Начало / Статии / Статии - Тонга

Каране на каяк край островите Вавау - с леки тихи стъпки през рая

Автор

/

Най-добрата дестинация за каране на каяк в Тихия океан е очарователната група острови на Тонга – Вавау, към петдесет обградени от риф, покрити с буш острови, отделени с тесни протоци и защитени в една изумруденосиня лагуна с размери 22 на 24 км.

С непокварената си красота Вавау е основна дестинация за водни спортове и яхти, но най-добрият начин да посетите скритите морски пещери, уединени заливчета и тюркоазени води, плискащи се в захарнобелите плажове, е посредством екскурзия с каяк с водач.

Водачите ще ви запознаят и с местната полинезийска среда и култура, посещавайки малки селища по външните острови и традиционния пир уму, в който прасенце сукалче се задушава в покрита подземна яма под съпровода на тонгански песни и танци.

Снимки: Thinkstock/Gulliver

Защитените канали и коралови рифове на Вавау предоставят великолепни възможности за гмуркане с шнорхел и зърване на китове и делфини, които се отправят от Антарктика към тези плитки, топли води от юни до ноември, за да отгледат своите малки. Няма да бъдете първият, който ще поиска да изостави своя каяк, за да се плъзне във водата и да поплува заедно с тях. Необитаемите острови са идеално място за плажно барбекю или устройване на лагер под полюляващите се палми и Южния кръст.

Къде: Вавау, Тонга

Кога: май-януари
 

>
18 февруари 2016 г.

Тагове

гмуркане

екзотика

каране на каяк

острови

плажове

романтични места

сърфинг

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти