Dolfinhos, Заливът на делфините) за свой  дом от ХVІІІ в.; тяхната прочута отричаща гравитацията акробатика може да бъде наблюдавана при екскурзиите с кораб или от  насипите на залива (макар на посетителите вече да не се разрешава да плуват заедно с тях). 1600-те дружелюбни човешки обитатели на вулканичния главен остров са останали незасегнати от външни контакти, точно както местната флора и фауна.

Мнозина от тях са потомци на каторжници, които са били затворени тук през ХVІІІ и ХІХ в. Няма телевизия, а недоразвитите места за пренощуване са често в подобни на бункери бараки, построени през краткия период, когато през Втората световна война тук е имало американска военна база.

Къде: свързан чрез всекидневни полети от Recife или Natal, и двата града в Североизточна Бразилия.
Как: поради ограничената квота за посетители е най-добре да резервирате някой от предлаганите пакети предварително.
Най-добро време: ноември-април.

Виж актуалните оферти за пътуване в  Бразилия!

Виж още:

Екскурзия в Аржентина

Екскурзия в Мексико

Екскурзия в Чили

 

>
18 август 2010 г.

Тагове

гмуркане

острови

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти