Начало / Статии / Статии - Финландия

Не си чувал за Рука във Финландия? 10 причини да го направиш!

Автор

/

Защо магията на Лапландия всъщност живее малко встрани от селото на Дядо Коледа и какво има във финландския курорт Рука?

Всеки е чувал за Рованиеми, приказното село на Дядо Коледа в Лапландия, където живее коледната магия.

Истината е, че приказката започва едва когато излезете от Рованиеми и се окажете сред дивата природа на Лапландия, срещате се с елени и диви животни на всеки няколко километра, можете да вземете оставените по улиците шейни, за да се попързаляте, или да се качите на сноумобил, за да откриете заснежени гори и заледени езера...

Добавете към това и съвършени ски писти за запалените скиори и сноубордисти, и току-що забъркахте съставките на следващата си зимна почивка.

Ето списък само на някои от нещата, с които Рука ще ви впечатли.

Отлични ски писти – 36 ски писти, всички с машини за изкуствен сняг (което рядко се налага, особено през зимата!), 21 лифта и 159 км крос-кънтри маршрути за ски бягане.

Зимен риболов – опитайте късмета си и уловете собствената си вечеря от замръзнало езеро.

Преходи със снегоходки – Снегоходките могат да ви отведат там, където няма писти, за да разберете какво е усещането да си част от природата.

Сафари с хъски – Освен да се возите на теглена от кучета хъски шейна, можете да посетите фермите, в които животните живеят и се обучават, за да научите повече за симпатичните северни обитатели.

Слънце в полунощ – ако посетите Рука от средата до края на юни, ще можете да наблюдавате белите нощи – слънцето не залязва изобщо и можете да сте под неговите лъчи денонощно.

Среща с Дядо Коледа – Дядо Коледа, също като вас, има нужда от отпуска, за да не прегрее от толкова работа. За лятната си вила той е избрал точно района на Рука, като приема посетители (понякога и през зимата) в къщата си насред лапландската пустош.

Със сноумобил върху замръзнало езеро - и не само. В района има 600 км маршрути за сноумобили, по които ще можете да карате върху замръзнали езера и през приказни гори. На 100 км се намира руската граница, до която можете да стигнете на моторната шейна.

Нощен преход с шейни в търсене на Северното сияние – Северното сияние е известно със своето непостоянство и неочаквана поява, която не може да се предвиди. Това превръща лова на уникалните светлини в истинско приключение на светлината на нощното небе.

Йога и сауна – финландците знаят как да се грижат за себе си и затова след дългия ден по ски пистите, не пропускат сауната. Можете дори да се включите в специален сауна тур с екскурзовод, който ще ви разкрие тайните на традиционната финландска сауна и ще ви разкаже какво и защо се прави вътре. За прегрелите е предвидена дупка в леда, където да се охладят. Ако имате нужда да възстановите вътршения си баланс, може да се включите в йога практика.

Национални паркове – имате късмет, защото се намирате близо до един от най-посещаваните национални паркове Оуланка. Маршрутът Кархункиерос в парка е най-популярният маршрут за преходи заради невероятните гледки, които се разкриват една след друга по пътя.

Полезна информация и съвети за пътуване до Рука:

Полетът от България е около 5 часа, а от летище Куусамо до Рука са само 20 км. Можете да направите преживяването си още по-запомнящо се като посетите Рука за Нова година. Имайте предвид, че финландците не са известни с буйните си новогодишни празненства, но посрещането на новите 12 месеца сред изумителната природа на Лапландия си струва. Ако искате да посетите селото на Дядо Коледа в Рованиеми, предвидете си един ден, тъй като е на 200 км от Рука.

Вижте най-добрата оферта за пътуване до Рука, Финландия за Нова година!

 

>
27 март 2017 г.

Тагове

зимен туризъм

нова година

северно сияние

семеен туризъм

ски курорти

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти