Начало / Статии / Статии - Тайван

Лято в Тайпе? Защо не?

Автор

/

Лято е, време за почивка. Ако все още не сте изкарали своята и ви се ходи на екзотично местенце, опитайте Тайван. Със своя субтропичен климат Тайван се радва на хубаво време през цялото лято (с изключения на няколкото тайфуна, които са рядкост). Едно от най-интересните места, които си струва да посетите на острова с форма на сладък картоф, е неговата столица Тайпе. Тя предлага атракции по всяко време на годината, но периодът от юни до септември е най-изкушаващ за туристите. 

Едно от първите неща, които трябва да видите, е едноименният небостъргач Тайпе 101, който се намира в центъра на града. Височината от 508 метра го прави втората най-висока сграда в света, а построяването й струва милиарди. Формата на сградата е наподобяваща бамбукова пръчка, а отвътре може да видите страхотни панорамни гледки на града.

Популярен в Тайпе е и мемориалът, който е издигнат в чест на бившия китайски президент Чан Кайшъ. Мемориалът е комплекс, съставен от главната сграда (фасада от бял мрамор и осмоъгълен покрив), алеи, поточета и изкусно декорирани градини. В монумента се помещава бронзовата статуя на президента.

За любителите на изкуството е задължително посещението на Националния дворец-музей на изкуствата. Дворецът е дом на почти 700 000 древни китайски артефакти и произведения на изкуството, което го прави една от най-големите колекции на китайско изкуство в света. Колекцията включва бронзови отливки, нефрит, порцеланови и глинени ръкоделия и още много други, като някои датират от преди 5000 години.

Градът предлага и много други атракции, специфични за тайванската култура. Ако сте уморени и огладнели след толкова гледане на забележителности, можете да отскочите до нощните пазари в Тайпе, които предлагат голямо разнообразие от местни храни и напитки. За нестандартен вкус на една крачка от тях се намират ресторанти, чието меню е изцяло съставено от специалитети със змии. 

Обичате ли спорт? В Тайпе най-популярните спортове са бейзбол (за гледане) и баскетбол (за игра). Друг спорт, който набира скорост, е волейболът.

 

>
17 август 2015 г.

Тагове

екзотика

Забележителности наоколо

Избрани оферти