Начало / Статии / Статии - Холандия

Звездите и държавите, в които не могат да стъпят

Автор

/

Сигурно не е лесно да си знаменитост, но пък се оказва сравнително лесно като знаменитост да ядосаш дотолкова властите на някоя държава, че те да ти забранят достъпа до територията си до живот. Вижте някои от известните холивудски звезди и местата, на които кракът им няма да стъпи, защото са обявени за персони нон грата.

Джъстин Бийбър

Джъстин Бийбър направи лошо впечатление в началото на кариерата си, но макар и напоследък да се държи по-прилично, на Китай никак не му пука за това и е забранил на изпълнителя да влиза в страната заради лошото му поведение.

Бейонсе

Бейонсе не е сред най-скандалните знаменитости, но си е издействала забрана от властите в Малайзия. Предимно мюсюлманската държава смята изпълненията на певицата за твърде „секси“.

Jay Z

Рапърът също не се е понравил на китайските власти, които са му забранили достъп до страната заради вулгарните му текстове. Списъкът със знаменитости, които никога няма да стъпят на Великата китайска стена, продължава с...

Брад Пит

Брад не е направил нищо лошо освен, че се е снимал във филма „Седем години в Тибет“. Лентата разказва за китайската окупация на Тибет и Китай не е харесал начина, по който е представен въпросът.

Крис Браун

Крис Браун беше осъден на затвор, че е биел Риана, което му носи и забрана да влиза във Великобритания. Заради това се наложи да отмени концертите си в Глазгоу, Манчестър и Лондон.

Лейди Гага

Странните дрехи на Лейди Гага са по-скоро забавни, отколкото притеснителни, но не така смятат властите в Индонезия, за които тя „разваля децата“.

Майли Сайръс

Майли Сайръс е доказателство за това колко лесно е да си издействаш забрана за влизане в Китай. Певицата я получава след като поства снимка, в която е опънала с пръсти очите си, което е изтълкувано като „подигравка с азиатската общност“.

Снуп Дог

Имайки предвид текстовете на песните на Снуп Дог, които са свързани предимно с незаконни дейности, си е направо учудващо, че му е забранено да стъпва само в Холандия, Норвегия, Великобритания и Австралия.

Ейкън

Една неволна грешка и Ейкън също се сдобива със забрана да посещава Шри Ланка. Причината е, че в клипа на песента му „Sexy Chick” се вижда статуя на Буда, разположена до басейн, пълен с полуголи девойки.

Лили Алън

Певицата получи забрана да влиза в САЩ само четири месеца преди американското си турне. Поводът е нападение над фотограф, което Лили прави в Париж, а американците преценили, че не искат такива сцени на собствена територия.

Алек Болдуин

Шегичките са изиграли лоша шега на Алек Болдуин. След като говори за „поръчана по пощата булка“ в шоуто на Дейвид Летърман актьорът се сдобива със забрана да влиза във Филипините.

Парис Хилтън

Парис Хилтън неведнъж е залавяна да взима наркотици, заради което няма право да стъпи в много хотели, но и на японска територия.

 

 

>
02 април 2018 г.

Тагове

любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти