Начало / Статии / Статии - Индия

Гоа, Индия – какво да видим и преживеем

Автор

/

Рядко първата асоциация за Индия са пясъчни плажове, кристалносини води и леко поклащащи се на вятъра палми. Но да, Индия има и такова лице и то се нарича Гоа. Най-малкият щат в Индия е мястото да забравите шума и напрегнатия живот на големия град и да се отдадете на щастливо безвремие под слънцето.

Ето какво можете да видите, правите и преживеете в Гоа, Индия:

Базилика де Бож Жезуш – едва ли сте очаквали барокова църква в сърцето на Индия. Построената през 1605 г. е посещавана от поклонници от цял свят и е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Намира се в Стара Гоа, вход свободен.

Стара Гоа – или Веля Гоа е исторически град в северната част на щата, който е бил столица на Португалска Индия от 16-и до 18-и век. Отделете си поне половин ден, за да се разходите из улиците на града, силно повлияни от португалците.

Дона Паула Джети – това е популярно място за влюбени – и не само – с прекрасна гледка към Арабско море. От скалите при Дона Паула Джети ще видите как реките Мандови и Зуари се вливат в морето.

Форт Агуада – преминете през това укрепление на повече от 400 години по пътя към фара, който се намира на върха му с чудесна гледка към Арабско море.

Храмът на Шантадурга – този храм, посветен на богинята на мира Шантадурга, е причудлива смесица от португалска и индийска архитектура. Намира се на 30 км от Панаджи.

Храмът Шри Мангеши – Намира се в Понда и е посветен на бог Шива, с типична индийска архитектура.

Водопадите Дудсагар – От 300 м височина се спускат белите като мляко водни струи на един от най-красивите водопади в Индия. Намира се на 60 км от Панджим. Подходящо за плуване и скално катерене.

Плажове в ГоаГоа разполага с повече от 20 невероятни плажа. Някои са спокойни и тихи, други са рай за почитателите на шумните партита до сутринта. Неслучайно едни от най-прочутите снимки от Гоа са тези на изгрева на плажа след цяла нощ танци под звездите. Като цяло, плажовете в Северна Гоа са по-оживени, а в Южна – по-усамотени.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Гоа!

>
15 юли 2016 г.

Тагове

водопади

екзотика

плажове

ски дестинации

храмове

Забележителности наоколо

Избрани оферти