Начало / Статии / Статии - Китай

Сишуанбанна - живот сред планинските племена в Южен Китай

Автор

/

Затънтената селскостопанска провинция Юннан е идеалната дестинация за разпускащо пътешествие из провинциален Китай. На границата с Мианмар (бивша Бирма) и Лаос, нейната най-голяма примамка са малките градове на областта Сишуанбанна, в които живеят над една трета от етническите малцинства в Китай.

Сишуанбанна, Куммин, Китай

Пазарните дни, празниците и почивните дни привличат хора от над двайсет и пет племена, от айни до джуан, като сред тях изпъкват будистите дай. Те все още ходят с традиционните си носии, цветове, прически и рисунки по телата си; продават занаятчийски изделия, които не са се променили от векове.

Сред другите атракции в Сишуанбанна са връх Дзидзу (свещено за будистите място, на което идват много поклонници, за да посрещнат изгрева); возене на корабче в прелестното езеро Ърхай; 800-декаровата каменна гора Лунан от причудливо оформени ерозирали скали; Дали, град в красива планинска среда, където идват туристи с раници, отсядат и спират радиото и телевизора; и впечатляващата клисура Тигров скок на река Яндзъ – една от най-дълбоките в света, – където един труден трек предлага несравнимо приключение.

Сишуанбанна е усукващо езика на фльонга приближение на оригиналното тайландско име Сип Сонг Панна (Дванайсетте оризопроизводителни района), а тук се усеща екзотичната и силно впечатляваща атмосфера на тропически Тайланд и Югоизточна Азия.

Къде: Кунмин е свързана по въздуха с повечето други главни градове в Китай
Най-добро време: целогодишно

>
08 март 2012 г.

Тагове

екзотика

любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти