Пукет

Хранене

Тайландската кухня е запазена марка на страната. Пробвайте Tom Yam Goong (пикантна супа от скариди), или Gaeng Phed Yang (печена патица с червено къри). Непременно опитайте нудъли, приготвени по различни начини.

В много от ресторантите в курортите може да намерите микс от тайландска и западна храна. Също така има много китайски ястия, както и индийски и арабски ресторанти.

На остров Пукет се отглеждат ананаси и кашу, така че можете да ги откриете през цялата година. 

Кафенета

Всички курорти от Сурин до залива Чаланг имат крайбрежни улици, пълни с кафенета и простички места за похапване. Някои от тях са част от хотелите, други просто са разположени на крайбрежието. Прекалено са много, за да се изброяват. Просто се разходете и преценете кое ви пасва.

Барове и нощен живот

Единствено в Патайа нощният живот в Тайланд е по-оживен от остров Пукет. Баровете в Патонг са стотици. Основните райони с нощни заведения са около площад Bang La и улица Bang La. Вечер улицата става пешеходна, така че може да се разхождате без да се притеснявате за минаващи мотори. Освен Bang La има и малки улички със заведения, наричани „сои” (soi), които също са пешеходни. 

Забележителности около Пукет
Топ цена: почивка на о. Пукет - 7 нощувки
от 1280 лв.
Топ цена: почивка на о. Пукет - 7 нощувки
7 нощувки
Самолет