Начало / Статии / Статии - Доминикана

Доминикана вече е на един чартър разстояние

Автор

/

Девет часа, след като се качите на самолета, слизате в друг сезон и друга реалност.

От края на януари до средата на март директен полет свързва мразовита София с екзотична Доминикана.

Доминикана е сред любимите дестинации за зимно бягство на топло, като от тази зима тя е и по-близо - само на един чартър разстояние. Без досадно прекачване и чакане по летищата, без излишно губене на време по пътя към мечтаното слънце!

Към момента това е и една от малкото дестинации, за които няма изискване за представяне на негативен PCR тест при влизане в страната, няма и карантина или ограничения за придвижване (ситуацията е много динамична, така че следете до последно изискванията на местните власти).

Доминикана ще ви посрещне с музика, защото тук винаги е празник. Отвсякъде се носи музика и дори палмите се поклащат в ритъма на салса и бачата.

>>> Знаете ли, че... от 2019 г. доминиканската бачата е част от нематериалното наследство на ЮНЕСКО?

Тропическите плодове са току-що откъснати от дърветата, а финият бял пясък гали босите ви крака.

Ако искате да събирате тен на плажа, да пиете коктейли по залез и просто да се изключите от всички грижи на ежедневието - това е вашето място.

Но Доминикана е и място, където да усетите вятъра в косите си и да напомпате адреналина си с уиндсърфинг, кайтсърфинг, плаване с лодки и яхти. Още с изгрева на слънцето може да грабнете сърфа и да посрещнете деня на гребена на вълната. Ако гмуркането е вашата страст, тук ви очакват десетки “сини дупки”.

А стане ли време за аперитив, непременно опитайте местните марки ром. В Доминикана се произвежда ром от 1852 г., а доминиканските марки са едни от най-продаваните на Карибите. За пълно потапяне в местната ром култура, опитайте коктейла Мамахуана - микс от ром, червено вино и мед, в които са киснали билки и дървесна кора.

Докато си избирате дати за пътуване, пуснете си малко доминиканска бачата за атмосфера:

Вижте актуалната оферта за чартърна почивка в Доминикана!

Важно! На връщане от Доминикана на границата трябва да представите отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пристигане в България, или да се изолирате в 10-дневна карантина.

>
25 януари 2021 г.

Тагове

екзотика

новини

плажове

острови

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти