Начало / Статии / Статии - Доминикана

Плажове в Доминикана за слънце, сърф и коктейли

Автор

/

Ако отивате в Доминикана, значи търсите слънчево място, на което да избягате от снежната зима. Карибската островна държава сякаш е създадена само за блажена почивка, изтягане на плажа и пиене на коктейли по залез.

Водата в повечето части на Доминиканската република е тюркоазеносиня и прозрачна едновременно - карибска класика, която едва ли ще ви омръзне. Плажовете са със златист или ослепително бял пясък, а палмите неизменно са наредени по ръба на плажната ивица и се поклащат насам-натам от бриза.

Обиколете с нас крайбрежието на Доминикана в търсене на най-добрите плажове на слънчевия остров.

Плая Пунта Кана

Името Пунта Кана се отнася за цялата 50-километрова ивица, по която има много ризорити и хотели, но когато става въпрос за плаж Пунта Кана, се има предвид конкретно парче от брега, разположено между Плая Лос Коралес и Плая Бланка. Точно тук в края на 70-те години на миналия век край белите пясъци и синята вода е издигнат комплексът “Club Med Punta Cana”. Той съществува и днес, а край него през годините са се появили още няколко комплекса.

Плая Бока Чика

Бока Чика е основният плаж на столицата на Доминиканската република, Санто Доминго. Той е любимо място за семействата с деца, тъй като водата е дълбока до 1,20 метра, а заливът е тих заради големия коралов риф, който го предпазва. Често сравняват Бока Чика с гигантски басейн на открито заради плитката и приятна вода. В района има много заведения и бараки за пържена риба, както и хотели на две крачки от брега.

Баваро

Баваро е една от най-дългите непрекъснати пясъчни ивици, които ще откриете в Доминикана - повече от 45 км, заобиколени от коралови рифове. Освен събирането на тен на плажа, популярни занимания тук са плаването с моторни лодки, лежерните круизи с катамарани и парасейлингът.

Плая Ринкон

Плая Ринкон често намира място в класациите за най-красивите плажове в света заради перфектния си бял пясък, по който се плискат съвършени тюркоазени вълнички. Плажът е със спокойни води за шнорхелинг от едната страна и с буен морски нрав от другата - за практикуване на сърфинг.

Плая Сосуа

Пясъкът на плажа Плая Сосуа е златист, а на дъното на морето става бял. Това е едно от първите места, открито от туристите в Доминикана, което днес разполага с разнообразие от барове, заведения и магазинчета. Близо до брега има много места за гмуркане и шнорхелинг.

Плая Макао

Разположеният в северната част на Пунта Кана плаж Плая Макао е любим на запалените по сърфа, има и сърф училище, където на място можете да се научите да яздите вълните. Това и е една от най-широките плажни ивици в Доминикана със златист пясък.  

Плая Буен Омбре

Буен Омбре се намира в рибарско селище и е едно от най-важните средища за кайтсърфистите в Доминикана. На място има училище за кайтсърф, където можете да вземете първите си уроци или да станете майстори на спорта. Местата за хапване на плажа са неглиже - семейни ресторантчета и сърф барове. Водата е със силни течения и не е подходяща за начинаещи плувци.

Вижте актуални оферти за екзотична почивка в Доминикана

>
06 февруари 2024 г.

Тагове

екзотика

романтични места

плажове

острови

лукс

Забележителности наоколо

Избрани оферти