Начало / Статии / Статии -

Най-популярните круизни дестинации

Автор

/

Круизите стават все по – популярни с всеки изминал ден, а круизните компаниите предлагат все по – разнообразни маршрути и различни начини за привличане на туристи. Един от вариантите за привличане на повече туристи е предлагането на разнообразни типове круизи – от мини до околосветски круизи. Продължителността на мини круизите може да бъде от една до четири нощувки. По – традиционните  круизи отнемат седмица, 10 дни или две седмици.

Много често един от първите въпроси, които си задаваме преди да направим своя избор за круиз е дали искаме да летим до мястото на качване на борда на кораба или да плавате с кораб преди да потеглите към  предстоящото вълнуващо пътуване. След като в земете това решение трябва да прецените дали да нощувате в хотел преди или след круиза.

 Но преди да организирате своето пътуване с круизен кораб, трябва да изберете дестинацията, затова днес ще ви представим най-популярните круизни посоки:

Круиз до Африка

Ако искате да посетите един от най – изключителните континенти в света, изберете африкански круиз. Това пътешествие ще ви даде невероятния шанс да видите една различна природа и да се запознаете с разнообразните култури на континента. Най – краткият круиз в Африка е едва четири дни.

Космополитните градове, фантастичната архитектура и културите, с които ще се сблъскате ще ви очароват. От наземните екскурзии трябва да изберете сафари. На него ще имате  възможността да се сблъскате с животните очи в очи. Преживяването си заслужава.

Круиз до Аляска

Със своите 570 000кв.мили, Аляска е най – големият и най – красивият щат на Америка. Именно затова не е изненадващо за никого, че броят на туристите, желаещи круизи до Аляска се увеличават непрекъснато.

Аляска може да се похвали с множество гори, национални паркове, диви местности и над 3 милиона езера. Тази великолепна ледникова област има още зелени долини, фиорди и реки, пълни със сьомга, а също и голямо разнообразие от птици и животни.

Най – подходящият период за круизи в Аляска е между май и октомври.

Круизи до Австралия

Австралийските круизи ви предлагат чудесна почивка с красива природа и големи пристанища като Сидни, Мелбърн и Окланд (Нова Зеландия). Всички тези градове са пропити с австралийската култура, ежедневие и невероятна атмосфера.

Едно от най – интересните места, които са включени круизите в Австралия е Големия бариерен риф. Разположен на площ от 2 300 км по североизточния бряг на Австралия, това е място ще ви дари със забележителни гледки, спиращи дъха. Ще запомните това изживяване завинаги.

Круизи до Прибалтика 

Прибалтийският регион включва основно страни, които имат излаз на Балтийско море. Това са Дания, Естония, Финландия, Германия, Литва, Полша, Русия и Швеция. Популярността на този регион нараства значително, както и броят на круизите, организирани в него.

Основните дестинации, които ще видите са например Санкт Петербург, Гданск, Хелзинки, Копенхаген или Стокхолм. Всички тези градове ще ви предоставят изключително много места и занимания. Някъде ще пиете кафе, докато се наслаждавате на купола на голяма средновековна църква, ще се разхождате по павираните малки и китни улички или ще разглеждате бляскави дворци.

Круизи из Канарските острови

Това е една невероятна възможност да обиколите всички Канарски острови. Защо да се задоволявате само с един? Ще усетите културите и атмосферата им.

Разположени на площ от около 500 км, Канарските острови се намират в Атлантическия океан и са общо седем. Освен белите прекрасни плажове на тези острови ще видите и невероятни черни плажове, които са следствие от вулканичната дейност по тези места.

Популярни дестинации на Канарските острови са Тенерифе, Ланзароте, Гран Канария и Ла Палма. Тези места стават популярни именно заради подходящия климат, фантастичните плажове и зашеметяващите вулканични пейзажи.

Карибски круизи

Кой не си е мечтал за Карибските острови? Круиз из Карибските острови ще сбъдне така желаните мечти. Пътуването ще ви направи истински щастливи и ще ви накара да се очаровате от местата, които ще видите.

Всеки остров има своя собствена култура, която може да бъде разбрана само ако се докоснете до нея. На много от островите се практикуват култури и традиции, които датират от далечното минало. Някои от тях са смесица между културите на европейски колонисти, африкански и местни индиански племена.

На всеки остров ще бъдете посрещнати от топли и щедри хора. Карибските круизи ще ви предложат възможността да се докоснете и да разберете културите на народите, съчетавайки го с припичане на слънце покрай тюркоазените води на Карибско море. Разбира се, задължително трябва да опитате местната кухня и питиета.

Круизи до Източното Средиземноморие

Круизите в региона на Източното Средиземноморие включват области от източния плаж на Италия до Адриатика и островите на Гърция и Турция. Основните точки в тези круизи са Атина в Гърция, Истанбул в Турция и Венеция в Италия. Други интересни дестинации са гръцките острови Родос, Крит и Корфу, Бари в Италия и Дубровник и Хвар в Хърватска.

Различната природа и топлото време през цялата година прави круизите в Източното Средиземноморие много желана и търсена дестинация.

Източното Средиземноморие е регион изпълнен с много история и е богат на античности от различни цивилизации като се започне от каналите на Венеция и се стигне до пазарите за подправки в Турция. Именно с тези круизи ще усетите и разберете различните култури и традиции, които се простират в Източното Средиземноморие.

Круизи до Далечен Изток

За да видите много и невероятни забележителности изберете круиз в Далечен Изток. В тях се включват страни от Източна Азия. Може да посетите Пекин, Хонг Конг, Сингапур или Токио. По – голямата част от тези круизи се организират през зимните месеци от ноември до март.

Тези круизни пътувания ще ви запознаят с древен свят с много различни култури и религии. Ще имате невероятната възможност да усетите екзотиката и уникалността на местата, които ще посетите.

Средиземноморски круизи

Великолепни морета, прекрасно време, интересни и изпълнени с история и култура места – това ще ви предложат Средиземноморските круизи. Няма значение дали ще предпочетете 7 – дневен или 14 – дневен круиз, резултата ще ви задоволи изцяло.

Със Средиземноморските круизи имате възможност да обиколите страни като Турция, Гърция, Кипър, Западна Испания, Италия и Франция. На всяко едно от пристанищата ще се запознавате с нови култури и традиции и ще опитвате различни местни ястия.

Круизи до Северна Европа

Круизите в Северна Европа покриват периметър от Ирландия и Великобритания на запад до Русия на изток. Поради хладният климат тези пътешествия се провеждат в много кратък сезон -периода от май до август. Ако се организира круиз през зимния сезон ще имате невероятната възможност да се порадвате на Северното сияние.

С круизите в  Северна Европа ще посетите градове като Лондон, Копенхаген и Санкт Петербург. Това са градове, които трябва да посетите поне един път в живота си. Всеки един от тези градове ще ви предложи дълга и увлекателна история, великолепна архитектура и световно известни забележителности.

Луксът, които предлагат круизите в Северна Европа ще ви накара да се чувствате като богове и ще забравите изцяло злободневните задачи, които ви следват.

Круизи из Норвежките фиорди

Круизите из Норвежките фиорди ще ви дадат възможност да се радвате на невероятната красота на тези творения на природата. Норвежките фиорди са най – дългите, най – дълбоките и най – красивите фиорди в света.

Норвежките фиорди са разположени на Скандинавския полуостров между границите на Русия и Швеция. Фиордът представлява дълго и тясно устие на река, със стръмни склонове, което се е получило следствие от ледникова активност. Там можете да бъдете част от наистина зашеметяващи залези. Езерата в тази част на света са кристално чисти. А водопадите и скалите могат да спрат дъха ви.

Круизи до Панамския канал

Круизите в Панамския канал  ще ви донесат малко по – нетрадиционно преживяване и имат за цел да ви покажат едно от най – брилянтните постижения на инженерството в наши дни.

Конструкцията на 80 километровия канал е завършена през 1914 г. и е построен за да свърже Тихия и Атлантическия океан. Да минете по Панамският канал само на сантиметри от бреговете му е истинско и силно преживяване.

Круизи до Червено море

Червено море е разположено между Африка и Азия. Круизите в Червено море са перфектният вариант за първи круиз извън Средиземноморието.  Подходящ е за през зимния сезон, когато в страната ни снега пада на парцали, а вие се припичате на борда на круизен кораб. Истинско удоволствие!

Една от страните, които ще посетите е Египет – страна с изключителна история, с невероятни забележителности и различна култура и бит. Пейзажите, които имате възможност да видите там са несравними с нищо друго в света.

Червено море е място с природна красота, която ще ви заплени. Кораловите рифове и техните обитатели ще ви накарат да сияете. Ако искате може и да поплувате с тях за да им се насладите изцяло.

Круизи до Южна Америка

Круизите в Южна Америка могат да удовлетворят всяко желание и всеки вкус. На това вълшебно място можете да видите истинско разнообразие от забележителности. Ако искате отидете и се разходете в тропическите гори на Южна Америка или разгледайте една от старите руини на страната.

Вижте тук всички актуални офети за круизни екскурзии!

>
12 май 2010 г.

Тагове

круизи

Забележителности наоколо

Избрани оферти