Начало / Екскурзии / Екскурзии - Берн

Швейцария - Алпийска приказка

Номер на оферта

/

189015

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен автобус
6 нощувки със закуски в районите на Филах, Инсбрук (2), Интерлакен, Люцерн и Любляна
Туристически обиколки в Инсбрук, Лихтенщайн,Берн, Интерлакен, Килхберг (Lindt) и Залцбурх и Любляна
Такса за преминаване през националния парк "ХоеТауерн"
Групова застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
Екскурзоводско обслужване
Участие във всяка от игрите с награди по време на пътуването
Безжична аудиосистема по време нат уристическите обиколки

Цената не включва

Допълнителни туристически обиколки (пожелание)
Пътни такси 40 € на човек (заплащат се задължително)
Трансфери от и до Вашия град
Входни такси за музеи, обекти и прояви извън обиколките

Туристически обиколки:

„Кристалният свят на Сваровски“ – 25 €, за деца до 12г. - 15 €
„Бурбаки и Градината на ледниците “ – 20 €, за деца до 12г. - 10 €
„Люцерн“ – 10 €, за деца до 12г. - 5 €
„Цюрих“ – 15 €, за деца до 12г. - 5 €

Програма на пътуването

Автобусна екскурзия - 7 дни / 6 нощувки

1 ДЕН: София – Филах: 1020 км

Възможност за двупосочен трансфер от Вашия град до сборен пункт София. Рано сутринта отпътуваме за Филах, Австрия. Нощувка в района на Филах.

2 ДЕН: Филах – Ватенс - Инсбрук - 360 км

Закуска и отпътуване от Филах.

Преминаване по панорамния алпийски път през националния парк "ХоеТауерн", където ще видим първенеца на австрийските Алпи връх Гросглокнер. Фотопауза на една от многобройните панорамни площадки към живописния връх.

По пътя ще посетим парка – музей "Кристалните светове на Сваровски" в гр.Ватенс в близост до Инсбрук. Наред с досега познатия великан на входа в парка ще видите и новия "Кристален облак", изграден с повечеот 600 хиляди планински кристала. В края на разходката ни ще имаме възможност за покупки от магазина на марката, както и да се подкрепим с напитка или храна в заведението към комплекса. Отпътуване за Инсбрук. Пристигане следобяд.

Инсбрук е провинциалната столица на областта Тирол и петият по големина град в Австрия. Грабващата дъха картина от върхове, показва великолепието на природата наоколо. А световноизвестните паметници са свидетели на голяма история, която се разказва от неговата постмодерна, международна и върховна архитектура. Нощувка в района на Инсбрук.

3 ДЕН: ИнсбрукВадуц: 172 км / ВадуцБерн: 245 км. / Берн - Интерлакен: 60 км.

Закусваме и отпътуваме към Лихтенщайн.

Туристическа обиколка на Вадуц – столицата на Княжество Лихтенщайн. Градът се намира в подножието на връх Три сестри. Вадуц е второто по големина селище в Лихтенщайн и има почти 4900 жители. Заради малките си размери обаче, всичко в него е малко, кукленско и красиво като в приказка. Всичко е потънало в зеленина и е заобиколено от внушителните Алпи. А над града се издига замъкът Вадуц, който е резиденция на княжеското семейство. Свободно време. Отпътуване за Берн, столицата на Швейцария.

Швейцарската столица сама по себе си е цяла забележителност. Трудно ще намерите друго толкова подредено и така запазило историята си от средновековието място. Ще видим сградата на Парламента, ще вкусим швейцарски шоколад (в Берн магазините за шоколад са навсякъде), ще имаме възможност да видим къщата на великия Алберт Айнщайн, след което ще се разходим из Стария град, който съвсем заслужено е обявен за Паметник на световното наследство. Всичките мостове, алеи, фонтани, аркади ще Ви потопят в една съвсем швейцарска обстановка. И щезавършим с Бернската катедрала, изиграла важна роля в цялостната архитектура на града. Кулите, сводовете, скулптурите са само част от магията й. Свободно време.

Отпътуване за Интерлакен – център на Бернезе Оберланд. Пристигане вечерта и настаняване в хотел в района на Интерлакен. Нощувка.

4 ДЕН: Интерлакен - Люцерн: 70 км.

Закусваме, и тръгваме на разходка из Интерлакен. Интерлакен е планински курорт, разположен в сърцето на Швейцария между двете планински езера – Бринцер и Тунер.Самият град е много красив, но още по-красиви са неговите околности. Непосредствено над града се издигат ако не най-живописните, то поне най-известните части на Алпите: върховете Юнгфрау, Мьонх и Айгер. Свободно време.

Следобяд отпътуваме за Люцерн. Представяме Ви Люцерн – перфектната комбинация от град, езеро и планина на едно място. Люцерн е най-големият град в Централна Швейцария.Това е красиво, спокойно място, омагьосващо със своите запомнящи се пейзажи и старинната архитектура. Отлично запазеният Стар град представлява невероятен лабиринт от площади и тесни калдаръмени улички, съчетан с пъстра палитра от пешеходни зони и средновековни къщи, които сякаш непокътнати, все още са по своите места, а фасадите им са украсени с фрески. Възможност за посещение на панорамата Бурбаки и Градината на ледниците. Това е природен феномен, превърнат в една от гордостите на Люцерн. Тук могат да се видят експонати от последния ледников период, които разказват за историята на тукашните земи отпреди 20 милиона години. Свободно време. Нощувка в района на Люцерн.

5 ДЕН: ЛюцернЦюрих: 50 км. / ЦюрихИнсбрук: 290 км.

След закуска отпътуване за Цюрих, Швейцария.

Градът, където витае духът на Швейцария. Градът, считан за меката на офшорното банкиране. Градът на световно известната шоколадова фабрика Линд. Това е Цюрих - културна, финансова, индустриална и транспортна столица на Швейцария. Градът, в който в началото на миналия век се заражда течението дадаизъм с неговия различен поглед върху света и традиционните норми в изкуството.Цюрих не е скучна банкерска столица, а напротив - космополитен, вълнуващ, изненадващо забавен и модерен град. Първоначалното впечатление за малък, чист и подреден метрополис, бързо преминава в еуфорично състояние, провокирано от щастливите викове откъм Niederdorfstrasse. Освен с пари, името на Цюрих се свързва и с шоколад. Затова, разбираемо, сред основните забележителности на Цюрих е фабриката на шоколадите Линд, намираща се в градчето Килхберг. Всеки посетител на Цюрих няма как да пропусне обиколка на фирмения магазин на шоколадовия концерн. Свободно време. Следобяд отпътуване за Инсбрук, където ще е следващата ни нощувка.

6 ДЕН: Инсбрук - Залцбург: 185 км. / ЗалцбургЛюбляна: 290 км.

Закусваме и потегляме за Залцбург.

В сърцето на Европа, между Бавария и Тирол, сгушен в пазвата на Алпите, се намира Залцбург, разположен на двата бряга на река Залцах. Когато го видиш за първи път, оставаш удивен от неговата грандиозна физиономия, очертана от магическите силуети на куполи и кули, над които се издига величествената крепост Хоензалцбург. Старият град е перфектно съхранен със своите барокови сгради и живописни улички, в които на всяка крачка се сблъскваш с многобройни забележителности. Градът е наричан и градът на Моцарт, защото именно тук е роден великият композитор. Следобяд отпътуване за Любляна.

Любляна е известна като столицата на Европа с най-много младежко население, така че няма как да не забележите красивите и усмихнати хора, които се разхождат тук. Тя напомня малко на Прага с красотата си, на Залцбург – със симетрията и реда си, а на Париж - с живописните извивки на река Любляница. По време на обиколката ни в Любляна ще видите и научите много за: Тримостовието – трите моста и фонтана, където е сливането на трите реки, Стария град, Кметството с фонтана „Роба”, Катедралата „Св.Николай” и новия център на града. Нощувка в района на Любляна.

7 ДЕН: ЛюблянаСофия: 925 км.

След закуска, отпътуване към България.Пристигане в София вечерта. Следва трансфер до Вашия град.

Тагове

Оферти - Швейцария |  Оферти - Берн |  Екскурзии - Швейцария |  Екскурзии - Берн |  Лято в чужбина - Швейцария |  Лято в чужбина - Берн

Избрани оферти