Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мумбай

Наследството на Южна Индия през Вековете, 13-25.11.24г.

Номер на оферта

/

209767

Дати & цени

13 ноември 2024 г. - Цена от 5315 лв.

Цената включва

• Самолетни билет София - Истанбул – Мумбай – Истанбул - София, с кетъринг и чекиран багаж
• Самолетни билети по вътрешните полети с чекиран багаж до 15 кг. и ръчен багаж 6-7 кг.
• 11 нощувки със закуски и вечери
• Всички трансфери по програмата
• Цялата екскузионна програма с включени входни такси
• Медицинска застраховка с покритие от 10 000 евро на човек
• Горивни такси
• Водач от България при 13 записани човека

Цената не включва

• Виза за Индия онлайн - 25 щ.д. на човек + 30 лв. такса за обработка и подаване на документите от страна на туроператора
• Застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19, информация в допълнение при поискване
• Екскурзия до водопадите Дудсагар: 240 лв. на човек при 2 човека, 180 лв при 4-5 човека, 140 лв. при 6-8 човека
• Бакшиши – за местните екскурзоводи и шофьори - около 40 щ.д. на човек, силно препоръчителни!
• Напитки и обяди
• Разходи от личен характер

Програма на пътуването

13 дни/ 11 нощувки на закуска и вечеря, с богата екскурзионна програма

Цена от: 5,315 лв.

Дати: 13 - 25.11.2024г.

==================================================================

Маршрут: София - ИстанбулМумбай - Аурангабад - пещерите Ajanta и Ellora - Ченай - Пондичери - Свами малай / Кумбаконам -Танджор - Тричи - Мадурай - Гоа - Мумбай - Истанбул - София

Южна Индия – земя на дравидите и пазителка на ведическата култура и традиции, земя на множество религии и богове, на издигащите се към небето храмове, на колониалнoто наследство, на подправки и плантации, на удивителни безбрежни пясъчни плажове и пищна природна красота. Разноликото лице на Индия през Вековете в опит за нейното разбиране.
Да се потопим заедно в тази екзотична приказка!


ПРОГРАМА:

Ден 1, 13.11.24г. - София - ИстанбулМумбай
Среща на летище София около 13:30-13:45ч. за запознаване с групата, водача и за регистрация за полети до Истанбул и Мумбай. Отпътуване по маршрута по разписание, с кратък престой в Истанбул ( 2 ч.).

Ден 2, 14.11.24г. - Мумбай, Мумбай - Аурангабад
Кацане в Мумбай около 05:00ч. Получаване на E-visa ( предварително одобрена) и на багажа. Посрещане от местната фирма - партньор. Трансфер до близък хотел за кратка пауза за закуска и освежаване.
Отпътуване за сити - тур на Мумбай с посещение на плажовете Джуху и Чоупати със спирка за снимки. Посещение на Дхоби гхат, Джамията Хаджи Али и Cybertecture Egg Office Building от James Law, преминаване покрай Taj Mahal Palace, спирка на арката Портата на Индия, издигната през 1924 г. за отбелязване на посещението през 1911 г. на крал Джордж V ( на престола 1910-1936г). Преминаване покрай Oval Maidan - място за отдих и игри в овална форма в южен Мумбай. Следват гарата Виктория Терминус, която от 2017 г. е преименувана на Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus. Турът приключва с Висящите градини на Мумбай.
Трансфер до летището за полет до Аурангабад в 16:55. Пристигане в Аурангабад в 17:55.
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3, 15.11.24г. - Аурангабад и Ajantha Caves (130 км / 2.30 ч.)
Закуска. Отпътуване за пещерите Пещерите на Аджанта, будистки храмово-манастирски пещерен комплекс в щата Махаращра, Индия.
През 1983 г. е обявен от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство. Има форма на подкова с 30 пещери, издълбани в скали, с колони, скални релефи, живопис и статуи на Буда. Те разкриват много от митовете и легендите на будистката митология и показват обществения живот в неговото разнообразие.
Храмовете са изсечени в скалите в продължение на няколко столетия – от III до VII век, най-интензивно в периода 462 – 483 г. В това време са създадени най-съвършените образци на скулптурата и живописта на Аджанта.
В XIII век будизмът губи своето значение и монасите постепенно напускат манастира. В резултат пещерите обрасват с растителност и остават скрити. На 28 април 1819 година британският офицер Джон Смит случайно открива входа на пещера (с днешен номер 10). Той изследва пещерата и оставя името си върху колона заедно с датата, на която я открива. Макар и избледнял, този надпис може да се види и днес. По онова време в пещерите живеят само птици и прилепи, но скоро след откритието са разчистени и възстановени в предишния си вид.
След разглеждане - връщане в Аурангабад.
Вечеря. Нощувка.

Ден 4, 16.11.24г. - Аурангабад - Ellora Caves ( 30 км) - Мумбай
Закуска. Отпътуване за пещерите Ellora - издълбан в скала мултирелигиозен пещерен комплекс с надписи, датиращи от VI век сл.н.е. Има повече от 100 пещери като 34 от тях са отворени за публиката. Сред тях 12 будистки (пещери 1 – 12) , 17 са индуски (пещери 13 – 29) и 5 джайнистки (пещери 30 – 34). Всяка група от пещери представлява божества и митологии, преобладаващи през 1-вото хилядолетие сл.н.е., както и манастир на всяка съответна религия. Те са построени близо една до друга и илюстрират религиозната хармония, съществувала в Древна Индия. Пещерите Елора са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство през 1983 г.
Директно от комплекса - отпътуване за летището за полет 18:25 до Мумбай. Пристигане в Мумбай в 19:20. Трансфер до хотела.
Вечеря. Нощувка.

Ден 5 - 17.11.24г. - Мумбай - Ченай
Закуска. Директен полет от Мумбай в 08.30 ч. за Ченай. Пристигане в столицата на Тамил Наду - Ченай, в 10:30 ч.
Обиколка на Ченай, наричан „Вратата на юга“. Оттук първите португалци и британци са навлезли в Индия. Градът е една от първите британски колонии в Индия. Основан е през 1639 г. край малко рибарско селище, понастоящем градът със своите 7 млн. души население, е главен търговски, културен и икономически център на южна Индия. Посещение на Църквата Свети Тома с държавния музей и Арт галерия, храма Капалешвар, посветен на бог Вишну ( не - хиндуисти се допускат само до външния двор). Обиколката продължава с Форт Сейнт Джордж с църквата St.Mary, построена 1678 - 1680г., най- старата англиканска църква в Индия и Музея.
Настаняване в хотела.
Вечеря и нощувка.

Ден 6 - 18.11.24г. - Ченай - Махабалипурам (60 км 1.15 ч) - Пондичери (200 kм/ 5 ч)
Закуска. Отпътуване от хотела за Пондичери като по път се посещава Махабалипурам, на брега на Бенгалския залив - важен град - пристанище през древността, известен на гърците, финикийците и римляните, а и след това продължава да играе важна роля по време на династията Палава. Тогава са издигнати 14 скални храма, сред които храма Shore temple ( както от името се разбира - намира се на брега), 9 монолитни Ратас ( Rathas). Тук се намира и най-големият барелеф в света ( 30 м/ 15м), издълбан върху два монолитни скални блока - Спускането на Ганга към Земята ( известно на местните и като Покаянието на Арджуна).
Продължаване към Пондичери като по път се посещава Ауровил или Градът на зората и Матримандир Matrimandir Auroville ( Обител на Божествената майка).
Шри Ауробиндо е индийски революционер, философ, писател и духовен учител. В периода 1902 – 1910 г. се занимава активно с революционна дейност, прекарва година в затвора, където получава поредица от духовни преживявания, променили посоката на живота му. След кратък политически устрем, в който става един от лидерите на ранното движение за независимост на Индия от Британско господство, Шри Ауробиндо се обръща към изследването на фините сфери на човешкото съществуване и като резултат създава един нов духовен път, наречен от него интегрална йога. През 1910 г. той се установява в Пондичери и около него се оформя ашрам (духовна обител).
Ауровил или Градът на Зората е експериментален град-община, основан по проект на френския архитект Роже Анже и Шри Ауробиндо Общество през 1968 г. от Мира Алфаса (сътрудник на Шри Ауробиндо), която след нейното окончателно установяване в Индия е известна като „Майката“.
Ауровил е замислен да бъде универсално селище, където хора от всички страни да могат да живеят в мир и хармония, с цел за постигане на реално единение между хората. Правителството на Индия подкрепя идеята за този град и през 1966 г. ЮНЕСКО кани всичките си членове да вземат участие в развитието на Ауровил. ЮНЕСКО преподписва подкрепата си още пет пъти за изминалите повече от 40 години.
След пристигане в Пондичери - настаняване в хотела.
Вечеря и нощувка.

Ден 7 - 19.11.24г. - Пондичери – Свами малай/ Кумбаконам (190 км/ 4ч.)
Закуска. Разглеждане на Пондичери, известен още като Френската ривиера на изтока. В наши дни Пондичери се определя като образователен център на южна Индия със своите 7 колежа по медицина, 7 колежа по инженерство и 10 колежа по изкуство, наука и техника. разделен е на 2 квартала - Френския квартал или Белия град и Индийския квартал или Черния град. Посещение на Ботаническата градина, църквата Eglise De Sacre Coeur De Jesus ( Светото сърце на Исус).
Отпътуване за Свами малай, което означава „ Планината на Господ“, до град Кумбаконам, известен като Храмовия град и един от най-древните градове и духовни центрове на Индия.
Настаняване в хотела.
Вечеря и нощувка.


Ден 8 - 20.11.24г. - Свами малай/ Кумбаконам - Танджор - Свами малай/ Кумбаконам
Закуска.
Отпътуване за Танджор - столица на Империята Чола от 10 до 14 век. Кралят на Чола, Раджа Чола, който е управлявал от 985 дo 1016г., е построил най-големите 74 храма, един от най-забележителните, от които е Брихадешвара храм, посветен на Шива. Вече 10 века учените умуват как е издигнат гранитото светилище, в което могат да се поберат 8 европейски дворци. Кулата му се издига на повече от 62 метра, а в основите й е вграден монолитен гранитен блок, който тежи 80 тона.
Следва посещение на Библиотеката Saraswathi Mahal Library, една от най-старите библиотеки в Азия и определена от енциклопедия Британика за най-забележителната библиотека на Индия.
Преди връщането в Свами малай / Кумбаконам - посещение на местно село и разходка с биволски впряг.
Вечеря. Нощувка.

Ден 9 - 21.11.24г. - Свами малай/ Кумбаконам - Тричи - Мадурай ( 195 км./ 4 ч.)
Закуска. Отпътуване за Мадурай като по път се посещава Тричи.
В Тричи - посещение на величествения храмов комплекс Rock Fort Temple, който се извисява на повече от 83 метра върху скала. 434 стъпала, изрязани в скалата, извеждат до храма. На първото ниво са руините на огромна зала, взривена през 1772 г. На следващото ниво е светилището Матрубутешварер, посветено на Шива, и на върха на хълма - Uchi Pillayar Koil – храм, посветен на Ганеша, откъдето се разкрива чудесна гледка към града и река Кавери.
Следва посещение на Шрирангам, приютил един от най-величествените храмове в Индия, посветени на бог Вишну и считан за един от най-важните центрове на вишнуизма. Тук се намира и най-големия храмов комплекс в Индия, Шри Ранганата свами (Sri Ranganatha Swamy Temple, известен и като Srirangam Tirupati).
Отпътуване за Мадурай (136 км 2.15 ч).
Мадурай, наричан "Атина на Изтока", най-старият и най-свещен град в Тамил Наду, разположен е на брега на р.Виджай. Предполага, че е на 2500 години. Легендата разказва, че когато Шива раздавал благословията си на земята, от косата му над града прокапал божествен нектар “маду”, откъдето идва и названието му. Посещение на великолепния храм Шри Менакши (Meenakshi-Sundareswara) - шедьовър на дравидската архитектура. Посветен е на Минакши, едно от превъплъщенията на Парвати, съпругата на Шива. Минакши означава “Богинята с рибешки очи”. Следва двореца Тирумали Наякяр Махал, датиращ от 17 век, в който се наблюдава синтез на дравидската и ислямската архитектурни традиции.
Настаняване в хотела.

Вечеря. Нощувка.

Ден 10 - 22.11.24г. - Мадурай - Алагар ( 20 км / 30 мин.) - Гоа ( полет, през Ченай 15:30 - 19:55)

Закуска. Напускане на хотела.
Отпътуване за храмовия комплекс Alagar Koyil, разположен в подстъпите на едноименната хълмова местност, и посветен на бог Вишну.
Връщане в Мадурай. Трансфер на летището. Отпътуване за Гоа с полет през Ченай.
Добре дошли Гоа - свят на безкрайни пясъчни плажове, притихнали палмови гори с гъсти джунгли по хълмовете, вкусна южняшка кухня ( микстура от целия свят), забързани моторчета и шумни партита. В Гоа има за всеки по нещо.

Настаняване в хотела.
Вечеря. Нощувка.


Ден 11 - 23.11.24г. - Гоа
Закуска. Свободно време или екскурзия до водопада Дудсагар с над 600 м пад и на 29 км.от Гоа ( срещу допълнително заплащане) .
Следобед - посещение на храма храма Махадева.
Връщане в хотела.
Вечерята за цялата група ще се проведе на лодка, плаваща по реката Мандови.
Връщане в хотела. Нощувка.


Ден 12 - 24.11.24г. - Гоа - Мумбай (полет 11:00 - 12:20 ч.)
Закуска. Отпътуване за летището за полет до Мумбай. Пристигане в Мумбай по обяд.
Круиз през пристанището до Остров Елефант и прочутите пещери, с каменни резби и скулптури, датирани от 550 г. сл. Хр.
Елефант е индийски остров, намиращ се на изток от Мумбай, а индийското му наименование е Гхарапури. Известен е като „Градът на пещерите“.
С идването си на Елефант през XVI век, португалците искали на всяка цена да отнесат със себе си огромна базалтова скулптура на слон, но не успели да го натоварят на кораба. Поради огромната си тежест, слонът паднал във водите на залива. Едва през XIX век фигурата била извадена от британците и отнесена в Мумбай. А днес статуята се намира в Музея на Виктория и Албърт в Лондон.
Настаняване в хотела.
Вечеря. Нощувка.

Ден 13- 25.11.24г. - Мумбай - Истанбул - София ( полет)
Ранен трансфер до летището ( около 03:30). Отпътуване за София по разписание в 07:00, през Истанбул. Пристигане на Терминал 2 в София около 13:00ч.
Край на програмата.

*Възможно е разместване на поредността на програмата при наложителни обстоятелства, но при покриване на цялата програма.


Цена: 5,315 лв.

Цената е в лева на човек при двойно / тройно настаняване.
Доплащане за единично настаняване : 899 лв.


Условия за резервация:
• Депозит: 2000 лв. на човек при резервация
• Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване.

Анулационни Условия:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

• До 90 работни дни от датата на заминаване – такса резервация 100 лв.
• От 89 работни дни до 30 дни – размера на депозита
• От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 60 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.


Изисквания/Условия:
• Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 13 туристи.
• Паспортен и визов режим, санитарни изисквания:
• Изисква се международен паспорт със срок на валидност 6 месеца от датата на връщането. Паспортът следва да е с мин. валидност 6 месеца от датата на връщане и да има 2 празни страници.
• Сканирана 1 стр. на паспорта в PDF формат, до 300 KB.
• Снимка в JPEG , формат от 10 KB до 1 MB с равна височина и ширина, в анфас, на бял или светъл фон.
• Няма изиsквания за ковид19
• Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Индия.
• Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Вид използвани транспорти: Самолет, бус/ автомобил



Настаняване:

гр. AURANGABAD - х-л THE FERN RESIDENCY - https://www.fernhotels.com/the-fern-residency-aurangabad/ - 02 нощувки

гр. MUMBAI - х-л REGENTA PALACE THE EMERALD -https://www.royalorchidhotels.com/mumbai-hotels - 01 нощувка

гр. CHENNAI - х-л THE RESIDENCY - https://www.theresidency.com/hotel-chennai/ - 01 нощувка

гр. PONDICHERY - HOTEL ATITHI или HOTEL SHENBAGA - https://www.atithipondicherry.com/ или https://www.shenbagahotel.com/ - 01 нощувка

гр. SWAMIMALAI - х-л INDECO SWAMIMALAI - https://indecohotels.com/indeco-swamimalai/ - 02 нощувки

гр. MADURAI - х-л GRT REGENCY - https://grthotels.com/madurai - 01 нощувка

гр. GOA - х-л NANU BEACH RESORT - https://nanuhotels.in/nanu-betalbatim/ - 02 нощувки

гр. MUMBAI - х-л REGENTA PALACE THE EMERALD - https://www.royalorchidhotels.com/mumbai-hotels - 01 нощувка


Разписание:

13.11.2024, 15:55 София - 18:30 Истанбул
13.11.2024, 20:35 Истанбул - 05:20 Мумбай +1
25.11.2024, 07:00 Мумбай - 11:45 Истанбул
25.11.2024, 14:45 Истанбул - 15:05 София

Превозвачи: Турски авиолинии и Индиго или друга местна авиокомпания.
Часовете са в местно време и подлежат на препотвърждение до 3 дни преди отпътуване.
Тур-операторът не носи отговорност при промяна на разписанието от страна на превозвача.

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,959 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.

Допълнителна информация

Цената е за Ранни записвания до 15.08.2024 г.

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Мумбай |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Мумбай |  Зима 2024 - Индия |  Зима 2024 - Мумбай

Избрани оферти