Начало / Статии / Статии - САЩ

Барбекюто на Артър Брайънт - кулинарна забележителност

Автор

/

В Канзас Сити барбекюто е цар, любимо на родените тук Чарли Паркър и Каунт Бейси и също толкова горещо. Може да се наредите на опашка в коя да е от деветдесетте площадки за ребърца и препечени шишчета (хрупкави парченца от телешки гърди), но легендарното барбекю на Артър Брайънт е почти единодушно смятано за най-доброто в града

или може би където и да било.

 

Няма никаква обстановка, за която да говорим – не е имало, когато „цар“ Артър управлява мястото (от 1931 до смъртта си през 1980 г.), нито когато страстният любител на барбекюто Хари Труман вечеря тук, нито пък днес. Но това просто означава, че няма нищо, което да отвлича вниманието ви от специалитета: бавно сготвен телешки стек, плеснат върху стар бял хляб, с пикантен барбекю сос и най-добрите пържени картофки в Америка.

 

Други столици на барбекюто се специализират в различни стилове, но Канзас Сити се гордее, че действа на принципа „всичко става“ и ползва всякакви меса (пилешко, телешко, свинско, овче, наденички) и разнообразни съставки за соса (домати, оцет, захар, мед, кленов сироп, горчица, чесън). За едно пълноценно барбекю изживяване елате по време на двумесечното изложение на коне и родеото, провеждани всяка есен от 1899 г. Има процесии, организирани търгове и шествия на шопари из цялото 720-декарово бивше оградено място за добитък, но всичко това бледнее в сравнение със състезанията по барбекю, в които над 3000 състезатели от всички краища на Съединените щати устройват лагер и пекат своето месо, като всяка палатка излъчва аромат, който е по-възбуждащ апетита от предишната.

 

Къде: Канзас Сити, Мисури, САЩ

Най-добро време: октомври-ноември.

Виж най-добрите оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Индия

Екскурзия във Виетнам

Почивка на Карибите

>
07 ноември 2011 г.

Тагове

барбекю

ресторанти

Забележителности наоколо

Избрани оферти