Начало / Статии / Статии - Австралия

Долината Бароса - великолепно вино, великолепна храна

Автор

/

Долината Бароса - Австралия

Живописната долина Бароса е австралийският магнит за всички чревоугодници, а заедно с близката (и по-малко известна) долина Клеър, произвежда близо 60 процента от австралийските вина. За да опитате максимално възможното, отседнете в „Лодж Кънтри Хаус“, очарователен бивш чифлик, построен през 1903 г. за тринайсетте деца на един от първите винопроизводители в Австралия – Джоузеф Сепелт. Великолепната странноприемница от синкав пясъчник е разположена сред 12 декара чудесни градини с рози и други цветя и е точно срещу разпрострялото се образцово лозе на Сепелт, което датира от средата на 50-те години на ХІХ в. Сенчестата веранда на хотела е мястото за събирания, където осемте привилегировани гости идват, за да посрещнат залеза.

Следвапаметна вечеря на светлината на свещи, съпроводена с превъзходна подборка от най-добрите вина на Бароса. Около петдесет винарни са разположени в радиус от половин час път с кола (включително „Петер Леман“ (Peter Lehman), „Станли Брадърс“ (Stanley Brothers), „Хеншке“ (Henschke), „Пенфолдс“ (Penfolds) и „Ричмънд Гроув“ (Richmond Grove) и много от тях са представени във винената листа на „Лодж“. От „Лодж“ има десет минути прелестно каране до Танунда, най-важния, оживен и очарователен от винарските градове на Бароса.

Неговата смесица от антикварни магазинчета, магазини за вино и кафенета ще запълни един приятен следобед, но вашата крайна дестинация трябва да бъде шикозният, непринуден ресторант „Бистро енд Грил 1918“, с неговото просто и паметно меню от модерни австралийски специалитети. Местните познавачи си поръчват от дългия списък с вина от Бароса без етикет, които са на разположение за редовните клиенти с големи отстъпки от цените на официалните етикетирани версии. Трябва да  попитате.

Долината Бароса (Barossa Valley): 72 км североизточно от Аделаида.
Най-добро време: март-април (гроздобер) и октомври-декември. Само в нечетни години се провежда едноседмичният „Винтидж Фестивал“ след Великден.

Виж актуалните оферти за пътуване в Австралия!

Виж още:

Екскурзия в Нова Зеландия

Екскурзия в Чили

Екскурзия в Аржентина

>
03 септември 2010 г.

Тагове

винен туризъм

долини

Забележителности наоколо

Избрани оферти