Начало / Статии / Статии - Австралия

Кейбъл Бийч - чудесно уединение на ръба на континента

Автор

/

Австралийците вземат плажовете си на сериозно, имайте го предвид, когато ви кажат, че Кейбъл Бийч е най-хубавият на континента. Големите и блестящи бисери от Южните морета (от най-големите в света бисерни миди) поставят градчето Брум на картата в началото на ХХ в., но днес именно огромният 23-километров плаж, широк почти 800 метра при отлив, привлича ценителите.

Разходка с камила по Кейбъл Бийч - Австралия

Водите на Индийския океан са кристално чисти, а черупките от бисерни миди, смесени с избеления от слънцето пясък, го правят да блести. В малкия пограничен град Брум духът на бисерната ера е все още доловим сред населението от японци, китайци, малайци и аборигени.

Местни архитектурни особености като дървени решетъчни преградни стени, бунгала с покриви от гофрирана ламарина и колониални веранди са отразени в луксозния „Кейбъл Бийч Клъб“, единствения хотел близо до плажа.

Има много път дотук, откъдето и да тръгнете, а повечето гости пристигат жадуващи за непринудената, отпускаща атмосфера, макар че всеки трябва да може да се отърси от леността си, за да предприеме по залез разходка с камила по плажа.

Къде: Австралия, Брум, центърът на града е на 4,5 км от едно ново международно летище.
Най-добро време: март-ноември.

>
02 март 2011 г.

Тагове

екзотика

плажове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти