Начало / Статии / Статии - Австралия

Остров Кенгуру - микрокосмос на всичко австралийско

Автор

/

Остров Кенгуру - Австралия

Третият по големина остров в Австралия е рядко населен и спокоен и се гордее със съкровищница от уникални животински видове сред разнообразна и незасегната от цивилизацията природна среда. Съотношението „овце – жители“ е 300 към 1, но именно пълчищата от диви кенгура, коали, дребни кенгура уолаби (почти изчезнали на континента) и приказни пингвини смайват. Те живеят сред някои от най-белите пясъчни дюни на планетата, скулптирани от разбиващите се морски вълни големи скални блокове, наподобяващи произведения на абстрактното изкуство (уместно наречени Удивителните скали, Remarkable Rocks), искрящи морета и един естествен мост, издялан от варовик, наречен Адмиралската арка.

Заливът на тюлените е обитаван от един от най-редките видове морски лъвове в света; стотици от тях могат да бъдат видени да се излежават върху белия плаж. Те изглеждат  необезпокоявани от Homo sapiens, чиито представители се възползват от възможността да ги разглеждат съвсем отблизо, което по принцип рядко се случва в света на дивите животни. Братовчедите на морските лъвове, новозеландските морски котки, се срещат начесто в красивите заливчета в югозападния край на острова.

Вихрените еднодневни екскурзии на острова подценяват неговите размери (135 на 65 км) и неизменно водят до желание за отсядане в някой от очарователните местни пансиони – ферми и чифлици, които срещат гостите си с истинско австралийско гостоприемство. Надявайте се да има места в „Странрар Хоумстед“, действащо стопанство с площ 14 000 декара, което се управлява от фамилията Уитън от 1911 г.

Къде: 121 км южно от Аделаида, Австралия; има всекидневни полети и фериботни връзки.
Най-добро време: септември-февруари.

Виж актуалните оферти за Австралия!

Виж още:

Екскурзия в Нова Зеландия

Почивка в Бали

Екскурзия в Сингапур

 

>
29 юли 2010 г.

Тагове

заливи

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти