Начало / Статии / Статии - Гърция

Как да изберем добър хотел в чужбина

Автор

/

За какво да гледате и кои фактори да не подценявате, ако сте решили да резервирате хотел онлайн - няколко полезни съвета.

Всеки малко по-опитен турист знае, че може да си резервира хотел с няколко клика през интернет. Истински майсторлък е обаче да направите правилния избор, защото всеки град ви предлага множество места за настаняване, а това крие някои рискове, непредвидени разходи и откровени измами. Ето няколко неща, за които е добре да се замислите преди да направите своята резервация онлайн.

По-далеч от центъра е по-евтино - теорията на един глупак!

Много неопитни туристи смятат, че ако си вземат хотел в покрайнините на града, ще им излезе много по-евтино. Логично е хотелите, които са далеч от идеалния и исторически център на даден град, да са на по-ниска цена. Добре е да знаете, че в някои градове като Лондон, Ню Йорк, Париж, Рим - да го кажем почти всеки голям град, това е най-голямата грешка, която можете да сторите. Причината е, че за да стигнете от хотела си до централната част на града, където се намират всички забележителности и музеи, ще трябва да платите доста пари за карти и билети за метро или друг градски транспорт.

Тази инвестиция често надхвърля спестените няколко евро от по-ниската цена за хотел. Моята препоръка е да търсите хотел в идеалния център, на разстояние 10-15 минути пеша от най-големите забележителности. Дори да е хотел с по-ниска категория (например 3 звезди), той ще ви спести много повече пари за пътни разходи и най-важното ще ви спести и време във висене по мръсния градски транспорт.

Категорията има/няма значение

Категорията на хотела е нещо, на което някои туристи отдават много внимание, докато други не отдават никакво. И двата типа туристи грешат, защото категорията в Европа е почти без значение, докато в някои държави може да ви спаси живота. Накратко - ако пътувате в Египет, Тунис, Турция, Монголия, Индия, Казахстан и други подобни екзотични държави - избирайте винаги най-високата възможна категория хотел. Това не е глезотия. Ако решите, че можете да се примирите с 4-звезден вместо 5-звезден хотел, може да се окаже, че сте избрали място за настаняване, на което не бихте дали повече от две звезди по европейските стандарти.

Ако обаче сте в района на Европа, нещата са по-различни. Тук категорията е почти без значение, тъй като стандартът е значително по-висок и можете да получите чиста, спретната и уютна стая дори в двузвезден хотел.

Какви екстри има в стаята

Ако сте турист, който обича да разглежда градовете, в които е отседнал, иска да види максимално много от града - забележителности, музеи, заведения, магазини, то не се подвеждайте от екстрите в хотела. Защо ли? Защото обичайният туристически ден в нов град включва ставане сравнително рано и обикаляне до сравнително късно. След като се приберете в хотела, ще ви е нужно само да помиришете възглавницата, за да заспите непробудно до другата сутрин, когато програмата най-вероятно ще се повтори. Истината е, че безбройните екстри, които всеки хотел предлага, се използват от едва 5% от потребителите. Всички останали туристи използват предимно банята, тоалетната и леглото в стаята.

Разбира се, това правило не важи в случите, когато сте планирали едноседмична почивка на ски или на море, когато в стаята си ще прекарвате повече време, а екстрите на хотела ще са жизнено важни.

>
13 март 2017 г.

Тагове

идеи за уикенд

полезно

хотели любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти