Начало / Статии / Статии - Финландия

Не си чувал за Рука във Финландия? 10 причини да го направиш!

Автор

/

Защо магията на Лапландия всъщност живее малко встрани от селото на Дядо Коледа и какво има във финландския курорт Рука?

Всеки е чувал за Рованиеми, приказното село на Дядо Коледа в Лапландия, където живее коледната магия.

Истината е, че приказката започва едва когато излезете от Рованиеми и се окажете сред дивата природа на Лапландия, срещате се с елени и диви животни на всеки няколко километра, можете да вземете оставените по улиците шейни, за да се попързаляте, или да се качите на сноумобил, за да откриете заснежени гори и заледени езера...

Добавете към това и съвършени ски писти за запалените скиори и сноубордисти, и току-що забъркахте съставките на следващата си зимна почивка.

Ето списък само на някои от нещата, с които Рука ще ви впечатли.

Отлични ски писти – 36 ски писти, всички с машини за изкуствен сняг (което рядко се налага, особено през зимата!), 21 лифта и 159 км крос-кънтри маршрути за ски бягане.

Зимен риболов – опитайте късмета си и уловете собствената си вечеря от замръзнало езеро.

Преходи със снегоходки – Снегоходките могат да ви отведат там, където няма писти, за да разберете какво е усещането да си част от природата.

Сафари с хъски – Освен да се возите на теглена от кучета хъски шейна, можете да посетите фермите, в които животните живеят и се обучават, за да научите повече за симпатичните северни обитатели.

Слънце в полунощ – ако посетите Рука от средата до края на юни, ще можете да наблюдавате белите нощи – слънцето не залязва изобщо и можете да сте под неговите лъчи денонощно.

Среща с Дядо Коледа – Дядо Коледа, също като вас, има нужда от отпуска, за да не прегрее от толкова работа. За лятната си вила той е избрал точно района на Рука, като приема посетители (понякога и през зимата) в къщата си насред лапландската пустош.

Със сноумобил върху замръзнало езеро - и не само. В района има 600 км маршрути за сноумобили, по които ще можете да карате върху замръзнали езера и през приказни гори. На 100 км се намира руската граница, до която можете да стигнете на моторната шейна.

Нощен преход с шейни в търсене на Северното сияние – Северното сияние е известно със своето непостоянство и неочаквана поява, която не може да се предвиди. Това превръща лова на уникалните светлини в истинско приключение на светлината на нощното небе.

Йога и сауна – финландците знаят как да се грижат за себе си и затова след дългия ден по ски пистите, не пропускат сауната. Можете дори да се включите в специален сауна тур с екскурзовод, който ще ви разкрие тайните на традиционната финландска сауна и ще ви разкаже какво и защо се прави вътре. За прегрелите е предвидена дупка в леда, където да се охладят. Ако имате нужда да възстановите вътршения си баланс, може да се включите в йога практика.

Национални паркове – имате късмет, защото се намирате близо до един от най-посещаваните национални паркове Оуланка. Маршрутът Кархункиерос в парка е най-популярният маршрут за преходи заради невероятните гледки, които се разкриват една след друга по пътя.

Полезна информация и съвети за пътуване до Рука:

Полетът от България е около 5 часа, а от летище Куусамо до Рука са само 20 км. Можете да направите преживяването си още по-запомнящо се като посетите Рука за Нова година. Имайте предвид, че финландците не са известни с буйните си новогодишни празненства, но посрещането на новите 12 месеца сред изумителната природа на Лапландия си струва. Ако искате да посетите селото на Дядо Коледа в Рованиеми, предвидете си един ден, тъй като е на 200 км от Рука.

Вижте най-добрата оферта за пътуване до Рука, Финландия за Нова година!

 

27 март 2017 г.

Тагове

зимен туризъм

нова година

северно сияние

семеен туризъм

ски курорти

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти

1085 лв.

ЛИСАБОН

ЛИСАБОН