Начало / Статии / Статии - Перу

Перуанска Амазонка - тръгнете отгдето започва

Автор

/

Река Амазонка - Перу


Никога толкова красив плавателен съд не е плавал по изолираните води отвъд мястото на сливане на реките Укаяли и Мараньон – легендарното начало на могъщата Амазонка в Перу на 3200 км от Атлантическия океан. Първоначално построен като частна яхта и ремонтиран през 1997 г. в стила на класически речен кораб от ХІХ в., 34-метровият „Ла Есмералда“ разполага с осем каюти и просторна палуба за наблюдаване.

Внимателни натуралисти водачи разкриват изобилната фауна на първобитната среда. В този регион са регистрирани повече видове примати, отколкото където и да било другаде в Новия свят, а Укаяли се гордее също с голяма популация и на сиви, и на розови речни делфини. Малки, пригодени специално за екскурзии лодки поемат по тесни ръкави, заливни гори и черноводни езера, стоварвайки пасажерите в малко посещавани крайречни селища и маршрути през действително необитаеми части на амазонската джунгла. На борда се сервират вкусни ястия в помещение с прозорци от пода до тавана.

Нощните забавления включват спектакъла на съзвездията и от южното, и от северното небе. На земята отседнете в някой от петте хотели „Експлорама“ в биосферния резерват „Амазонка“ с площ 1 милион декара, след това тръгнете към робинзоновия лагер, наречен Амазонски център за екологично образование и изследвания, една система по върховете на дърветата от стълби, кабели и мрежи. Посетителите изкачват 13 етажа, или 38 метра, за да опознаят разнообразието на дъждовната гора от една система на много нива, състояща се от въздушни платформи и висящи окачени пътеки. Оттук можете да шпионирате две трети от видовете в дъждовната гора, които живеят (и никога не слизат) от балдахина – много от които все още предстои да бъдат идентифицирани.

Виж актуалните оферти за Перу!

Виж още:

Екскурзия в Боливия

Екскурзия в Чили

Екскурзия в Мексико

>
27 август 2010 г.

Тагове

езера

животни

резервати

реки

Забележителности наоколо

Избрани оферти