Начало / Статии / Статии - Финландия

Да отседнеш в Иглу

Автор

/

Ако искате да избягате далеч от разсейващите светлини на  града и от градските удобства или  да зърнете внушаващото северно сияние - вашето място е хотел Kakslauttanen или с други думи хотелското селище на иглутата. Разположено в Северна Финландия сред борови дървета и припкащи елени. Хотел Kakslauttanen – мястото, където можете да видите изяществото на Аврора Бореалис, да се насладите на звездното небе или да присъствате на  снежна буря, и всичко да сбъднете докато сте се настанил на удобно легло в стаята на топло.

Иглутата тук не са направени от сняг, а от специално термостъкло, което може да бъде объркано с  прозрачен лед. Стъклото разбира се е специално и задържа цялата топлина в стаята, което е доста важно тъй като температурите навън през нощта могат да паднат до  - 30°С. Всяко иглу разполага с тоалетна и луксозни легла.

Това е Леденият бар в селището, където може да пийнете по едно питие и да се заредите от заобикалящия ви пейзаж. Истинско удоволствие е да се почерпите на ледения бар.

От това място може да наблюдавате Аврора Бореалис или т.нар. Северно сияние е природно явления, при което се появяват невероятни светлини в небето. Тези явления могат да бъдат наблюдавани в полярните региони през нощта. Името Аврора Бореалис идва от римската богиня на зората - Аврора и от гръцкото наименование за северен вятър - Бореас.

>
21 януари 2010 г.

Тагове

северно сияние

Забележителности наоколо

Избрани оферти