Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пекин

Обиколен тур на Китай и Хонк Конг

Номер на оферта

/

200579

Дати & цени

Цената включва

- Китайска виза;
- Здравна застраховка;
- Самолетен билет София - Москва - Хонг Конг и Пекин - Москва - София;
- Самолетен билет Хонг Конг – Шанхай – Сиан – Пекин;
- 2 нощувки със закуски в двойна стая в избрания хотел в Хонг Конг;
- 3 нощувки със закуски в двойна стая в избрания хотел в Шанхай;
- 1 нощувка със закуска в двойна стая в избрания хотел в Сиан;
- 3 нощувки със закуски в двойна стая в избрания хотел в Пекин;
- Трансфери летище - хотел - летище в Хонг Конг, Шанхай, Сиан и Пекин;
- Двудневна туристическа програма в Пекин, съгласно програмата с включени обяди;
- Еднодневен тур до Великата Китайска стена от Пекин с включен обяд;
- Традиционна вечеря - патица по пекински;
- Целодневна туристическа програма в Шанхай с включен обяд;
- Целодневна туристическа програма в Сиан с включен обяд;
- Целодневна туристическа програма в Хонг Конг;
- Трансфери от хотела до изложбения център и обратно в Хонг Конг;
- Преводач-придружител на групата от България.

Цената не включва

- летищните такси за вътрешните и международни полети, които към 30.03.2017 г. са 327 евро.

Програма на пътуването

ОБИКОЛЕН ТУР НА КИТАЙ И ХОНГ КОНГ
Хонг Конг, Макао, Шанхай, Пекин, Сиан

26 октомври - 06 ноември 2017 г

ПРОГРАМА:
26 октомври
12:30 ч. – 15:35 ч. Полет СофияМосква.
19:30 ч. Полет МоскваХонг Конг.

27 октомври
09:45 ч. – Пристигане в Хонг Конг. Целодневна туристическа програма в Хонг Конг: връх Виктория – най-високата точка на островната част на Хонг Конг, от която се откриват гледки към мегаполиса – централната част, пристанището Виктория, о-в Лама и околностите, пристанището Абърдийн – дом на много от коренните жители на острова, все още изкарващи прехраната си с риболов, Репулс бей – заливът на богатите, където са именията на най-заможните жители на Хонг Конг и където се намира най-старият будистки храм Тин Хау – покровителят на моряците, ситито-финансовия и търговски център, където са офисите на най-големите банки и застрахователни компании в Азия.
Трансфер и настаняване в хотела.
Вечерна разходка в уживения търговски и административен район Тсим Ша Тсуй и наблюдение на най-голямото постоянно провеждащо се светлинно шоу в света - “Симфония на светлини” от пристанището Виктория.

28 октомври
Закуска. Свободна програма и възможност за посещение на множеството шопинг центрове в островната и континенталната част на Хонг Конг.
По желание и срещу допълнително заплащане – вечерен тур до Макао включващ обиколка на централната част на града – Площад Сенадо, катедралата Свети Доминик, руините на катедралата Свети Павел, крепостта Монте и емблематичното казино “Лисабон”, където ще можете да пробвате своя късмет.

29 октомври
Закуска. Свободно време или разходка из централната част на о-в Хонг Конг. Трансфер до летището.
Полет Хонг Конг - Шанхай. Трансфер и настаняване в хотела.

30 октомври
Закуска. Целодневна туристическа програма в Шанхай с включен обяд: крайбрежния булевард Бунд, известен с типичната си колониална архитектура от времето на първите заселници – британци и французи, градините Ю Юан – “Щастливите градини” – един от най-ярките примери за изящество на архитектурата от времето на династията Мин, мостът Нан Пу свързващ централен Шанхай с финансовия район и свободна икономическа зона - Пу Донг – символът на икономическия ръст на Китай от последните 2 десетилетия. Посещение на обсерваторията на Шанхайската кула – най-високата обсерватория отворена за посещения в света, от която се открива изумителна гледка към най-големия китайски град и храма на нефритения Буда – статуя на полегналото божество, издялана от цяло парче бял нефрит.

31 октомври
Закуска. Свободен ден в Шанхай по желание и срещу допълнително заплащане - еднодневен тур до Суджоу - "Венеция на изтока" или мястото, на което дневния китайски елит някога е развихрял градинарското си въображение. Турът включва обяд и посещение на градината на скромния администратор, "бавната" градина - Lingering и разходка с лодка по Гранд Канал - най-големия изкуствен воден път в света, с неговите древни мостове и характерни жилищни сгради.

01 ноември
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане пътуване с високоскоростния влак “Маглев”, развиващ над 430 км. в час за отсечка от 33 км. и свързващ централната част на Шанхай с летището. Трансфер до летището.
Полет ШанхайСиан. Трансфер и настаняване в хотела.

02 ноември
Закуска. Целодневна туристическа програма в Сиан с включен обяд: посещения на Голямата пагода на дивата гъска – храм, помещавал в себе си древни будистки скрипти, писания и артефакти векове наред, и експозицията на Теракотената армия, състояща се от над 7500 фигури на воини от теракота в естествен ръст и различни една от друга, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, създадени по заповед на първият император на Китай Цин Шъхуанди с цел да притежава голяма и мощна армия в задгробния си живот. Вечерта трансфер до летището и полет Сиан - Пекин. Трансфер и настаняване в хотела в Пекин.

03 ноември
Закуска. Целодневна туристическа програма в Пекин с включен обяд: Най-големия и един от най-известните площади в света - Тиенанмън с обща площ 440 хил. кв. м., Забранения град - дворцов комплеск и резиденция на много китайски императори, обиколка с рикши в Хутонг - стария квартал в централната част на Пекин, в непосредствена близост до императорския дворец, обитаван от съродственици и приближени на някогашните владетели, и хълма на дълголетието намиращи се в живописния Бейхай парк.

04 ноември
Закуска. Целодневен тур до Великата Китайска стена с включен обяд: Паркът с гробниците - комплекс от гробници на 13 императори от династията Мин, Свещения път - ритуална алея с каменни статуи на войни и животни, по която с почести са изпращани починалите императори и Великата Китайска Стена - уникално защитно съоръжение, датиращо от 4 век пр.н.е. предназначено да пази Кирай от хунските нашествия. Традиционна вечеря - патица по пекински.

05 ноември
Закуска. Целодневна туристическа програма в Пекин с включен обяд: Небесния храм – един от символите на столицата Пекин и ритуално място за молитви, посещение на Летния императорски дворец със забележителната мраморна лодка, мостът със 17-те арки по модел на Марко Поло, изкопаното от човешка ръка езеро, най-дългия изрисуван коридор в света, олимпийския комплекс със знаковите за олимпиадата от 2008г. сгради – “Водния куб” и “Орловото гнездо”, и зоологическата градина с пандите. Вечерта трансфер до летището.

06 ноември
02:05 - 05:25 Полет Пекин - Москва.
10:05 - 12:25 Полет Москва - София.

ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТ ДО 22.06.2017 г.:
при настаняване в хотели 3*: 2440 ЕВРО (4 772 лв.)
при настаняване в хотели 5*: 2960 ЕВРО (5 789 лв.)

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
Дестинация- Хотели 3*/ Хотели 5*
Хонг Конг- Pentahotel Hong Kong Kowloon или подобен/ The Langham Hong Kong или подобен
Шанхай- Shanghai Holiday Inn Express Zhabei или подобен/ Shanghai Sunrise on the Bund или подобен
Сиан- Xian Days Inn City Centre или подобен/ Days Hotel & Suites Xinxing Xian или подобен
Пекин- Beijing King Parkview Hotel или подобен/ Beijing Sunworld Dynasty Hotel или подобен

ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Цените са валидни при заплащане на депозита по пътуването преди 22 юни.
2. Пакетните цени не включват летищните такси за вътрешните и международни полети, които към 30.03.2017 г. са 327 евро.
3. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети към дата 30.03.2017 от 258 евро + 300 евро летищни такси за международните полети и 584 евро + 27 Евро летищни такси за вътрешни полети. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервацията.
4. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно завишаване на цената в рамките на 130 - 180 еврo на човек, в зависимост от броя на пътуващите.
5. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 9 нощувки, която е в размер на:
- 367 Евро при настаняване в хотели 3*;
- 635 Евро при настаняване в хотели 5*;
6. За документите, необходими за издаване на Китайска виза, ще ви уведомим своевременно, като процедурата е без лично явяване.
7. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на китайския юан към USD и на USD към EUR към 30.03.2017 г., които са както следва:
- EUR 1 = USD 1.07
- USD 1 = CNY 7.36
При промяна на курсовете на CNY спрямо USD и/или на USD спрямо EUR с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
8. Ако желаете в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване поради медицински или немедицински причини.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:
1. Да платите в брой или да преведете в срок до 22.06.2017 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на 1200 евро по фиксинга на БНБ за деня на плащането.
2. Да получим в срока от т.1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превода (при заплащане по банков път), задграничния паспорт и 2 снимки паспортен формат за всеки пътуващ.
3. Да платите в брой или да преведете в срок до 25.08.2017 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на остатъка от пакетната цена и летищните такси по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Пекин |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Пекин |  Есен 2023 - Китай |  Есен 2023 - Пекин

Избрани оферти