Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ванкувър

Круиз САЩ И КАНАДА - от София

Номер на оферта

/

241722

Дати & цени

26 септември 2024 г. - Цена от 12950 лв.

Цената включва

Самолетни билети, летищни такси и по 1бр. ръчен и чекиран багаж
Трансфери по програмата
2 нощувки във Ванкувър със закуска в хотел 3/4*
2 нощувки със закуска в Лос Анджелис в хотел 3/4*
4 нощувки със закуска в Лас Вегас в хотел 4*
2 нощувки със закуска в Торонто в хотел 3/4*
3 нощувки със закуска в Ню Йорк в хотел 3* в Манхатън
7 нощувки на 5* круизен кораб по маршрут: Ванкувър-Виктория-Астория-Сан Франциско-Сан Диего-Лос Анджелис
Обзорна екскурзия на Лос Анджелис с рускоговорящ екскурзовод
Обзорна екскурзия на Лас Вегас с рускоговорящ екскурзовод
Обзорна екскурзия на Торонто с рускоговорящ екскурзовод
Екскурзия до Брайс Каньон и Гранд Каньон от Лас Вегас с рускоговорящ екскурзовод
Екскурзия до каньоните Антилопа и Конска подкова от Лас Вегас с рускоговорящ екскурзовод
Входни такси за посещаваните обекти
Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион” т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни бюфети, като за вечерята всяка кабина има резервирана маса в основния ресторант.
Пристанищни такси
Развлекателни програми на борда на кораба
Ползването на басейни, шезлонги и плажни хавлии
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
Водач от агенцията при 15 записани

Цената не включва

Допълнителни екскурзии, извън изрично посочените като включени в програмата
Такса обслужване на борда на кораба – 16 USD/човек/ден
Градски такси при настаняване в хотелите
Консулска такса за издаване на виза за САЩ: 165 USD
Съдействие за виза: 120 лв. на човек
Застраховка „Отмяна на пътуване“

Програма на пътуването

Опознайте Северна Америка с нашия традиционен маршрут "САЩ и Канада". Ще преминем с луксозен круизен кораб по Западното крайбрежие на САЩ, освен това, ще ви покажем най-ярките градове на континента - Ванкувър, Лос Анджелис, Лас Вегас, Торонто с Ниагарския водопад, Ню Йорк, заедно със съзвездие от каньони - Гранд каньон, Каньона на Антилопата, Брайс каньон...

Ванкувър, Лас Вегас, Лос Анджелис, Ню Йорк, Сан Диего, Сан Франциско, Торонто,

Маршрут: СофияВанкувър - Виктория – Астория - Сан Франциско – Сан Диего -Лос Анджелис - Лас Вегас - Гранд Каньон – Брайс Каньон – Антилопа Каньон - Торонто - Ниагарски водопад - Ню ЙоркСофия

Discovery Princess

22 дни

ДАТА: 26.09.2024

ЦЕНА на човек в двойна каюта - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.03.2024 г.
Вътрешна кабина без прозорец - 12950 лв / 13250 лв
Кабина с балкон с ограничена видимостэ - 13450 лв / 13750 лв
Кабина с балкон - 13550 лв / 13850 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Акценти на програмата:

Ще прекараме 4 нощи в Канада – Торонто и Ванкувър;
Ще видим Ниагарския водопад от канадската му страна „Подковата“, която официално е обозначена като по-атрактивна;
Ще посетим Канада в най-подходящия сезон в годината, когато средните температури са около 22 градуса, а валежите – минимални;
Ще имаме възможността да отидем „на гости“ на китовете и косатките, обитаващи водите на западните брегове на Канада;
Ще съзерцаваме западния бряг на континента от борда на най-новия круизен кораб на Princess – Discovery, завършен през 2022 г
Ще направим продължителни и „съдържателни“ престои в Лос Анджелис, Лас Вегас, Гранд Каньон и Ню Йорк.

-----------------------------------

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
26.09.2024 София-Ванкувър

Полети София-Франкфурт-Ванкувър. Кацане в 14:20 ч. Трансфер до хотел 3*. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2:
27.09.2024 Ванкувър, Канада

Закуска. За днес сме подготвили обзорна екскурзия на Ванкувър(срещу доплащане). Ще се запознаем с неговите туристически забележителности: От пристанището, до Парка Стенли с индианските тотеми, Английският залив с невероятните си гледки към океана, Китайският град и най-старият квартал на града Гестаун. Също така няма да пропуснем олимпийското селище и екзотичният остров Гренвил Айлънд - задължителна спирка за всички гости на града: улични музиканти, уникални подаръци и много екзотични продукти. Очакват ни гледките (и ароматите) на многото арт галерии, магазини, ресторанти и кафенета. Следва връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 3:
28.09.2024 Ванкувър, Канада

Закуска, Свободно време за самостоятелно разглеждане на Ванкувър. Около обяд ще се отправим към круизния терминал за регистрация и настаняване на кораба. Отплаване в 21:30 ч.

ДЕН 4:
29.09.2024 Виктория-Британска Колумбия, Канада 07:00-18:00

Канадският град Виктория е столица на Британска Колумбия и е притегателна цел за многобройни туристи. Това е един от най-скъпите, но интересни градове в Канада и се отличава с изчистените си улици и лъскави сгради. Една от най-известните забележителности тук са Градините Бътчарт- големи площи от цветя, дървета и фонтани. Британска Колумбия е и едно от най-подходящите места на света за наблюдаване на китове. Водите на морето Сейлиш са постоянен дом и на няколко вида, които не напускат акваторията му. Това увеличава шанса за среща с тях, макар и да не го гарантира на 100%. Тук може да видите косатка, гърбат кит, морски лъв на топло и сухо, зад остъклените стени на специално проектирания катамаран, да чуете разказите на морските експерти за живота на тези уникални създания.

ДЕН 5:
30.09.2024 Астория, 09:00-19:00 ч

Открийте историята на Астория! Днес можете да посетите колоната Aстория, която е построена през 1926 г. Тази 125-метрова бетонна и стоманена конструкция се отличава с чугунена стълба от 164 стъпки, която води до палуба за наблюдение. Ако решите да се изкачите до върха, ще видите величествени гледки към Астория, Тихия океан и заснежените вулкани от каскадния масив. Гледките от основата са също толкова панорамни, тъй като колоната е поставена на връх Кокскомб Хил - най-високата точка на Астория. Внимание заслужава и Националния исторически парк Люис и Кларк за обиколка на Форт Клатсоп. Можете да посетите и морския музей на река Колумбия, разположен на историческата крайбрежна улица на Астория. Тук са изложени морски артефакти, включително и светлинния кораб, който служи като плаващ фар. Очакват ни живописни домове и църкви във викториански и кралски стил, Uniontown - дом на мъжете, работили в Съюза на рибния консерв и паметника Doughboy, посветен на войниците, които са дали живота си през Първата световна война.

ДЕН 6:
01.10.2024 Плаване

Свободен ден за почивка и забавления на борда на кораба

ДЕН 7:
02.10.2024 Сан Франциско, 08:00-22:00 ч

Днешната ни екскурзия(срещу доплащане) започва с обиколка на забележителностите от центъра на града, където се намират кметството, градската библиотека, театрите на операта и балета на Сан Франциско, както и известната симфонична зала Дейвис. След това ще посетим катедралата "Св. Мария" - шедьовър на модерния архитектурен стил, и ще се придвижим към океанския бряг с живописния изглед към градския плаж и останките от баните Сутро - световното чудо на края на 19-ти век. Ще преминем през скъпите квартали до подножието на моста Голдън Гейт и ако времето позволява, ще преминем част от моста. От тук може да се полюбувате на най-добрите гледки към залива, центъра на Сан Франциско и известния затвор Алкатраз. След това ще посетим Двореца на изящните изкуства - най-загадъчната сграда в Сан Франциско. Ще се повозим по най-стръмните хълмове на града, включително "кривата" улица в Америка - улица Ломбард. Следващата спирка от нашата екскурзия е Телеграфския хълм - живописната гледка към центъра на града и Bay Bridge - друг архитектурен и инженерен шедьовър на Сан Франциско. Допълнително, в днешния ден имаме възможността да се отправим към планината Muir Woods, където се крият най-големите живи същества на планетата Земя - гигантските дървета Секвоя.

ДЕН 8:
03.10.2024 Плаване

Свободен ден за почивка и забавления на борда на кораба

ДЕН 9:
04.10.2024 Сан Диего, 08:00-18:00 ч

Сан Диего е един от най-старите градове в Калифорния. Той впечатлява с плажове, природа архитектура и история. Посещението ни на самия Сан Диего ще започне с обиколка в Стария град., където ще видим реновирани исторически сгради в мексикански стил, стари испански вили и Базар Дел Мундо. Ще продължим с удивителния Парк Балбоа– най-големия културен парк в Америка. Тук са разположени множество музеи, фонтани и изключително красиви градини. Ще преминем през централната част на града – Даунтаун, по главната улица Бродуей и прочутият квартал на газовите фенери. Най-красивата гледка в града се разкрива от централната крайбрежна алея Ембаркадера. Тук е и пристанището със закотвени старинни яхти, кораби на морския флот на САЩ, подводници и прочутият самолетоносач Мидуей, неотдавна превърнат в музей.

ДЕН 10:
05.10.2024 Лос Анджелис, САЩ - акостира в 06:15 ч

Днес, след закуска освобождаваме каютите на кораба и веднага се отправяме на обзорна екскурзия, която съчетава най-интересните места в Лос Анджелис и градовете около него. Започваме от Бевърли Хилс - един от най-скъпите градове в Америка. Ще преминем по Родео Драйв-най-хубавата улица за шопинг и известния хотел Бевърли Уилшър, където е заснет филма „Хубава жена“. След това ще потърсим звздите на нашите любими актьори и музиканти на Алеята на славата и ще снимаме легендарния надпис HOLLIWOOD. В Града на ангелите нашият екскурзовод ще ни разкаже за историята на града и разбира се, специално за баскетболните фенове площадките на Лос Анджелис Лейкърс и Лос Анджелис Кингс. За накрая ще оставим Санта Моника, считан за един от най-красивите градове по западното крайбрежие на Америка и където ще направим кратка разходка преди да се върнем обратно в хотела. Нощувка.

ДЕН 11:
06.10.2024 Лос Анджелис – Санта Барбара

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия(срещу доплащане) до Санта Барбара. Този прочут курорт е разположен на западното крайбрежие на Тихия океан, на 140 км северозападно от Лос Анджелис. По пътя дотам ще се насладим на впечатляващи гледки от калифорнийското крайбрежие, В Санта Барбара ще се разходим по крайбрежната алея, по Стрейт стрийт, известна със своите многобройни магазинчета, кафенета, ресторанти. Освен това, ще се запознаем с близките градчета и техните история, култура, изкуство. Няма да пропуснем и Датското селище Солванг – построено в скандинавски стил в центъра на долината Санта Инес. Тук всичко напомня за Дания, а статуята на Малката русалка е точно копие на оригинала, издигащ се в Копенхаген. На връщане към Лос Анджелис ще се движим по живописен път с прекрасни гледки по залез слънце. Нощувка.

ДЕН 12:
07.10.2024 Лос Анджелис - Лас Вегас

Днес след закуска се отправяме с автобус към световната столица на забавленията и хазарта – Лас Вегас. По време на пътуването няма да скучаем. Ще посетим градът-призрак Калико. През 19 век той е бил проспериращ миньорски град, но от началото на 20 век се е превърнал в град-призрак. Забележителното тук е, че всичко в града е запазено във вида си от преди повече от 100 години – такъв какъвто е бил от времето на късния Див Запад. Също така, по пътя ще спрем за обяд(невключен в цената) в ресторант пресъздаващ обстановката от 50-те години на 20 век. След пристигане в Лас Вегас ще се настаним в хотел за нощувка.

ДЕН 13:
08.10.2024 Лас Вегас

След закуска започваме обзорна екскурзия на Лас Вегас(включена в цената). «Welcome to Las Vegas!» Добре дошли в Лас Вегас! Както всички посетители на града и ние няма да проспуснем снимка пред знаменитата табела, приветстваща всички гости. След това тръгваме на увлекателно пътешествие по главната улица на града - Стрип. По време на тази екскурзия ще спрем пред най-известните и необичайни хотели-казина Luxor, Bellagio, Venetian, Wynn, Ceasar Palace и т.н. По пътя, екскурзоводът ще ни разкаже историята на Лас Вегас от времето на неговото създаване и заедно ще отидем на мястото в пустинята, където възниква градът. Ще видим и известните параклиси, в които се организират сватбите в стил Лас Вегас. По време на този тур ще получим информация не само за миналото и настоящето на световната столица на хазарта и шоу-бизнеса, но и за най-добрите ресторанти и шоу спектакли, които се провеждат тук.

ДЕН 14:
09.10.2024 Лас Вегас – Гранд Каньон - Bryce каньон

Днес след закуска ще се отправим на екскурзия(включена в цената) до Гранд Каньон и Брайс Каньон. Пригответе се за приключението на живота ви докато се отправяме през пустинята Мохаве по същия път, по който преди столетия са минавали конквистадори, мисионери и каубои. Ще преминем през 900 - годишната гора Джошуа и ще се качим на Небесния мост, през стъкления под на който ще се насладим на ярко червените цветове на каньона. Със своите 1,6 км дълбочина, каньонът на река Колорадо се смята за едно от 7 природни чудеса на света. Следващата ни спирка е националният парк Брайс Каньон (на английски: Bryce Canyon National Park). Разположен е в Югозападната част на щата Юта на височина от 2400 до 2700 метра. Представлява гигантски природен амфитеатър, създаден от ерозията. Геоложките структури, наречени худу (hoodoo) се формират под влиянието на вятъра, водата и леда. Паркът носи името на Ебенезър Брайс (Ebenezer Bryce), който е един от пионерите в района, заселил се тук около 1875. Скалите тук са оцветени в приятни топли цветове – розово, бяло, охра, червеникаво, което се дължи на минералния им състав. Често горната част на образуванията в Каньона Брайт е по-голяма от долната, което по причина, че скалите са по-тежки и твърди в горната си част. Така те са останали здрави, докато по-долните нива са ерозирали. По пътя няма да пропуснем да се отбием и при Хувър Дам. Рразположен на границата на щатите Аризона и Невада, на няколко минути път от Лас Вегас, ази язовирна стена е уникално хидротехническо съоръжение. Височината ? е 221 метра. В резултат на построяването на Хувър Дам се е образувало най-голямото изкуствено езеро в света – езерото Мийд.

ДЕН 15:
10.10.2024 Лас ВегасКаньони Антилопа и Конска подкова

Закуска, Начало на екскурзия(включена в цената) до двата каньона – на антилопата и Подкова. В северната част на щата Аризона в САЩ, в земите на индианското племе навахо, се намира една необикновена и изключително живописна забележителност – Каньонът на Антилопата (Antelope Canyon). Вероятно сте го виждали поне на снимка, тъй като това творение на природата е любим обект на фотографите заради причудливите си цветове и форми, които изглеждат почти нереално. Единственият „виновник” за необичайния вид на каньона е времето – в продължение на хилядолетия водата и вятъра са извайвали червеникавите скали и са образували невероятни гледки. Ще продължим към каньона Конска подкова. Horseshoe Bend е името на серпентина във формата на подкова, пКонската подковао която се вие река Колорадо в близост до гр. Пейдж, Аризона, САЩ. Земята по протежение на границата Аризона-Юта, САЩ е геоложка фантазия - място, където древните пясъчници през времето са били усуквани в странни и хипнотизиращи форми от вятъра и водата. Укротена от язовира Глен Каньон, изумрудено зелената река Колорадо прави гигантски завой, първо на изток, след това обратно на запад.

ДЕН 16:
11.10.2024 Лас ВегасТоронто Закуска.

Свободно време. Около обяд ще освободим хотелските стаи и ще тръгнем лъм летището на Лас Вегас за полет до Торонто. След кацане, ще се настаним в хотел за почивка и нощувка.

ДЕН 17:
12.10.20024 Торонто

Да пътуваш до Торонто и да не посетиш водопада Ниагара? Днес ще се запознаем с едно от най-впечатляващите места на планетата. По време на автобусната екскурзия(срещу доплащане) ще почувстваме как тази природна стихия “измива” границите между САЩ и Канда и създава усещането за безвремие. Канадската част на водопадите е много по-зрелищна и завладяваща. Ще научим за произхода на най-мощния водопад в Северна Америка, Чуйте легендите за ирокезите, запознайте се с един от най-очарователните градове в Канада- Ниагара на езерото (Niagara on the lake). Ниагара не е само водопад. Тук има един малък Лас Вегас с музей на Мадам Тюсо, казино, парк с динозаври. Ще имаме възможност да дегустираме от прочутото канадско уиски, а също и канадски вина, включително ледено.

ДЕН 18:
13.10.2024 Торонто

По време на днешната екскурзия(включена в цената) ще видите най- известните забележителности на Торонто една, от които е замъкът Каса Лома (отвън). Със своите 98 стаи, той остава най-големият частен дом в Канада. Освен това ще видим Китайският квартал, крайбрежната улица Queens Quay, Финансовият център, Старият град, сградите на общината, парламента, университета и други. Ще посетим историческия район Distillery district, обявен за световно културно налседство на UNESCO с харакетните си сгради от 19ти век, галерии и ресторанти. Ще отделим време да се потопим в атмосферата му и да се разходим по уличките на този квартал, където до 1860 г. се е помещавала най-голямата дистилараща компания в света The Gooderham and Worts Distillery, а днес е основна сцена за много културни и развлекателни мероприятия. Ще разгледаме отвън CN Tower. Със своите 553 м тя е най-високата телевизионна кула в света. Ще се разходим в подземната част на Торонто, и ще се насладим на гледка към пристанището. Ще посетим залата на хокейната слава. Тук(срещу доплащане), може да се види прочутата купа Стенли. След края на екскурзията ще се отправим към летището на Торонто за полет до Ню Йорк. Кцане, настаняване в хотел. Нощувка.

ДЕН 19:
14.10.2024 Ню Йорк

Закуска. Свободно време. Възможност за обзорна екскурзия(срещу доплащане). Ще започнем от Columbus Circle и търговския център Time Warner Center, Lincoln Center, където са събрани най-известните арт институции като Metropolitan Opera, балетът на Ню Йорк, филхармонията на Ню Йорк, театри и Juilliard School. Ще спрем пред сградата Dakota, където е убит Джон Ленън за снимка с градинката, посветена на живота и музиката му - Strawberry fields. Ще видим също небостъргача на Доналд Тръмп "Тrump Tower", известната катедрала "St. Patrick" и ще спрем на Rockefeller Center. Ще продължим по 5 авеню до площада Madison Square, където се намира един от първите небостъргачи в града - Ютията (Flatiron). Обиколката ни продъжава през кварталите Greenwich Village и Soho към Борсата на Ню Йорк на Wall Street и Бика. Ще отидем и до старото пристанище за снимка с Бруклинския мост. После до мемориала на Международния Търговски Център, посветен на 11 септември ( 9/11 Memorial. На връщане към хотела ще видим High Line, Chelsea Market и новия комплекс Hudson Yards. След обиколката, желаещите могат да с корабче, да преминат възможно най-близо до Статуята на свободата. Следва връщане в хотела или свободно време. Нощувка.

ДЕН 20:
15.10.2024 Ню Йорк

Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Ню Йорк. Нощувка.

ДЕН 21:
16.10.2024 Ню Йорк-София

Закуска. Свободно време. В ранния следобед ще тръгнем към летището за полет до София.

ДЕН 22:
17.10.2024 София

Кацане в София около обяд. Край на пътуването.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит 3000 лв/човек
Пълно плащане – 25.07.2024
Клиентите, които нямат валидна виза за САЩ, са задължени в 10-дневен срок след сключване на договор за резервация, да подадат документи за кандидатстване за виза и да резервират час за интервю.

НЕУСТОЙКИ ПРИ АНУЛАЦИЯ:
до 25.06.2024 – загуба на депозита
26.06-25.07.2024 – 20% от стойността на договора
26.07-23.08.2024 – 50% от стойността на договора
След 23.08.2024 – 100% от стойността на договора

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Канада |  Оферти - Ванкувър |  Екскурзии - Канада |  Екскурзии - Ванкувър |  Круизи 2024 - Канада |  Круизи 2024 - Ванкувър

Избрани оферти