Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

НОВО ! Фестивал на лалето в ИСТАНБУЛ 2018 с посещение на църква Свети Стефан

Номер на оферта

/

216455

Дати & цени

Цената включва

Транспорт по посочения маршрут с лицензиран туристически автобус;
•Безплатни топли напитки – чай/кафе, и вода по време на пътуването от/до Истанбул;
•2 нощувки със закуски в х-л Grand Emin 3* / х-л Emin 3*;
•Обзорна обиколка на Истанбул с автобус и лицензиран екскурзовод на български език;
•Посещение на парка на лалето „Емирган“;
•Кратък престой в Одрин с възможност за посещение на българската църква Св.Св. Константи и Елена; джамията Селимие и време за шопинг;
•Всички пътни, магистрални и гранични такси;
•Медицинска застраховка с асистанс и покритие 5000 евро на ЗАД АРМЕЕЦ
•Водач от фирмата организатор по време на пътуването и престоя в Истанбул.

Цената не включва

Разходи от личен характер;
•Допълнителни услуги и програми по желание;
•Доплащане за медицинска застраховка с асистьнс за лица над 65 г. - 5 лв;
•Входни такси за музеите;
•Застраховка „Отмяна на пътуване“ – заплаща се съгласно тарифите и условията на застрахователната компания.

Програма на пътуването

В исторически план лалето винаги се е възприемало като един от символите на Истанбул.
Малко известен е фактът, че това красиво цвете произхожда от степите на Мала Азия и неговото култивиране започва именно в Османската Империя. От тогава до днес лалетата са неизменна част от изкуството и културата на южната ни съседка, до толкова, че през 18 век ценността им надминава дори тази на златото и цяла една епоха минава под техния знак.
В чест именно на това минало, всяка година от 2006 до днес през м. Април в Истанбул се организира годишния Фестивал на лалето, когато градът се потапя в разноцветните багри на хилядите разцъфнали луковици…


П Р О Г Р АМ А:
Ден 1 (четвъртък): 20:30 ч. Отпътуване от София - Автогара Сердика ( бивш Трафик Маркет) по маршрут София-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-Истанбул. Нощен преход.

Ден 2 (петък): Рано сутринта пристигане в Истанбул. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, туристите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването ще бъде след 14.00 ч.
08:00 ч. Панорамна обиколка на Истанбул с автобус и лицензиран екскурзовод на български език (включена в пакетната цена):Програмата започва с пешеходна разходка в историческия център на града – Синята джамия; Хиподрума с Египетския обелиск; Змиевидната колона; колоната на Теодосий; фонтана на Вилхелм; църквата Света София (обектите се разглеждат отвън без да се посещават). Програмата продължава с автобуса: по моста Галата над Златния рог, покрай новия султански дворец Долмабахче сарай; парка Йълдъз; преминаване на Азиатския бряг по един от въжените мостове над Босфора с кратка фото-пауза при двореца Берлербей. Връщане в Европа, отново по моста над Босфора, площад Таксим, прочутия хотел Пера Палас, посещение на реновираната българска желязна църква „Свети Стефан“, акведукта на Валенс. Завръщане в хотела покрай старинните стени на Константинопол.
14:00 ч. Възможност за екскурзия по желание срещу заплащане, включваща трансфер и посещение на:
Забележка: Посещението на отделните обекти, предложени в екскурзията се комбинират по избор на туриста, срещу заплащане на съответната цена. Включеният трансфер е в началото и в края (след посещение на последния обект) на цялата програма. • 14:30 ч. Посещение на стария султански дворец Топ Капъ с лицензиран екскурзовод на български език – строежът на двореца започва през 1459 г по поръчка на султан Мехмед II Завоевателя, като сградата служи за резиденция на османските султани до построяването на двореца Долмабахче. Дворецът е бил едновременно резиденция на султана, център на държавността и място за забавления и посрещане на важно гости. В една от сградите му, под осем купола се помещава Имперската Съкровищница, събрала скъпоценностите и даровете, които султаните получавали от цял свят в знак на почит и уважение.
• 15:30 ч. Посещение на църквата-музей Света София с лицензиран екскурзовод на български език – вековен монументален паметник и храм на Пресветата Мъдрост, построен през 6-ти век от император Юстиниан I и получил преклонението на султан Мехмед II Завоевателя. До построяването на базиликата „Св. Петър“ в Рим, куполът на Света София е считан за най-големия в света.
• 16:45 ч. Посещение на водохранилището Йеребатан с лицензиран екскурзовод на български език – най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, напомнящо на дворец, поради което често е наричано „Потъналия дворец“.
20:00 ч. Вечеря в атрактивен ресторант Гар Мюзик Хол с шоу програма (по желание; срещу заплащане)
20:15 ч. Посещение на атрактивен ресторант 1001 нощ Ташхан Аркат с шоу програма (по желание; срещу заплащане)
Нощувка.

Ден 3 (събота) : Закуска. Свободно време или възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане:
08:30 ч. Разходка с корабче по Босфора с лицензиран екскурзовод на български език (по желание срещу заплащане) - вълнуваща разходка между два континента, която дава възможност да се разгледат от друг ракурс дворците и историческите паметници по двата бряга на красивия Босфор, както и популярните истанбулски вили „ялъ“.
11:30 ч. Посещение на новия султански дворец Долмабахче с лицензиран екскурзовод на български език (по желание срещу заплащане) – едно от най-впечатляващите творения на прочутата арменска фамилия архитекти Балян, новият султански дворец се разполага в своето изящество и пищност по протежение на Босфора. Дворецът се явява резиденция на последния османски султан и първия президент на новата република – Мустафа Кемал Ататюрк.
15:00 ч. Очарованието на "Истанбулският Манхатън" (по желание срещу заплащане) - програмата включва посещение на небостъргача "Сапфир" – най-високата сграда в Турция, която в годината на завършването ? се нарежда на четвърто място по височина в Европа, докато към днешна дата вече е едва на 19 място. В небостъргача се помещават МОЛ с магазини на известни марки; заведения и ресторанти; Музей на восъчни фигури; офиси; апартаменти за живеене на по-горните етажи; СПА и Уелнес център, но най-забележителното е 360 градусовата гледка, която предлага терасата на последния етаж, разположена на 238 м височина и намиращия се на същия етаж 4D симулатор на полет с хеликоптер над Истанбул – изживяване, което наистина си заслужава.
19:00 ч. Програма "Нощен Босфор" (по желание срещу заплащане) – вечеря на кораб по Босфора с развлекателна програма.
19:00 ч. Вечеря в рибен ресторант на Златния рог (по желание срещу заплащане)
21:00 ч. „Светлинна симфония“ - нощна автобусна обиколка на Истанбул (по желание срещу заплащане) – Истанбул е градът с много лица, красив както през деня, така и през нощта, целия облян в светлина. Програмата включва и посещение на едно от най-романтичните места на Истанбул – хълмът Пиер Лоти, от който се открива гледка към края на Златния рог и светлините му.
Нощувка.

Ден 4 (неделя): Закуска. Освобождаване на хотела.
8:30 ч. Посещение на парка на лалетата – Емирган (включена в пакетната цена):
Простиращ се на територия от 470 000 м2, достигаща до самия Босфор, през м. Април паркът се превръща в приказна картина, съчетаваща цветовете на различни видове лалета, грижливо оформени в красиви мозайки и фигури от цветя.
Около обяд отпътуване за Одрин. Кратък престой в града с възможност за посещение на българската църква Св. Св. Константин и Елена - построена през 1869 г. за по-малко от седем месеца, ярко свидетелство за православната архитектура от онова време; възможност за посещение на прочутата джамия Селимие – дело на известния архитект на османската империя Синан и символ на съвършените пропорции; възможност за шопинг в Одринската Капълъ Чаршъ и борсата за перилни препарати.
Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.


Пакетни цени в лева при настаняване в стандартна стая в х-л GRAND EMIN 3*/ х-л EMIN 3*

ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНИ СА ВАЛИДНИ ПРИ ЗАПИСВАНЕ ДО 14.02 С КАПАРО 30%!

29.03.2018
05.04.2018
12.04.2018
19.04.2018
26.04.2018


Възр. в двойна стая - 135 лв

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Уикенд почивка - Турция |  Уикенд почивка - Истанбул

Избрани оферти