Начало / Статии / Статии - Бразилия

Сърфинг по пясъчните дюни на Натал

Автор

/


Натал има реалното право да се гордее със своите плажове, а Женипабу е най-хубавият сред тях.

Сърфинг по пясъчните дюни на Натал, Женипабу, Бразилия

Разположен в най-източния край на континента, Натал се превръща в най-популярното място в североизточната област на Бразилия. Километри и километри бели пясъчни дюни и едни от най-красивите плажове в света могат да бъдат открити на 25 км северно от Натал в и около Женипабу, където бавни разходки по залез, яздене на магаре или кон, сърфиране по пясъка или екстремно каране на всъдеходни плажни bugues (бъгита) са предпочитано развлечение.

Плажни бъгита могат да бъдат наети от дръзките, но никой не познава движещите се пясъци и покачващите равнището на адреналина завои на дюните като местните професионални водачи на бъгита – бугейрош. Те могат да ви отведат набързо до изолирани лагуни, езера с палми покрай тях или напълно заслужено празнуване в някоя плажна семпла барака, продаваща пържени стриди и студена бира, след като сте оцелели в някой от техните походи.

За да почувствате атмосферата на този екзотично красив пейзаж с дюни, отседнете във великолепния хотел „Женипабу“. Той е разположен върху широкия склон на една скала на плажа Женипабу и предлага прекрасни гледки на легендарните пясъчни дюни.

Къде: Женипабу, 24 км северно от Натал, Рио Гранде ду Норте, Бразилия
Най-добро време: ноември-април.

Виж актуалните оферти за пътуване в Бразилия!

Виж още:

Екскурзия в Перу

Екскурзия в Чили

Екскурзия в Буеонос Айрес

 

 

>
16 февруари 2012 г.

Тагове

екзотика

любопитно

плажове

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти