Начало / Статии / Статии - Австралия

Остров Фрейзър - най-красивата магистрала в света

Автор

/

На най-големия пясъчен остров в света - Фрейзър в Австралия - може да плувате в 40 пресноводни, заобиколени от дюни езера, да се разхождате из древната дъждовна гора Долината на великаните (Valley of the Giants), да се присъедините към лесничеите, за да проследите някои от 350-те вида птици на острова или просто да се наслаждавате на 120-те километра непрекъснати широки плажове – най-красивата магистрала в света.

Остров Фрейзър - Австралия

Наемете джип от екотуристическия награждаван хотел „Кингфишър Бей Ризорт“ и осъществете мачовските мечти за Мъжът срещу Пустошта. С Тихия океан от едната страна и 12-метрови стръмни скали, наподобяващи готически кули, от другата, прекарайте деня в каране по плажа, без да срещнете друго превозно средство. Ще се чувствате като Лорънс Арабски на Пясъчния нос, върху северния нос на острова, където огромни пясъчни планини се спускат към игривото синьо море.

Хотелският катамаран „Кингфишър І“ е идеалният съд за плаване сред 2000 мигриращи кита, които се връщат всяка година по техния път на юг към Антарктика.

Остров Фрейзър (Fraser Island), Австралия: в южния край на Големия бариерен риф, 35-минутно пътуване с лодка от залива Херви.
Най-добро време: август-септември за любуване на китовете.

Виж актуалните оферти за пътуване в Австралия!

Виж още:

Екскурзия в Нова Зеландия

Екскурзия в Канада

Екскурзия ЮАР

 

>
19 август 2010 г.

Тагове

гмуркане

острови

плажове

планини

Забележителности наоколо

Избрани оферти