Начало / Статии / Статии - Тайван

Тайван - 7 уникални места, които да видите

Автор

/

Тайван е непозната дестинация, която обаче крие много зайци в шапката си. От спиращи дъха езера, каньони и плажове до творения на човека, които ще ви изненадват отново и отново - далечното пътешествие до Тайван си струва всеки километър.

Много държави са минали през остров Тайван и повечето са оставили своята следа тук - именно затова хората на Тайван са създали своя уникална култура с не по-малко уникални места, които да посетите.

Небостъргачът Тайпе 101

За определен период от време това е най-високата сграда в света и макар днес да е детронирана, си заслужава да я посетите. Няма как да сбъркате пътя към нея - тя се извисява значително над останалите небостъргачи в столицата Тайпе, а конструкцията й е специално пригодена да издържа на многобройните земетресения в района.

Националният парк Тароко

Качете се на влака или вземете самолет от Тайпе, за да видите с очите си едно от природните чудеса на Тайван - национален парк Тароко, в който се намира най-големият мраморен каньон в света. Вземете си удобните обувки и се отправете по виещите се пътеки в каньона, вижте водопади и се почувствайте миниатюрни сред мощта на природата.

Езерото Слънце Луна

Най-големият воден басейн в Тайван по бреговете си е поръбен с хотели, в които можете да отседнете, за да се наслаждавате на красивите гледки и в часовете, когато няма туристи. Можете да прекосите езерото с яхта или да се качите на лифта до селото - културен резерват Формоса.

Пагодата на тигъра и Пагодата на дракона в Гаосюн

Може и да не сте си мечтали да влезете в устата на тигър или дракон, но тези две пагоди на брега на езерото Лотус ще ви предложат точно такова изживяване. Входовете на пагодите са зиналите усти на двете животни и това е може би една от причините да са толкова популярни сред туристите. От върховете на сградите се разкрива чудесна гледка към езерото. След това продължете обиколката си из втория по големина град в Тайван, за да се срещнете с Реката на любовта, да се разходите из оживените пазари или да разберете защо е толкова популярен с нощния си живот.

Селото дъга

Животът може да бъде достатъчно сив и скучен, за да си позволим да живеем в скучни градове. Това е веруюто на тайванеца Хуан Юн Фу, бивш войник с талант за художник. Той решава да превърне своето село, бивша военна зона, застрашена от събаряне, в място за изкуство и цветове. С четка и бои той започва изрисуването на фасадите на сградите в селото и продължава да го прави и до днес.

Паркът Мирамар

Все пак сте дошли на почивка, отдайте се на забавления и шопинг. Парк за забавления Мирамар в столицата Тайпе е комплекс от ново поколение, създаден да задържи посетителите цял ден. Вътре ще откриете магазини, киносалон с огромен IMAX екран, ресторанти, но най-много си струва виенското колело на покрива на сградата. От 100 метра височина и при почти пълната липса на други високи сгради наоколо, това е мястото за панорамна гледка над нощно Тайпе или за романтична среща.

Архипелаг Пенху

Тайван може да ви предложи плажове и тропически пейзажи - достатъчно е да се отправите към архипелаг Пенху, популярен не само сред чужденците, но и сред местните.

Вижте актуални оферти за екзотична почивка! 

Вижте още:

Екскурзия в Китай

Екскурзия в Япония

Екскурзия в Южна Корея

>
15 януари 2024 г.

Тагове

езера

екзотика

острови

природни забележителности

увеселителни паркове

Забележителности наоколо

Избрани оферти