Начало / Статии / Статии - Бразилия

„Ариау Джангъл Тауър“ - ненадминатият дом върху дърво

Автор

/

Кацнал високо над сърцето на амазонската джунгла, най-голямата дъждовна гора на планетата, „Ариау Джангъл Тауър“ е обгърнат от пищната красота на гъстия балдахин от върховете на дърветата в мястото, където Рио Ариау и Рио Негро се срещат.


Мрежа от седем цилиндрични кули, километри свързващи трапецовидни тесни пешеходни пътеки по мостове и две наблюдателници, направени със сламени покриви и от полирано тропическо дърво, хотелският комплекс е на опори, които го извисяват до 39 м. Някои от кулите, като Къщите на Тарзан, са 33 м над земята, с 360-градусови гледки на хилядите отсенки на зеленото по река Амазонка.

Електрогенератори и вътрешен водопровод осигуряват лукса на вентилаторите на тавана и минибаровете, а ресторантът пече свой хляб и готви вкусни неща с пресни местни продукти и риба, хваната от реката. Но истинският лукс е незабележимото потапяне на хотела в Амазонка и нейното умопомрачително богатство на растителни и животински видове, жив 24-часов театър. Организираните от хотела екскурзии с кану, речен кораб или пеша са едно отдаване на почит на дъждовната гора, ненадмината лаборатория за живот на Земята.

Къде: 60 км или 3 часа с кораб нагоре по течението от Манаус, който е свързан с всекидневни полети с всички главни градове в Бразилия.
Най-добро време: юли-ноември.

>
11 ноември 2010 г.

Тагове

екзотика

реки

Забележителности наоколо

Избрани оферти