Начало / Статии / Статии - Ямайка

Приключенията на Ямайка - част I

Автор

/

Ямайка е остров със собствена култура и характер, подходящ за уникални приключения. Ямайка се слави и с удивителна природна красота. Затова един меден месец или романтично бягство от действителността в Ямайка дава шанс на влюбените да се насладят на величествените поразителни гледки на острова – плажове, реки, тропически гори и планини – докато се впускат в паметни приключения.

Най-популярните приключения, на които двойките могат да се насладят в Ямайка: Сините планини; Водопадите на река Дън до Очо Риос; Заливът на делфините; Разходка в буйната дъждовна гора; Рафтинг по Рио Гранде

Сините планини на Ямайка

На изток от Кингстън, Сините планини на Ямайка са забележителни не само със световно известното ямайско кафе от Сините планини, което се отглежда там. Тези величествени зелени върхове, част от 790-те км2 на национален парк „Джон Кроу Маунтин” (John Crow Mountain), са наистина впечатляващи.

Двойки пристигнали на меден месец или други романтици могат да ги разглеждат пеш, на колело или с кола, въпреки че организираните туристически обиколки са препоръчителни. Пристрастените към кофеина ще се насладят на екскурзия до ямайска плантация за кафе, като например заводът за кафе „Джаблум” (Jablum Coffee Factory).

Водопадите на река Дън до Очо Риос

Водопадите на река Дън до Очо Риос (Ocho Rios Jamaica, Duns River Falls) са една от най-големите атракции на острова, което ги прави задължителни за всеки меден месец. Част от забавлението също така е да се изкачите до върха на тази поразителна формация, която прилича на гигантска сватбена торта, като станете част от верига от хора, водена от опитен гид. Все пак някои може да сметнат, че скорошното обновление на тази забележителност, което включва изграждане на бетонни пътеки и туристически сгради, намалява възможността за истински приключения и прави така, че това живописно местенце да напомня повече на Дисниленд, отколкото на природно чудо.

Залив на делфините

Широкият 16 декара Залив на делфините (Dolphin Cove) в Очо Риос е в непосредствена близост до водопадите на река Дън. Обектът разполага с „Пътека из джунглата” (Jungle Trail), обитавана от екзотични животни и тропически птици, като например пъстроцветни папагали макао. Но един от върховите моменти, ако сте на меден месец в Ямайка, е шансът да плувате с делфини, 30-минутно преживяване, в което можете да докосвате, целувате и да полудувате с тези обичливи животни.

Разходка в буйната дъждовна гора

Двойки на меден месец в Ямайка имат възможността да се впуснат в едно от най-уникалните приключения, които Ямайка предлага – разходка чрез платформи из върховете на буйната дъждовна гора (canopy tour) на острова. На разходката на Чъка Карибиън Адвенчърс (Chukka Caribbean Adventures) например, хората, търсещи тръпка, смело се гмурват в потъналото в гъста растителност речно дефиле Laughlands (Laughlands River Gorge), където се плъзгат от платформа на платформа високо в короните на дърветата чрез система от ремъци и макари. Пътешествието продължава около 200 м, а високите 14 м платформи разкриват несравними гледки към гъстата екзотична растителност на Ямайка.

Рафтинг по Рио Гранде

За двойка младоженци на меден месец в Ямайка едно спускане по Рио Гранде – най-дългата река в Ямайка – ще се превърне в романтично преживяване. Какво може да бъде по-сплотяващо от пътуване върху 9-метров сал, на който има само една двойка и водач? Задвижван от бамбуков прът, салът, при това двучасово плаване, минава покрай бананови плантации и през „Тунела на любовта” – варовикова пещера, която е съвършен декор за целувка.

Вижте още актуални оферти за Куба!

>
08 февруари 2010 г.

Тагове

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти