Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

Екскурзия до Банкок, Сингапур, Камбоджа и остров Пукет

Номер на оферта

/

233843

Дати & цени

02 ноември 2024 - 20 януари 2025 г. - Цена от 2890 €

Цената включва

Самолетени билети София - Истанбул - Пукет и Сингапур - Истанбул - София с авиокомпания Turkish Airlines с вкл. 30 кг чекиран багаж
Вътрешни полети: о-в Пукет - Банкок, Банкок - Сием Рийп и Сием Рийп - Сингапур с вкл. 20 кг чекиран багаж
Всички трансфери по програмата
3 нощувки със закуски в хотел 4* в Банкок
4 нощувки със закуски в хотел 4* остров Пукет
2 нощувка със закуска в хотел 4* в Сием Рийп /Камбоджа/
3 нощувка със закуска в хотел 4* в Сингапур
Здравна застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро
Водач на български език

Цената не включва

Допълнителни екскурзии /по желание/
Визи за Тайланд
Виза за Камбоджа
Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
Входни такси за музеи и атракциони
Неупоменати в програмата услуги
Градска такса при хотелското настаняване в Сингапур
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Програма на пътуването

Екскурзия до Банкок, Сингапур, Камбоджа и о-в Пукет – любимата ни комбинация

14 дни / 12 нощувки

ДАТИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая:
02.11.2024 – 17.11.2024 – 2 990 евро - последни места
13.11.2024 – 28.11.2024 – 2 990 евро
19.11.2024 – 04.12.2024 – 2 990 евро
26.11.2024 – 11.12.2024 – 2 990 евро
03.12.2024 – 18.12.2024 – 2 990 евро
05.01.2025 – 20.01.2025 – 2 890 евро

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1: София - о-в Пукет
Среща на летище София и полет до остров Пукет.

ДЕН 2: о-в Пукет
Пристигане на о-в Пукет. Трансфер и настаняване в хотела.
Сред популярните туристически зони на Пукет е световноизвестният плаж Патонг Бийч. Там е съсредоточена голяма част от нощния живот и туристическите пазари на острова.
Икономиката на Пукет сега разчита на плантациите от каучуково дърво и главно на туризма, разбира се. Островът предлага чудесни условия за гмуркане, плуване, кану. Пукет е домакин на над десет милиона чуждестранни гости годишно, което го превръща в един от най-любимите световно известни курорти в Азия.
Това е най-богатата провинция на Тайланд след Банкок. Великолепни пясъчни плажове, кристално лазурно море, огромни варовикови скали и богат подводен свят, уникални национални паркове, тропически джунгли и екзотичен нощен живот - множество барове, ресторанти и нощни клубове - Пукет е всичко, за което мечтаем.
Вечерна разходка.
Нощувка.

ДЕН 3: о-в Пукет
Закуска. Ден за релакс. Днес ще се адаптираме с часовата разлика, с влажността на въздуха, с различната температура. Чака ни чуден ден. Плаж на екзотичен закътан залив, почивка и разходка в прекрасната околност и безвремие /лодката до залива и таксата за нея се плащат на място/.
Нощувка.

ДЕН 4: о-в Пукет
Закуска. Плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане - 100 евро на човек/ целодневна екскурзия с обяд до няколко прекрасни острова с моторна лодка - Островът на маймуните, Островът-бар, Мая бей. Плаж, шнорхелинг, обяд, коктейли на борда и, разбира се, Пи Пи айлънд, познат от филма "Плажът" с Леонардо ди Каприо.

Съвсем на живо, съвсем истински!
Вечерна разходка до емблемата на Патонг и нощният живот на острова – Бангла Роуд. Няма да сте безразлични, обещаваме!
Нощувка.

ДЕН 5: о-в Пукет
Закуска. Плаж и почивка, или по желание /срещу допълнително заплащане - 100 евро на човек/ целодневна екскурзия с моторна лодка до Джеймс Бонд Айлънд, Сладоледената пещера, прекрасни плажове + обяд и напитки на борда. Обиколка с канута, заобиколени от кристално чиста вода и фин пясък.

Вечерта, по желание /срещу допълнително заплащане/ Пукет Фантазия /17:30 – 23:30 ч., вечеря - бюфет от цял свят/.

Ще посетим уникално представление в стил Лас Вегас, посветено на историята на Тайланд, което по интересен начин обединява тайския фолклор, магията и танца, въздушен балет, акробатика, циркови номера с участието на стотици артисти, над 30 слона, множество птици, биволи и пироефекти.
Вечерна разходка.
Нощувка.

ДЕН 6: о-в Пукет - Банкок
Закуска. Трансфер до летището и полет за Банкок. Един от световните мегаполиси. Ще се настаним в хотела и ще се разходим из този динамичен и пленителен град.
Храмът на Полегналия Буда (входна такса за храна) е нашата първа спирка. Най-старият /XVI в./ и най-голям храмов комплекс в Банкок. Гигантски домакин там е дългият 46м и висок 15м позлатен Полегнал Буда - най-голям по рода си в цял Тайланд. Пищните храмови градини, чудатите статуи, многото зеленина и класическата будистка пъстроцветна феерия са истински впечатляващи.
Ще хапнем до "кралската река" Чао Прая, пресичаме я с лодка и сме в подножието на храма Ват Арун /Храмът на Изгрева/, изобразен на повечето монети в Тайланд. Малък, но много красив и необичаен като архитектура.
Вечерна разходка по улиците на града + шарените нощни пазари.
Нощувка.

ДЕН 7: Банкок
Закуска. Свободно време за разходка или по желание /срещу допълнително заплащане - 90 евро на човек/ целодневна екскурзия до Плаващия пазар в Дамнеон Садуак и Пазара с влака, както и Манастира с дракона.
Плаващият пазар се намира на 110км от Бангкок и е изключително място за традиционно пазаруване от малки лодки, обиколка по безкрайните канали, съхранили столетия и традиции.

Съвсем наблизо се намира друг световно известен пазар, познат като Пазара с влака/ Меклонг стейшън/. Всички сме гледали клипчетата как композицията буквално преминава през голям, оживен местен пазар. Интересно, забавно, необичайно.
Недалеч се намира и един от странните, нетипични и почти неизвестен за туристите Манастирът с дракона. Енергията тук е необичайна, повярвайте.
Завръщане в Банкок. Вечерна разходка.
Нощувка.

ДЕН 8: Банкок
Закуска. Чака ни динамичен и пъстър ден. Ще открием Храма на Златния Буда. Неголям, но емблематичен храм, където е разположена статуята на най-големия Буда, създаден от истинско злато /а не просто позлатен/. Историята на статуята през вековете е дълга, странна и нелека. А храмът – магичен. (срещу входна такса)
Съвсем наблизо ни чакат потайностите на Chinatown. Този пъстър и шумен квартал на Банкок има с какво да ни изненада - гледки, вкусове, ухания и всякакви китайски странности. Патица по пекински, мариновани свински главички, морски деликатеси в невъзможно лют сос.
По пътя ни чака и китайски храм, разбира се. А улиците с пазарите – лабиринт, истински жужащ лабиринт.
За да стигнем до следващата ни спирка, ще се повозим на един от символите на града - бясно препускащите триколки наречени Тук Тук. Типични за цяла Азия, в Банкок те са бързи, криволичещи между колите и предпочитан превоз в големите градски задръствания.
Време е за една от емблемите на Тайланд и едно от чудесата на Азия - Храмът на изумрудения Буда, намиращ се в Кралския дворец. (срещу входна такса)
Храмът е построен в края на XVIII в. от крал Рама I, за да съхранява Изумрудения Буда /Пра Кео/ - най-святата статуя, която за тайландския народ е символ на могъществото, божествеността и просвещението на страната. Големият дворец е сред най-красивите творения на Сиамския кралски двор. Бил е седалище на монарсите на Тайланд от средата на XVIII в. до средата на XX в. Перлата на Банкок и най-красив дворец в страната е разположен на площ от 945 000 м2 и обхваща над 100 сгради, в които е събрана над 200-годишна история на дворцовия живот.
За десерт ще се качим на върха. Най-високата сграда в Тайланд ни чака с бар на покрива си, с коктейли, както и с ... тераса със стъклен и прозрачен под. Съвсем различно е да се поразходиш на няколкостотин метра височина с цял един град /буквално/ под краката си. Не ви е страх, нали? (входна такса за качване на небостъргача)
Нощувка.

ДЕН 9: Банкок - Сием Рийп, Камбоджа
Закуска. Трансфер до летището и полет до Сием Рийп /Камбоджа/.
Настаняване в хотела, почивка, басейн, коктейли и разходка в града и нощните заведения в централната част.
Нощувка.

ДЕН 10: Ангкор Ват
Закуска. Днес се отправяме на невероятно пътешествие във времето.
Съвсем близо да града се намира Ангкор Ват - изключителен храмов комплекс с огромна площ и строен с невероятен размах. Ще открием и Ангкор Том, друг от величествените храмове от времето на кхмерите /известен със статуите на главите Байон/. Задължителен е и храмът Та Пром, добре познат от филма с Анджелина Джоли "Томб Райдър". Неголям храм, обвит и "пленен" от стеблата и коренищата на вековни гигантски дървета, придаващи му нереален и мистичен вид /транспорта и входната такса за храмовете не са включени в цената/.

Сякаш погълнат от джунглата, това е мечтата на всеки пътешественик.
Нощувка.

ДЕН 11: Сием Рийп - Сингапур
Закуска. Трансфер до летището и полет до Сингапур.
Пристигане в Сингапур. Трансфер до хотела и настаняване.
Сити тур на чудния "Град на Лъва" - Сингапур. Хотел Marina Bay Sands, символът на Сингапур - статуята на Мерлиона /с глава на лъв и тяло на риба/.
Ще намерим време и за страхотни гледки на върга в Сингапур, ще се качим на наблюдателната площадка на Marina Bay Sands (емблематичният хотел на чийто покрив има огромна лодка с инфинити басейн), ще погледнем града от високо и ще останем без дъх (срещи входна такса)

Продължаваме пеша към ботаническите градини The Gardens by the Bay. Електрическите супер дървета със светлинно - музикалното шоу, както и двата купола - оранжерии /срещу допълнително заплащане/.
Нощувка.

ДЕН 12: Сингапур
Закуска. Лежерна разходка из старата колониална част на Сингапур /в близост до Сингапур ривър/. Ще видим Парламента, Националната галерия, Националния музей, Катедрталата Сейнт Андрюс /при желание обектите може да се разгледат и вътре, срещу допълнително заплащане/.
Следобед, свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на зоологическата градина в Сингапур.
Вечерта по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на roof top bar /57-ми етаж/ на Marina Bay Sands. Ще се качим на лодката, която е "кацнала" на върха на този емблематичен, световен хотел. Невероятна гледка към града и infinity басейна на хотела.
Нощувка.

ДЕН 13: Сингапур
Закуска. Днес сме на плаж на остров Сентоса - островът на забавленията. Уникално разнообразие от атракции - Universal Studio park, аквапарк, Градината на пеперудите, Музеят на восъчните фигури на Мадам Тюсо, гигантски аквариум, събрал подводната флора и фауна на света + километри плажове и невероятна тропическа растителност. Лежерно и истински незабравимо! /някои от атракциите са с допълнителна входна такса, която се плаща на място/.
В следобедните часове продължаваме към Чайна Таун. Като всеки голям световен град, Сингапур също има квартал, наречен Чайна Таун. Пъстри улички, чудесни пазари за сувенири, ресторанти, бляскави храмове ... Веднага след него продължаваме към Малката Индия – цветен, ухаещ и незабравим етнически индийски квартал, препълнен с улични търговци, туристи и багри и ухания. Ще пазаруваме, ще похапнем люта индийска храна, ще открием великолепен индийски храм ...
Вечерта – свободна програма.
Нощувка.

ДЕН 14: Сингапур - Истанбул - София
Ранен трансфер до летището и полет до София.
Пристигане на летище София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Застраховка "Отмяна на пътуване":
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана

Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания

Храната от уличните търговци е изключително вкусна и разнообразна. Разбира се, когато решите да опитате, купувайте от чисти и спретнати места. Това е прясна храна

Цената на хотелите е на база човек в двойна стая. Самостоятелно настаняване в стая се доплаща

Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа

Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки

Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми

В хотела в Сингапур лично се доплаща градска такса /на място/

Цената е за определен брой пътуващи

При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Целодневна екскурзия до Пи Пи Айлънд с включен обяд - 80 евро на човек

Целодневна екскурзия до остров Джеймс Бонд Айлънд с включен обяд - 80 евро на човек

Плаващия пазар в Дамнеон Садуак и Пазара с влака - 80 евро на човек

Пукет Фантазия - 50 - 70 евро на човек. Цената варира в зависимост от сезона и от това дали е с включена вечеря или не.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Банкок

Избрани оферти