Хонконг

За града

Оферти

Статии

Хонконг / Hong_Kong

Хонконг (Hong Kong) е удостоен с всички специалитети, присъщи на големите градове – смок, различни миризми, 14 млн жители и неистова любов към врявата. В същото време, обаче, той е изключително продуктивен, притихнал и спокоен с отлична транспортна мрежа, поразителни търговски центрове, храмове и тихи паркови кътчета, прилични на оазиси за съзерцание и размисъл. Най-хубавото е, че когато си в Хонконг имаш усещането, че си озадачен и развълнуван от пресечените точки и противоречията, изпълващи Китайския град с мулти-Азиатски и западни елементи. Всичко това се дължи на желанието да опиташ апетитни вкуотии, лъкатушейки през потоците от хора и тананикайки си някаква глупава Кантопоп мелодия, докато шумно примлясваш, поглъщайки макароните си.

Шопинг

Пазарите на Хонконг

Пазари за прясна риба, за птици, за цветя, за златни рибки.

Забележителности

Пристанище на Хонконг и връх Виктория

По което и време на деня и нощта да се озовете тук ще видите как цяла редица препълнени кораби в пренаселените води на пристанище Виктория си пробиват път през меле от влекачи, шлепове, кораби с приходящи работници, както и от време на време някоя джонка, сампан или бляскав круизен кораб.

Кулата на централната банка на Китай (Bank of China Tower

Много почитатели на фън шуй не одобряват това здания, но други хора са наистина впечатлени. Кулата на централната банка на Китай е една от най – познаваемите сгради в Хонконг.

Ферибота Стар (Star Ferry) и Трамвая до връх Виктория (Peak Tram)

Ферибота е една от иконите на града, а трамвай пътува от централната част до връх Виктория от 1888г.

 

 

Събития

Фестивалите в Хонконг

Китайската Нова година и Фестивалът на есента са най - интересните събития в Хонконг.

Забележителности около Хонконг

Избрани оферти