Оферта номер: 228910

Индия - Златният триъгълник: екзотика на достъпни цени - от София и Варна

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Делхи и Екскурзии в Индия.

Индия - Златният триъгълник: екзотика на достъпни цени - от София и Варна
от 2367 лв.
Виж галерия
Дати и цена
04 ноември 2019 г. - Цена от 2367 лв.
11 ноември 2019 г. - Цена от 2367 лв.
Цената включва
Самолетен билет София/Варна – Истанбул – Делхи – Истанбул – Варна/София с Турски авиолинии
Летищни такси – 250 евро/ 489 лв. (към 15.01.2019) Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
3 нощувки със закуски и вечери в хотел 5* в Делхи
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 5* в Агра
2 нощувки със закуски и вечери в хотел 5* в Джайпур
Сити тур на Делхи
Посещение на Агра и Тадж Махал
Сити тур на Джайпур
Посещение на Фатехпур Сикри
Входни такси на обектите, упоменати в програмата
Климатизиран транспорт в Индия - автобус
Екскурзоводско обслужване на английски  език по време на цялата програма
Всички трансфери, упоменати в програмата
Медицинска застраховка с асистанс на ЗК "МОНДИАЛ" с покритие 10 000 евро на човек
Водач-преводач на групата от фирмата-туроператор
Цената не включва
Бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и за обслужване в ресторантите –  по 5 USD на ден престой. Заплащат се при пристигане на място.
Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
Напитки по време на храненията
Обеди
Неупоменати в програмата услуги
Туристическа виза за Индия  80 USD към 15.01.2019. Точният размер се фиксира в момента на кандидатстване. Заплаща се в офисите на фирмата-туроператор
Такса визова обработка на документите – 20 евро/ 40 лв. Заплаща се при записване
Индия - Златният триъгълник
С полет от София и Варна


Маршрут: Маршрут: София/Варна - Истанбул - Делхи - Агра – Фатерпурх Сикри - Джайпур - Делхи - Истанбул - София/Варна8 дни/6 нощувки

ДАТИ на заминаване:
04.11.2019 г.
11.11.2019 г.


==================================================================

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

ПРОМО пакетна ЦЕНА: 1399 евро/2736 лв. при записване до 31.08.2019 г. с включени летищни такси.

Стандартна цена 1699 евро/3323 лв. с включени летищни такси.

===================================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Предимства в програмата:
Полети с една от най-добрите авиокомпании
Настаняване в добри 5-звездни хотели
Изключително разнообразие на туристически дестинации, представящи древна и съвременна Индия, включително световноизвестни обекти на ЮНЕСКО – забележителностите в градовете на т.нар. „Златен триъгълнил” – Делхи, Агра, Джайпур и Фатехпур Сикри („Мъртвия град”)
Разумно съотношение между качество и цена на туристическия продукт
Водач-преводач от фирмата-туроператор по време на цялото пътуване при минимален брой туристи от 20 човека

======================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1: СОФИЯ/ВАРНА – ИСТАНБУЛ
Полет от България за Индия, през Истанбул.
Ден 2: ДЕЛХИ
Кацане в индийската столица сутринта. Трансфер и настаняване в хотел “Radisson Blu Dwarka” 5* или подобен.
Oбзорна екскурзия из космополитната пъстроцветна столица, в която ярко се открояват двете й основни части: старият град и изграденият по проекти на британски архитекти Ню Делхи.
Toзи ден ще го запазим за Старото Делхи. Посещение на Джама Масджид – най-голяма джамия в Индия и последното архитектурно творение на Шах Джахан – петият император от династията на Великите муголи (1627 – 1658), създател и на Тадж Махал.
Следва посещение на Радж Гат – мемориала на Махатма Ганди – духовен водач на индийското движение за независимост от британско владичество, наричан и „баща на нацията”.
Посещение на Чанди Чоук – стария пазар за сребро, текстил и подправки, както и на гробницата Хумаюн (обект на ЮНЕСКО), чиято архитектура е вдъхновила Тадж Махал.
Вечеря. Нощувка.
Ден 3: ДЕЛХИ
Закуска.
Ще се запознаем с уникалното творение на човешката мисъл Кутуб Минар – най-голямото минаре в света, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Целият комплекс очарова със своята архитектурна палитра от руини от древността до Средновековието. По-нататък ще посетим един от най-забележителните храмове на бахайската религия – храма Лотус, разположен сред разкошен парк. Той впечатлява със своята архитектура във формата на лотусов цвят с прекрасни бели листа от мрамор - символ на мир, чистота, любов и разбирателство. В Ню Делхи се пригответе да видите емблематичната арка “Портата на Индия”, главния булевард Радж Баван, където се провежда колосалния по мащабите си военен парад за Деня на Републиката (26 януари), Двореца на президента, построен във викториански стил по времето на колониалната епоха, и овалната сграда на Парламента.
Посещение на Бангла Сахиб – храм за отдаване на почит към осмия сикх гуру   Хар Кришан.
Вечеря и нощувка.
Ден 4: ДЕЛХИ - АГРА
След закуска отпътуване за Агра. Посещение на Тадж Махал - едно от новите седем чудеса на света, перлата на Индия, храм на вечната и силна любов.  Бялата, грациозна, внушителна и уникална по рода си гробница е изградена от мрамор и скъпоценни камъни от великия мугълски владетел Шах Джахан в памет на любовта на неговия живот – съпругата му Мумтаз Махал (възвишената в двореца), която го е придружавала при всички негови военни походи.
По-късно посещение на Агра форт и на фабрика за мрамор, където ще видите древна техника за обработка на мрамор, носеща името „пиетрадура”.
Вечеря и нощувка в хотел “Clarks Shiraz” 5* или подобен.
Ден 5: АГРА – ФАТЕХПУР СИКРИ - ДЖАЙПУР
След закуска отпътуване за Джайпур. Първата ни спирка по пътя е древният Фатерпурх Сикри – столица на великата мугълска империя, основана от могъщия владетел Акбар Велики през ХVІ век. Просъществувала само 15 години, въпреки разкошния си облик, столицата отива в небитието и оттогава носи и името Мъртвия град. Пристигане в Джайпур, наричан «Розовият град» заради оцветените в розово фасади. Градът ще ни пренесе в дворците и разкоша на могъщи владетели от преди няколко столетия. Настаняване в хотел „Sarovar Premiere” 5*  или подобен.
Вечеря и нощувка.
Ден 6: ДЖАЙПУР
След закуска екзотична разходка на слонове до приказния форт Амбер, известен и като «Малката китайска стена». Това е първата столица на държавата Раджастан, основана през ХVІІІ век от династията Джай Сингх. Покрай дворцовите ритуали в крепостта ще надникнем и в тайния живот на харема на махараджата.
След това ще посетим Градския дворец, където ще видим богатата колекция от тъкани и облекла на махараджата и семейството му, както и най-големия в света сребърен съд за вода с вместимост почти 400 литра! Махараджата Савай Джай Сингх ІІ създава и знаменитата Слънчева обсерватория, която и до днес, 300 години по-късно, отчита времето перфектно! Тя носи името Джантар Мантар и има общо 5 такива съоръжения на различни места, включително и  в Делхи. Обсерваторията в Джайпур е най-голямото от тях. Водният дворец, известен още като Джал Махал, е разположен също в  Джайпур. Името на този забележителен замък идва от факта, че той е красиво разположен сред водата. Водният дворец се отличава със сложната си архитектура. Хава Махал или в буквален превод „Двореца на ветровете” е една от основните забележителности на Джайпур. Впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно аранжирани и изграждащи пищната, но хармонична фасада. Хава Махал е бил предназначен за „женски дворец”. Построен е  за улесняване на жените на кралското семейство - дискретно да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията в града. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света.
Вечеря. Нощувка.
Ден 7: ДЖАЙПУР – ДЕЛХИ
След късна закуска отпътуване обратно за Делхи с почивки за кафе и чай по път. Вечерта пристигане в индийската столица. Настаняване в хотел “Radisson Blu Dwarka” 5* или подобен. Вечеря и нощувка.
Ден 8: КЪМ ЕВРОПА
Ранен трансфер до летището. Отпътуване за България с Турски авиолинии.


===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Минимален брой участници: 25

Условия за записване и начин на плащане:
Депозит: 300 евро/ 600 лв. при подписване на договор.
Доплащане до 60 дни преди датата на отпътуване

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Необходима ваксина: Да


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
Доплащане за настаняване в единична стая - 205 евро/ 401 лв. за дати 29.04 и 06.05.2019 г. и 255 евро/ 499 лв. за дати 04.11 и 11.11.2019 г.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
 
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗАД АРМЕЕЦ” или Мондиал Асистанс.
ИНДИЯ - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЦВЕТОВЕТЕ
от 2143 лв.
ИНДИЯ - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЦВЕТОВЕТЕ
6 нощувки
Самолет
Делхи
Клаксони, принцове и множество емоции – това е Индия
6 причини да си в Индия за фестивала на цветовете Холи
7 чудесни причини да посетите Индия