Начало / Статии / Статии - Зимбабве

Национален парк „Мана Пулс“ - с кану по река Замбези

Автор

/

Сафари с кану по могъщата река Замбези, през древните заливни низини към Индийския океан, е пътешествие през първобитна Африка и някои от нейните най-затънтени и красиви крайречни пейзажи. Напускайки спиращите пулса разпенени бързеи над водопадите Виктория, всичко е спокойно, докато кануистите се плъзгат покрай канали и басейни и покрай безброй острови.

Национален парк Мана Пулс, Зимбабве

Хипопотами и капски биволи се въргалят под ниско спусналите се клони на дървета, пълни с птици. Сафарито с кану „Рувеси“, четиридневно пътешествие, обхваща най-интересния участък от Средно Замбези, а красиво разположени лагери се устройват, докато напредвате надолу. Водачите имат грижа да сте в кануто точно преди изгрев, най-омайващия час в реката.

За по-малко склонните да странстват, постоянният лагер „Чиквеня Сафари Лодж“ е красиво разположен при сливането на реките Сапир и Замбези, с изглед към един от най-големите острови на Замбези. Водачите в „Чиквеня“ разчистват пътя в буша със сеч, докато водят туристите след себе си – дейност, разрешена в много малко от националните резервати. Връщате се в лагера навреме, за задължителната разходка по залез край Замбези, край на още един идеално изкаран ден в буша.

Къде: Северно Зимбамбве; могат да бъдат уредени превози по въздух от водопадите Виктория.
Най-добро време: юни-октомври

>
11 юли 2011 г.

Тагове

водопади

екзотика

национални паркове

резервати

сафари

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти