Начало / Статии / Статии - Австралия

Лейкс Ентранс, Австралия – къмпинги, сърф и вкусна риба

Автор

/

Лейкс Ентранс е едно от най-популярните места за къмпинг и сърф в Австралия. Намира се на малко повече от 300 км от Мелбърн и носи наименованието си от близостта си до езерата Гипсленд, простиращи се покрай крайбрежието.

Градчето е много малко, постоянното му население е под 5000 души, но през лятото е пълно с туристи с каравани, за които има специални къмпинги, и почитатели на палатките и сърфинга. В района има и място за безплатно къмпингуване.

Преминете по мостчето до прочутия Найнти Майл Бийч (Ninety Mile Beach, буквално, Плажът, дълъг 90 мили), за да се насладите на любимото крайбрежие на сърфистите. 

Не по-малко интересна е мрежата от езерата Гипсленд, която можете да изследвате, пеша (маршрутът, който започва от моста при Найти Майл Бийч е с продължителност около два часа), с каяк, с лодка или на организиран круиз. Наемете колела, ако предпочитате твърдата земя под краката си, и следвайте маркираните вело пътеки.

Другото основно препитание на градчето Лейкс Ентранс освен туризма, е риболовът и още с пристигането си ще забележите флотилията от рибарски лодки, закотвени на пристанището. Тук можете да се поглезите с ястия от пресен улов в един от двата плаващи ресторанта, както и сами да уловите рибата за вечеря.

А ето я и нашата най-добра оферта за гранд тур на Австралия!

>
22 март 2018 г.

Тагове

къмпинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти