Начало / Статии / Статии - Аржентина

Естансия Лос Аламос - оазис на лозята и вината

Автор

/

Подобно на близкия град Мендоса, естансията „Лос Аламос“ е пищно зелен оазис, заобиколен от лозя и овощни градини.

Естансия „Лос Аламос“, Мендоса, Аржентина

Тук, в средата на Куйо – най-безводния регион на страната – и върху останките на това, което някога е било скотовъдно ранчо с площ 2 милиона декара, 48 000 напоявани декара са засадени с лозя, маслинови горички, зеленчукови и овощни градини.

Построена в началото на ХІХ в. като пограничен форт, разтеглената бяла кирпичена главна сграда е дом на фамилията Бомбал от 1866 г. По-късно тя става известна в качеството си на нещо като литературен салон и провинциално убежище за такива светила като Хорхе Луис Борхес.

Днес добрият живот все още властва в това, което изглежда смесица от европейски хотел в господарска къща и ранчо, пригодено за летовници в САЩ. Може да посетите близките лозя на кон или с джип, да се спуснете през водовъртежи клас ІV през един красив каньон, ограден от скали, или просто да се излежавате край сенчестия басейн на естансията.

Обеди в 14,30 и вечери в 23,30 ч. са допълвани от коктейли с лимон във вътрешния двор или чай в късния следобед. Към края на деня вие ще знаете защо мендосинос наричат своя дом Ла Тиера де Сол и Буен Вино, Земята на слънцето и доброто вино.

Къде: Мендоса, (965 км югозападно от Буенос Айрес), Аржентина
Най-добро време: февруари-април и октомври-декември
 

Виж най-добрите оферти за пътуване в Буенос Айрес!

Виж още:

Екскурзия в Бразилия

Екскурзия в Перу

Екскурзия в Чили

>
22 ноември 2011 г.

Тагове

любопитно

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти