Начало / Статии / Статии - България

Поглед отвисоко: Безплатен фестивал за филми, заснети с дрон, в Пловдив

Автор

/

Откакто свят светува, човек иска да лети, и едва отскоро го прави на крилата на машини. Въпреки това гледката отвисоко никога не омръзва, особено когато ти дава и усещането, че самият ти се рееш над неземно красиви места.

Този август си запази две дати - 25 и 26, заедно с билет за Пловдив, където ще се проведе дрон филмовият фестивал DroneUp International Film Festival. Вземи си приключенското настроение, за да се насладиш на най-добрите късометражни дрон филми на тема Природа, Градове, Екстремно и диво, Разказ и история, Пътуване и България, заснети от автори от цял свят.

Филмите финалисти са специално подбрани от международно жури, което ще отличи най-добрите от тях в съответната категория по време на фестивала. Ще се раздават „DroneUp Оскари“, откриването ще е запомнящо се (ако съдим по миналата година, не се съмняваме в обещанието на организаторите), ще има демонстрации, работилници, изяви на живо, музика, забавления и много изненади.

Попитахме директора на фестивала, Петьо Петков, кои са местата, които никога не писват на хората.

"Улицата от тяхното детство. Мисля, че точно там се крие магията на дрон филмите - в способността им да покажат ежедневието ти от нова гледна точка. Неща, които обикновено би определил като тривиални, стават интересни и невиждани."

През почивните дни – 26 и 27 август, ще има и дневна програма, за да могат посетителите да се доближат до света на дроновете. 

Вход свободен.

Мястото на прожекциите е Римският стадион до Джумая джамия. 

Вижте и видео с най-доброто от миналогодишното издание на DroneUp фестивал (видео: STUDIO7HILLS)

>
17 юли 2017 г.

Тагове

фестивали

фестивали август

дрон

филмов фестивал

Забележителности наоколо

Избрани оферти