Начало / Статии / Статии - Ямайка

Кингстън – градът на Боб Марли

Автор

/

Кингстън се намира в югоизтичната част на Ямайка и е една от най-посещаваните туристически дестинации на карибския остров. Ямайка е известна не само с очарователната си природа и едно от най-големите и красиви пристанища, но и защото оттам произлиза музикалният стил регe.

              Снимка: Dubdem e FabDub

Основаният през 1693 г. град днес е модерен метрополис с голямо етническо, културно и религиозно разнообразие. Времето е приятно през по-голямата част от годината – средната температура през топлите месеци (от май до септември) е 27 градуса, а през студените месеци - 25 градуса.

Едно от най-важните места, които трябва да посетите в Ямайка, е къщата, в която е живял Боб Марли до смъртта си през 1981 г. Днес там се намира музеят на Боб Марли, създаден от съпругата му шест години след смъртта му. Вътре можете да видите лични вещи на изпълнителя, да хапнете в музейния кът за хранене или да изгледате филм в киносалона.

Но Кингстън има и друга забележителност, която привлича хиляди туристи всяка година – пристанището. Това е седмото най-голямо пристанище в света и се счита за едно от най-красивите. Също така, може да видите и Крепостта на пирата Хенри Морган - свидетелство за историята и легендите, които се носят за едно от най-известните лица на културата в Ямайка.

Други интересни места в Кингстън са Националната галерия на Ямайка, Музеят на парите, Институтът на Ямайка – където са изложени видове от флората и фауната на острова, и Монтего Бей – занаятчийският пазар, откъдето можете да си купите най-красивите сувенири на острова. Местността Порт Роял - бившата столица, също е невероятно място за разходка.

>
17 октомври 2013 г.

Тагове

градове

екзотика

културен туризъм

музика

плажове

Забележителности наоколо

Избрани оферти