Начало / Екскурзии / Екскурзии - Костур

ВЕЛИКДЕН В ГЪРЦИЯ, КАСТОРИЯ И КОРЧА В АЛБАНИЯ! /АВТОБУСНА ПРОГРАМА/

Номер на оферта

/

215264

Дати & цени

Цената включва

v Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
v 3 нощувки със закуски в хотел в центъра на Кастория на крачка от езерото и забележителностите
v 2 стандартни вечери три степенно меню в близка таверна на брега на езерото
v Празнична Великденска вечеря с жива музика в таверна на брега на езерото
v Екскурзия до езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил
v Разходка с автобуса до манастир „Св. Богородица Мавриотиса” и пещерата на Дракона (не е вкл. входен билет за пещерата)
v Медицинска застраховка с покритие 2 000 евро на човек до 65 г. на ЗК "Уника"
v Водач от агенцията през цялото пътуване

Цената не включва

v Целодневна екскурзия с местен екскурзовод до Албания с Корча и Воскопойе – 20 евро на възрастен; 10 евро дете до 12 год.; осъществява се при минимум 20 туриста
v Музейни такси в Албания: около 500 албански леки
v Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70 г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85 г. – 15 лева.

Програма на пътуването

Маршрут: СОФИЯ - КАСТОРИЯ - ВОСКОПОЙЕ - КОРЧА - ЕЗЕРО МАЛКА ПРЕСПА - ОСТРОВ СВЕТИ АХИЛ - КАСТОРИЯ - СОФИЯ
Дата: 06.04. - 09.04.2018г.
4 дни/ 3 нощувки
Цена: 345,00 лв.


1 ден: СофияКастория
Сутринта в 07:00 часа отпътуване от София, храм-паметник „Александър Невски“по маршрута: СофияДупницаБлагоевград - КулатаСолун - ВерияКастория. Пътува се по скоростната магистрала Виа Егнатия (Е-90). В ранния след обяд пристигаме в Кастория или още някога българският град – Костур, живописен град, удивително наподобяващ на град Охрид. За приликата допринася подобното разположение на полуостров в Костурското езеро - езеро Орестиада, допринася за приликата още и архитектурата на съхранените и до днес старинни къщи, застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и големия брой запазени и действащи и до днес повече от 70 на брой стари църкви, някои от които градени още по времето на цар Борис. Настаняване в хотел в самия център на Кастория, на крачка от езерото и забележителностите. Свободно време. Вечеря в таверна на брега на езерото. Нощувка.
2 ден: Кастория – Воскопойе – Корча – Кастория
Закуска. Свободно време в Кастория или по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия с местен екскурзовод в Албания до Корча (Горица – бълг.) и Воскопойе. Отпътуваме сутринта в 09:30 часа за Албания и област Девол – важен административен, църковен и културен център в Първата българска държава. В Девол княз Борис I гради една от седемте големи църкви, в Девол по повелята на княза Климент Охридски основава книжовна школа (впоследствие преместена в Охрид), все тук през 893 г. е изпратен и Наум Охридски и е учредена Деволската епархия. Първата ни спирка в Девол е Воскопойе – стар град в миналото разположен на важен търговски път, свързващ Венеция с Константинопол, основна причина за просперитета на града. През 17 – 18 век града наброявал 80 хиляди жители, гордеел се с около 26 църкви, иконописна школа, училища и собствена печатница, в която се печатало с гръцки и славянски букви. По същото време Воскопойе се считал и за втори важен център на Балканите, бил сравним с Истанбул! Днес Воскопойе е малко село с около 700 жители, а от църквите са запазени само пет. Отпътуване за Корча, един от големите градове в днешна Албания и запознаване със забележителностите му: впечатляващият нов катедрален храм „Възкресение Христово”, музея на иконата – стара църква разделена на две части, в едната се помещава музея, а другата част е функциониращ храм, джамията Ильяз Бей Михрой. Разходка в старата градска част на Корча. Свободно време за обяд, разходка и покупки. Завръщане в Кастория и хотела около 19 – 19:30 часа. Вечеря. По желание организирано посещение на Празнична Великденска литургия. Нощувка.
3 ден: Кастория – езеро Малка Преспа – остров Свети Ахил - Кастория
Закуска. В 10:00 часа се отправяме към до езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил, разположен в езерото – островът на цар Самуил. На този остров се намирал легендарният град Преспа основан от цар Самуил през 10 век, тук била и една от любимите му резиденции. Тук са и руините на един от седемте катедрални храма, градени още от цар Борис, веднага след покръстването му. Именно в този разкошен храм със застроена площ от 968 м2, цар Самуил положил мощите на свети Ахил от Лариса, за да пази светеца и острова и българите. В средата на 20 век гръцки археолози при разкопки разкриха и доказаха, че в храма е бил погребан самият цар Самуил, както и неговия син цар Гаврил Радомир. Свободно време за разходка чаша кафе или възможност за обяд в страноприемницата на Коста от рода Петковци, предлагащ местни гозби. Завръщане в Кастория и хотела след обяд. След кратка освежителна почивка с автобуса ще се отправим към пещерата на Дракона с нейните седем на брой малки езера и красивият манастир „Света Богородица Мавротиса” граден през 10 век и както всички останали градени по това време черкви носи белезите на ранния български живописен стил. Завръщане в хотела. Празнична ВЕЛИКДЕНСКА вечеря с жива музика. Нощувка.
4 ден: Кастория - София
Закуска. В 10:00 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България и София. Пристигане в София вечерта.

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001094/23.11.2016г., „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
52

Допълнителна информация

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ :
v Начин на плащане:
v Депозит – 30 % от пакетната цена
v Доплащане – до 10 дни преди отпътуване
v Необходими документи:
v Валидна лична карта или задграничен паспорт
v Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
v ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА:
v Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
v Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Костур |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Костур |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Костур

Избрани оферти