Начало / Статии / Статии - Малайзия

Борнео - по стъпките на дивите хора

Автор

/

Векове наред зоната от джунглата, днес наречена Саравак, е била затворена за външни хора и отбягвана поради страх от заселяващите я „диви хора от Борнео“ с канибалски наклонности.

Борнео - Малайзия

Нейните екзотични дъждовни гори са това, което повечето хора си представят, когато мислят за Борнео, а общите дълги домове, в които някога са живеели прословутите диваци, днес посрещат туристите за пренощуване.

Върнете се по стъпките на страховитите племена, отчасти с дълга лодка по река Барам, отчасти с къси походи през гъстата джунгла. Организирани походи има до Саравакската кухина, най-голямата система от пещери в света, разположена в националния парк „Гунунг“; досега са били открити 27 взаимосвързани пещери и 103 километра проходи. Вие ще посетите само избрани зони и ще поостанете, за да видите как населяващите ги прилепи ги напускат вечер в търсене на вечеря. Подаръци и храна се дават на главатаря на племето ибан, туай румах, в чийто дълъг дом ще бъдете разквартирувани за през нощта.

Разходките по реката и първичната красота на нахлуващата джунгла го правят приключението на живота; пийването на домашно приготвен алкохол с вашия нов най-добър приятел от племето ибан не е нещо, което ще забравите скоро.

Къде: Борнео е големият остров източно от Малайския полуостров, неговата територия е разделена между Малайзия, Индонезия и Бруней.
Най-добро време: март-октомври (сух сезон).

>
29 ноември 2010 г.

Тагове

екзотика

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти