Начало / Статии / Статии - Ямайка

Приключенията на Ямайка - част II

Автор

/

Водопадите Мейфийлд в Ямайка

Водопадите Мейфийлд (Mayfield Falls) в планините Долфин Хед (Dolphin Head Mountains) в Ямайка близо до Негрил представляват 22 водопада, естествени джакузита и няколко своеобразни плувни басейна, в които да се разхладите. Двойки на меден месец в Ямайка, които търсят по-голямо предизвикателство, могат да плуват през подводна пещера или да скачат от скали. Посетителите ще видят пауни, пъстри тропически цветя и бавно течащата река Мейфийлд, над която хвърлят плътна сянка високи дървета.

Синята лагуна

Синята лагуна (Blue Lagoon), разположена близо до Порт Антонио, е най-романтичната точка в Ямайка. Всъщност тя е използвана при заснемането на филма от 1980 г. „Синята лагуна” с Брук Шийлдс. Според легендата водата, която достига дълбочина от почти 60 м, има ефект на афродизиак. Докато откриват дали това е истина или не, двойките празнуващи своя меден месец с приключенията в Ямайка, могат да плуват в топлите води, които сменят цвета си от тъмно синьо до светло зелено в рамките на един ден.

Гмуркане с шнорхел в морски парк Монтего Бей

Морски парк „Монтего Бей” (Montego Bay Marine Park) е морски резерват, разположен на 2428 хектара, създаден наскоро с цел защита на кораловите рифове на Ямайка. Все пак младоженците в Ямайка могат да посетят парка и да се гмурнат с шнорхел или с водолазна екипировка. Паркът включва лагуна Боуг (Bogue Lagoon), която се вижда най-добре от кану. Посетителите могат също така да ловят риба, да се возят на катамаран или да си направят разходка в лодка със стъклено дъно.

Пещерите „Грийн Грото” 

Този комплекс от варовикови пещери и тунели в близост до Дискавъри Бей в областта Очо Риос в Ямайка има богата история , тъй като пирати и избягали роби са ги използвали като укрития. Днес посетителите могат да се разходят из призрачните пещери, да разгледат сталагмитите, сталактитите и примитивните произведения на изкуството, останали от първите жители на Ямайка – племето Таино. На двойки, дошли на меден месец в Ямайка, може особено да им хареса призрачното езеро Грото, което се намира под земята и може да се достигне само с лодка, което го прави страхотно място за уединение и прегръдки.

Домът на Боб Марли

Меденият месец в Ямайка не би бил пълен, ако не посетите „Найн Майл”, домът, в който Боб Марли е прекарал детството си в Св. Ан. Марли е почитан из целия свят като кралят на регето и феновете на тази музика ще се вдъхновят от скромния произход на тази музикална икона. Освен това Боб Марли, който умира от рак на 36 години, е погребан тук в Ямайка.

Вижте още актуални оферти за Доминикана!

>
09 февруари 2010 г.

Тагове

водопади

Забележителности наоколо

Избрани оферти