Начало / Статии / Статии - Еквадор

Риобамба Експрес - пътешествие с влак по булеварда на вулканите

Автор

/

Старият пазарен град Риобамба, четири часа южно от Кито, е сам по себе си заслужаващ една екскурзия, но пътешествието с влак, което започва тук и продължава до Гуаякил или Куенка, учетворява забавлението.

„Риобамба Експрес“, Риобамба, Еквадор

Пътуването със старинните ремонтирани влакове е възможност, макар и може би не толкова паметна, колкото автобусите, движещи се по релси, където можете да седнете на покрива, за да се наслаждавате на поразителните гледки на планините, активния вулкан Котопакси и връх Чимборасо.

Релсите следват Булеварда на вулканите, преди да стигнат до легендарния Нарис дел Диабло (Дяволския нос), изправящо косите инженерно чудо, което следва серия зигзаговидни остри завои, преди да стигнете до Риобамба здрави и читави. Значимият съботен индиански пазар в Риобамба се е разпръснал из единайсетте площада на града; може да разпознаете различните общности индианци, които се събират тук, по различните шапки, носени от жените.

Нямащият равен на себе си Музей на религиозното изкуство (Museo de Arte Religioso) излага забележителна колекция от произведения на изкуството и изделия от злато в един ремонтиран манастир.

Къде: Риобамба, Еквадор
Най-добро време: целогодишно, тръгвания от Кито във вторник, четвъртък и събота.
 

Виж актуалните оферти за пътуване в Кито!

Виж още:

Екскурзия в Перу

Екскурзия в Чили

Екскурзия в Бразилия

>
20 декември 2011 г.

Тагове

живописни пътешествия

любопитно

пътешествие с влак

пътешествия с влак

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти