Начало / Екскурзии / Екскурзии - Флоренция

Божествената Флоренция и Тоскана

Номер на оферта

/

207511

Дати & цени

Цената включва

•Полет Букурещ – Пиза – Букурещ с АК Уизеър и малък ръчен багаж
•Трансфер Варна - Букурещ – Варна ( както и от и до съседните градове Шумен, Разград и Русе )
•Туристическа обиколка на Флоренция с екскурзовод
•3 нощувки със закуски във Флоренция в хотел 3* или луксозен апартамент в центъра на Флоренция без закуска – по желание
•Мед. Застраховка Помощ при пътуване в чужбина със ЗК „Армеец“ с покритие 5000 евро
•Трансфер от летището в Пиза до Флоренция и обратно

Цената не включва

•Входни такси за забележителности;
•Разходи от личен характер;
•Градски такси - 2-3 евро на човек на нощувка, които се заплащат на място в хотелите

Програма на пътуването

1 ден Варна - Букурещ - ПизаФлоренция

Трансфер до летище Букурещ от Варна, Шумен, Разград, Русе. Полет Букурещ-Пиза. Разглеждане и снимки на Площада на чудесата в Пиза с Катедралата, Баптистерията и Наклонената кула. Истината е, че за повечето туристи това е просто „Наклонената кула“, а само малцина обръщат внимание на факта, че постройката е всъщност камбанария към катедралата на Пиза. До нея се намират Площадът на чудесата, кръщелня и гробище, разположени върху пръст от хълма Голгота в Йерусалим. С други думи, намирате се на свещена земя. Според една градска легенда по време на Втората световна война съюзниците научили, че германците използват камбанарията в Пиза за наблюдателна кула и решили да я бомбардират. След като видели колко e красива се отказали.Наклонената кула в Пиза е включена в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.
Трансфер Пиза - Флоренция. Нощувка във Флоренция.

2 ден Флоренция

Закуска. Туристическа обиколка на Флоренция с професионален гид на български език. Този изключително увлекателен четиричасов тур на Флоренция започва от централния площад на средновековния град, където се намират основните забележителности - Катедралата Santa Maria del Fiore, посветена на Света Богородица, Камбанарията на Джото и една от най-големите загадки на Флоренция, Баптистерият, Вратата на Рая. Ще продължим по тесните вити улички в квартала на Данте, покрай Барджело (Bargello) - затворът който е плашел всички, а сега е един от най-известните в света скулптурни музеи, площад Санта Кроче (Santa Croce), който носи името на францисканската базилика, превърнала се в пантеон на известните флорентинци, като Микеланджело, Галилео Галилей, Макиавели, Росини и много други. Следва да видите Старият Мост (Ponte Vecchio) над река Арно или Мостът на златарите. Бронзовата статуя на глиган, така нареченото прасенце Порчелино (Porcellino), е обичана от всички, флорентинци и туристи. Обиколката ни ще завърши на Пиаца Синьория (Piazza della Signoria), свидетел на славното минало на Флорентинската република. Това е политическият център на града и едновременно скулпторна галерия под открито небе - статуя на Нептун от Амманати, Давид на Микеланджело, Отвличането на сабинянките от Джамболоня, статуи от Донателло и много други.
Следобяд може да разгледате галерията Уфици /с доплащане/, един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други, а следобеда да посетите Палацо Питти и Ренесансовите градини Боболи или Галерия на Академията с известни скулптори от Микеланджело, включително и невероятната статуя на „Давид” или Палацо Питти е една от основните атракции на град Флоренция и е най-големият запазил се флорентински дворец, той е и един от най-големите музейни комплекси във Флоренция, подслонил е Галерия Палатина, Галерия за съвременното изкуство, Музей на среброто, Музей на порцелана, Музей на каретите и Галерията на костюма. Нощувка във Флоренция.
И за да се потопите напълно в атмосферата на този чуден град, ви препоръчваме да опитате в малък типичен ресторант известната флорентинска пържола (Bistecca alla fiorentina) залята със зехтин и придружена с чаша червено вино Кианти.

3 ден ФлоренцияСиенаСан ДжиминяноФлоренция

Закуска. Екскурзия по желание /срещу допълнително заплащане/ - Сиена и Сан Джиминяно с дегустационна програма.
Днес пътешествието ви ще започне с очарователния регион Кианти, в сърцето на Тоскана, с класическия италиански пейзаж: хълмове, покрити слозя и маслинови дървета. По пътя, от широките панорамни прозорци на автобуса, ще можете да се възхитите на средновековното селце Монтериджони, оградена от крепостни стени, останали непокътнати и до днес.
Пристигане в Сиена. Туристическа обиколка с екскурзовод на стария град, започваща от известната базилика Сан Доменико, съкровищница на изкуството на Ренесанса, построена през 13-ти век и посветена на св. Екатерина от Сиена. Разходка по тесните средновековни улички на града, с техните кули и градски замъци, в търсене на блясъка на миналото. В Катедралата, посветена на Света Богородица, ще се срешнете с произведенията на творци от световно значение, като например скулпторите Никола Пизано, Якопо дела Куерча и Донатело, художниците Дучо и Пинтурикио. Катедралата ще ви посрещне с мраморните „картини“ на пода си, 52 интарзии, които Вазари описва като „най-красивият и най-великолепен мраморен под създаден някога“. Обиколката на Сиена завършва с площада Пиаца дел Кампо - може би най-интересният и завладяващ в цяла Италия, с поразителната си форма на огромна мида или ветрило. Площадът е скъп на всеки жител на Сиена, защото съхранява древната традиция на така нареченото Палио, конното състезание, което води зрители от цял свят, надбягването, което носи невероятно силни емоции на сиенци два пъти в годината. Казват, че човек трябва да е роден в Сиена, за да почувства наистина надбягването.
Следващата спирка е Сан Джиминяно – миниятюрен град, разположен на върха на хълм, останал непокътнат през вековете и известен със своите многобройни високи кули, стенописи и други ценни произведения на изкуството. В средновековния дворец се намира малък, очарователен музей. Местният екскурзовод ще ви запознае с историята и традициите на този прекрасен град чрез един емоционално наситен разказ за това, какъв е бил животът тук през четиринадесети век. Нещо повече - ще станете свидетели как опитни майстори произвеждат ръчно изработени предмети.
В края на туристическата програма в едно стопанство в близост до крепостта Сан Джиминяно ще опитате традиционната кухня за района на Сиена и дегустирате известни местни вина. Напускате Сан Джиминяно, за да почувствате още веднъж релаксиращия и медитативен ефект на гористите хълмове, маслиновите горички и лозята на прочутата област Кианти. Нощувка във Флоренция.

4 ден Флоренция - Летище Пиза - Букурещ - Варна

Закуска. Един последен съвет, преди да си тръгнете от Флоренция, минете под портика на Новия пазар. Не забравяйте да потриете за късмет носа на прословутото диво прасенце и да пуснете монета в устата му. Ако монетата премине през решетката, Флоренция ще ви донесе късмет.
Полет Пиза-Букурещ, трансфер Букурещ-Варна, Шумен, Разград, Русе

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Флоренция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Флоренция |  Предколедни екскурзии - Италия |  Предколедни екскурзии - Флоренция

Избрани оферти