Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Потвърдена за 20.10! Барселона-Рим-Неапол-Капри-Амалфи, самолет и кораб

Номер на оферта

/

207418

Дати & цени

Цената включва

7 нощувки в хотели 3*: по 2 в Коста Брава; 3 в района на Рим; 2 в района на Соренто;
7 закуски в ресторантите на хотелите;
1 нощувка на круизен кораб Барселона – Чивитавекия (настаняване на седалка) със закуска и обяд на кораба;
4 вечери в ресторантите на хотелите в Коста Брава и Сан Ремо;
Самолетен билет София – Барселона и Неапол – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг;
Трансфер летище – хотел – летище;
Туристическа програма в следните градове: Барселона, Рим, Ватикана, Неапол;
Транспорт с комфортен автобус;
Екскурзоводско обслужване;

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Доплащане за настаняване в хотел в Рим – 30 евро;
Доплащане за единична стая – 161 евро за хотел в района на Рим / 178 евро за хотел в Рим;
Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 9 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г. – 11 лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 16 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 21 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 32 лв;
Доплащане за настаняване в каюти за ферибота Барселона – Чивитавекия:
Настаняване в четворна вътрешна каюта – 25 евро;
Настаняване в четворна външна каюта – 30 евро;
*Цените на каютите са ориентировъчни и подлежат на потвърждение за всяка дата!
По желание екскурзия до Монсерат при минимум 25 туристи – 15 евро (заплаща се на място);
По желание екскурзия до о-в Капри при минимум 25 туристи – 40 евро (заплаща се на място);
По желание екскурзия до Позитано и Амалфи при минимум 25 туристи – 25 евро (заплаща се на място);
Входни такси за посещаваните туристически обекти;
По желание – застраховка „Отмяна на пътуване“.

Програма на пътуването

БарселонаРимНеапол с кораб и самолет

Самолетна програма 9 дни / 8 нощувки
с включени летищни такси

Цена: 675 евро / 1320 лв.

Дата: 20.10.2017

С тази екскурзия ще посетите: Барселона, Монсерат (по желание), Рим, Ватикана, Неапол, остров, Капри (по желание), Позитано и Амалфи (по желание)

1 ден: СофияБарселона
Полет СофияБарселона. Трансфер до хотела в района на Коста Брава. Настаняване. Нощувка.

2 ден: Барселона
Закуска. Барселона - слънчевият лъч на Испания. През 1987 г. Фреди Меркюри и оперната прима Монсерат Кабайе, създадоха сингъла „Барселона“.И до днес, името Барселона звучи някак величествено, и тържествено – подобно на емоциите, които песента навява и подобно на имената на двамата си велики изпълнители.Туристическа програма в красивия град Барселона, в който ще видите: спиращите дъха фасади на великолепната сюреалистична Катедрала” Саграда Фамилия”,проектирана от гениалния луд каталунец Антонио Гауди, ексцентричния парк „Гюел” – част от световното наследство на ЮНЕСКО и най-посещаваният парк в града; най-елегантната улица на Барселона Пасео де Грасиас с фантастичните къщи на Гауди, площад „Испания”; Площад „Колумб” с паметника на великия откривател, „Рамбла” – най-оживената и пъстра улица на града, изобилстваща от забавни живи статуи,сувенирни магазини и уютни ресторанти ...Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: Барселона – екскурзия до Монсерат (по желание) – отпътуване с круизен кораб за Рим
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Монсерат (15 евро) - едно от най-свещените места в цяла Испания. Монсерат е „вълшебна планина“, която отдалече наподобява назъбено острие на трион, от която се разкрива уникална гледка към цяла Каталуния.
Посещение на старинния бенедиктински манастир, наследил култов храм от 880 г., пазещ националната светиня на Каталуния - статуята на Богородица с младенеца , наречена Черната Дева. Можете да се докоснете до дясната й ръка и да й доверите съкровеното си желание. Връщане в Барселона. Свободно време. Вечерта от пристанището на Барселона се качваме на круизен кораб.Отплаване в 22:15 ч за Чивитавекия. Нощувка в каюти.

4 ден: Пътуване с кораб през Средиземно море
Закуска и обяд на борда. Пътуване през Средиземно море и възможност да се насладите на заобикалящата ви красивата гледка и очарованието на безкрайните сини води. В 18:45 пристигане в Чивитавекия. Отпътуване за Рим. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден: Рим
Закуска. Рим е прекалено велик, за да бъде нежен, а корените му прекалено могъщи, за да може някой да го овладее. Навсякъде е пълно със забележителности, от които дъхът ти спира.В Рим най-добрите представители на човечеството са въплътили в живота най-пищните и прекрасни, най-лудите и невъзможни, най-строгите и велики образи, които биха могли да възникнат в душата на homo sapiens. Туристическа програма в Рим и пешеходна обиколка из Вечния град: църквата „Santa Maria Maggiore“, служила за седалище на папите, базиликата „Сан Клементе”, където е погребан Св.Кирил (6 евро), Колизеума – най-значимият Древноримски монумент, станал заслужено и едно от Чудесата на света (12 евро), Арката на император Константин Велики – превърнала се в символ на императорския триумф, Римският форум – центърът на Античния Рим, центърът на тогавашния свят, Имперските форуми – свидетели на величие и падение, Пиаца Венеция с Монумента на Виктор Емануел II, първият крал на Обединена Италия, Пантеона – шедьовър на античното изкуство и еталон на гениалната строителна инжинерна мисъл,най-големия бароков в Рим Фонтан ди Треви,който е плод на изумителния човешки гении ,където по стародавна традиция хвърляме монета, с надежда да се завърнем отново в Рим. Словата са бедни и слаби, за да кажат цялата, дълбоката истина за вълнението, което обсебва, човек от досега с фонтана! Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден: РимВатикана
Закуска. Туристическа програма в Рим, посещение на Ватикана – папската държава с Площада „Сан Пиетро“ и Базиликата – най-големият Християнски храм, съхранил шедьоври на религиозното изкуство, обгърнат в Тайнствата на Християнството. Разглеждане на Ватиканските музеи, създадени от Папа Юлий ІІ през ХVІ век – величие и богатство от гениални шедьоври на най-големите творци от Ренесанса,събрано в 11 музея с 5 галерии и 1400 зали,оставящо в съзнанието незабравими впечатления. /35 EUR с включена такса за местен екскурзовод/.
Продължаваме с площад Навона – истинското бижу на бароковия Рим,с великолепните фонтани на Нептун и на Мавъра,построен върху руините на античен стадион на Домициан, чиято характерна форма е запазена до днес. В един период са се представяли и морски битки, затова в центъра е било издълбано дъно, което са наводнявали изкуствено. Вероятно и оттам идва името "navona" (голям кораб). Площад "Навона" е място, където се срещат двамата най-големи гении на барока: Джовани Лоренцо Бернини, автор на монументалния Фонтан на Четирите реки. Следват незабравими мигове на 138 Испански стъпала до църквата "Тринита дей Монти"на Площад "Испания" с фонтана "Баркачиа" ("Грозната лодка").Време за наслада на чаша капучино на-най-скъпата улица в Рим,виа Кондоти, в най-античното и най-известното кафене “Греко”. И другояче не би могло да бъде, след като тук са отсядали гениални посланици на духа...Връщане в хотела. Нощувка.

7 ден: РимНеапол
Закуска. Отпътуване за Неапол. "Виж Неапол и умри", казал Гьоте, след като посетил града, отразяващ се във водите на Неаполитанския залив в подножието на Везувий. Неапол бил толкова живописен и неотразим, че според немския класик онзи, който веднъж види тази гледка, вече може да си отиде спокоен, че е познал най-прекрасното място. Вулканът Везувий, операта, романтичните неаполитански песни, мандолините, вълшебната пица”Неаполитана” и "пасташута" (макарони) са лицето на града. Централният му площад е Piazza del Plebiscito,където е кралският дворец, който е бил резиденция на Бурбонските крале,църквата San Francesco di Paola и най-старата опера на италианския полуостров - Teatro di san San Carlo. Ще видим внушителната катедрала Сан Дженаро и историческия символ на италианския град- средновековният дворец Кастел Нуово до пристанището..Наричат го „Анжуйския мъж”, като наименованието му е дадено в чест на неговия строител Карл I Анжуйски, който разпорежда издигането на крепостта през XIII век. Отпътуване за Соренто. Настаняване в хотел в района на Соренто. Нощувка.

8 ден: Соренто – остров КаприПозитано и Амалфи
Закуска. Свободно време в Соренто или по желание - екскурзия до остров Капри/ 40 евро/ – истински разкош сред скалите, островът на природните чудеса и легендите, екзотиката и древните руини. Една от главните атракции на о-в Капри е феноменът „Лазурната пещера“, която е задължителна спирка за посетителите. Тя се намира на самия морски бряг в северната част на острова, а дъното й е разположено под водата.
Другия феномен на о-в Капри са скалите Фаралиони – три варовикови скали в Неаполитанския залив. Една от трите скали (Stella) все още е свързана със сушата, но останалите две (Mezzo и Scopolo) се простират навътре в морето. Престоят на о-в Капри със сигурност ще е незабравим и изпълнен с безброй вълнуващи и спиращи дъха гледки, които могат да ви накарат да се чувствате като в рая. Остров Капри е дал името си и на всичко с името Капрезе - комбинации от вкусни домати, моцарела и босилек. Тук е родена и пицата Маргарита - с огромни топки прясна моцарела и вкусни домати. И много лимони, много лимоново сорбе, много лимончело, много лимонов сладолед.....
След обяд по желание екскурзия до Позитано и Амалфи (25 евро).
Крайбрежието на Амалфи не е нищо друго освен най-дългият и красив балкон на Италия, който е увиснал между нереално сините води на Тиренско море и склоновете на планините Латари..Първата спирка е над Позитано, който очарова с каскадата от къщи потънали в цветя и лимонови и маслинови градини. Продължаваме за Амалфи-малък рай на брега на Тиренско море,записан със златни букви в листата на Юнеско. Амалфи е от онези места, които разтуптяват сърцето на пътешественика, карат го да загуби говор и картина и само за няколко минути да осъзнае, че няма никакъв шанс – това е любов от пръв поглед и за цял живот.Най-голямата забележителност в Амалфи е катедралата „Сан Андреа“ с пъстър купол, чиито врати са донесени от Константинопол .Непосредствено до нея се намира Светата обител на Рая, която е забележителна с 12-те си колони, построени в арабски стил.Връщане в хотела. Нощувка.

9 ден: НеаполСофия
Закуска. Трансфер до летището за полет НеаполСофия.

* Часовете за ферибота и подлежат на потвърждение от круизната компания и Туроператора си запазва правото на промени в програмата, обвързани с фериботното разписание.

Полетно разписание:
Авиокомпания WIZZ AIR

Излита в 18:40 от София
Каца в 20:50 в Барселона, Летище Барселона – Ел Прат

Излита в 15:15 от Неапол
Каца в 17:45 в София, Летище София

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение. Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата, обвързани с полетното разписание.

Необходими документи:
Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ОБЕКТИ:
Паркът „Гюел“-8 евро (предварително се заявява и заплаща в офиса на агенцията);
Базиликата „Сан Клементе“ - 6 евро (заплаща се на място);
Колизеума – 12 евро (заплаща се на място);
Посещение на Ватиканските музеи – 35 евро (цената включва резервация, входна такса, местен екскурзовод и слушалки); – предварително се заявява и заплаща в офиса на агенцията
Намален билет за Ватиканските музеи за деца от 6 до 18 г. и студенти до 26 г. - 27 евро (цената включва резервация, входна такса, местен екскурзовод и слушалки) - предварително се заявява и заплаща в офиса на агенцията.

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.
**Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.
Маршрут: 500 км.
Тръгване от: Летище „София



0002

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Есен 2023 - Испания |  Есен 2023 - Барселона

Избрани оферти