Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пукет

Тайланд за приключенци - 12.11.2024 г.

Номер на оферта

/

239526

Дати & цени

12 ноември 2024 г. - Цена от 4826 лв.

Цената включва

полети София-Доха-Пукет//Банкок-Доха-София с вкл. чекиран багаж и летищни такси;
полет Пукет- Чианг Май с вкл. чекиран багаж и летищни такси;
полет Чианг Рай - Банкок с вкл. чекиран багаж и летищни такси;
7 нощи в хотел 4* в Као Лак с вкл. закуска;
2 нощи в хотел 4* в Чианг Май с вкл. закуска и обяд;
1 нощи в хотел 3* в Чианг Рай с вкл. закуска и обяд;
2 нощи в The Sukosol Hotel 5* - в Банкок с вкл. закуска;
Късен чекаут в хотела в Банкок;
Екскурзионна програма по маршрут "Златния триъгълник"
Полудневна обиколка на Големия дворец в Банкок;
Целодневна обиколка "Най-доброто от Банкок", с включен обяд;
Целодневна екскурзия до Аютая, с включен обяд;
трансфери летище - хотел - летище по целия маршрут;
застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро;
водач придружител от България по време на цялото пътуване

Цената не включва

Нощен Патонг - 25 евро
Островт на Джеймс Бонд, залива Панг Нга (провежда се при минимум 6 човека) - 75 евро
Еднодневна екскурзия до езерото Khao Sok с къшане на слон и вкл.обяд ( провежда се при минимум 6 човека) - 98 евро
Гмуркане с шнорхел на остров Симилан с обяд на частен кей, с бърза лодка (провежда се при минимум 15 човека, в зависимост от метеорологичните условия ) - 97 евро
Островт на Джеймс Бонд, залива Панг Нга (провежда се при минимум 6 човека) - 75 евро
Екскурзия до плаващия пазар Damnoen Saduak (провежда се при минимум 6 човека) - 80 евро
Виза за Тайланд – 2200 бата, около 60 евро, заплаща се и се издава на летището в Пукет.
Разходи от личен характер;
Допълнителните екскурзии, посочени като такива в програмата.

Програма на пътуването

ТАЙЛАНД ЗА ПРИКЛЮЧЕНЦИ - ЧИАНГ МАЙ, ЧИАНГ РАЙ, ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК, БАНКОК И КАО ЛАК

Време е да попътуваме отново надалече!

Нека слънцето и доброто настроение центрират емоциите ни и направят умовете ни по-чисти и още по-креативни!
Подготвили сме ви прекрасни полети и прекрасни хотели на най-предпочитаните плажове на брега на Андаманско море, на прекрасни цени! Програмата е обогатена и с посещение на Златния триъгълник, известен с красивите си гледки, история и култура.

София - Доха - Пукет - Банкок - Доха - София

15 Дни / 12 Нощи

ДАТА: 12.11.2024

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая - Промоция - 250 лв на човек за записване до 31-03-2024:
Намалението е калкулирано в цената.

Khaolak Emarald Beach Resort 4* - 4826 лв.
Mukdara Beach Villa & Spa Resort 4* - 5055 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Акценти на програмата:

-посещение на Чианг Май, Чианг Рай, Златния триъгълник, Банкок и Као Лак/Пукет
-полети с квалитетна авиокомпания София-Доха-Пукет//Банкок-Доха-София с вкл. чекиран багаж и летищни такси;
-включен полет Пукет-Банкок с вкл. чекиран багаж и летищни такси;
-7 нощи в хотел 4* в Као Лак с вкл. закуска;
-2 нощи в хотел 4* в Чианг Май с вкл. закуска и обяд;
-1 нощи в хотел 3* в Чианг Рай с вкл. закуска и обяд;
-2 нощи в The Sukosol Hotel 5* - в Банкок с вкл. закуска;
-Полудневна екскурзионна програма в Банкок;
-Целодневна обиколка "Най-доброто от Банкок" с включен обяд;
-Целодневна екскурзия до Аютая, с включен обяд;
-трансфери летище - хотел - летище по целия маршрут;
-застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро;
-водач придружител от България по време на цялото пътуване

-------------------------------------------

ПРОГРАМА

ДЕН 1 :
12.11.2024

Полет от София (Т2) в 12:40 часа за Доха, кацане в 18:15 часа и излитане за Пукет 20:35ч.

ДЕН 2 :
13.11.2024

Кацане на о-в Пукет в 07:15ч. Трансфер до хотела в Као Лак. Защо избрахме Као Лак ли? - Вярваме, че част от вас блянуват за тишина, пълно спокойствие и прекрасни плажове, където да изчистите наслоената умора и напрежение. Као Лак се намира само на 80 километра северно от Пукет, и на практика бе заличен от цунамито през 2004 г. Но градът и туристическата индустрия се възстановиха напълно и направиха от Као Лак оазис. Той остава по-тих от други крайбрежни дестинации, предлагайки уединени плажове и спокойни нощи.
Независимо от това, ако има желаещи да организираме престоя им на самия о-в Пукет, сме насреща.

ДЕН 3 :
14.11.2024
Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание.
В по-късните часове ви предлагаме да се потопите в Нощен Пукет. Очарователен, блестящ и със сигурност различен - Пукет през нощта може да отвори нови хоризонти пред вас. Наслаждавай се!
Ще ви вземем около 14:30 ч. в хотела ви, ще преминем по красивия мост Сарасин и ще ви отведем до Плаж Патонг на остров Пукет. Колата ни ще бъде паркирана в търговския център Jungceylon в Патонг. Там се движат хиляди хора, които искат да се насладят на тропически дивия привкус, на тайния островен мегаполис Патонг, който предлага най-добрите възможности за парти. Дълъгите, цветени търговски улици и барове ви очакват. Или, ако предпочитате по-спокойно място, или просто да отидете на разходка, ние ви препоръчваме очарователния плаж на Пукет.
В 23:30 часа – след много забавление и страхотна вечер – ще ви вземем отново, за да се върнем около 01:30 ч. в Khao Lak.

ДЕН 4 :
15.11.2024
Закуска. Почивка, плаж и вкусна храна! Нощувка.

ДЕН 5 :
16.11.2024

Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до острова на Джеймс Бонд с включен обяд (срещу допълнително заплащане, с вкл. обяд). По време на екскурзията освен че ще посетим острова, където е заснет един от филмите с Джеймс Бонд - "Мъжът със златния пистолет", ще се разходим и из мангрова гора. Екскурзията включва и посещение на рибарско селище, построено върху колове във водата. Живеещите там морски номади топло ще ви посрещнат на вкусен тайландски обяд. Сити и доволни можете да направите кратка разходка в селото и да опознаете културата на жителите. Може да намерите и хубави сувенири за себе си, семейство или приятели. По-късно, когато се върнем на континента ще продължим с миниван до парка Phang Nga, където ше видим храм и пещери. Нощувка.

ДЕН 6 :
17.11.2024
Закуска. Свободно време за събиране на слънчеви лъчи и добиване на здравословен загар под топлото тайландско слънце! Нощувка.

ДЕН 7 :
18.11.2024
Закуска. Свободно време за плаж в красивите, чисти води на Андаманско море. Направете деня си още по-вълнуващ с допълнителна екскурзия - Гмуркане с шнорхел на остров Симилан с обяд на частен кей, със скоростна лодка. Бели пясъчни плажове и прекрасни, буйни дъждовни гори ви очакват. Живописните заливи и цъфтящата тропическа фауна ще ви накарат да забравите за времето.Насладете се на гмуркането с шнорхел в чистите води и дръжте очите си отворени, а може да попаднете и в комания на някоя костенурка. Ще имате възможност да възвърнете силита си с вкусен тайландски обяд на един от красивите пясъчни плажове, слушайки шума на вълните. Връщане на сушата до 15:30ч. Прибиране в хотела.
Нощувка.

ДЕН 8 :
19.11.2024
Закуска в хотела. Свободно време за почивка и опознаване на острова.
В днешния ден ще ви предложим да ви отведем до естествената красота на Тайланд, дълбоко в тропическите гори до екзотични места и слонове. Посетете Националния парк Khao Sok отблизо и се изкъпете с най-големия бозайник на сушата. Вашият водач ще ви отведе с кану по река Сок, покрай извисяващи се варовикови скали, докато наблюдавате варани, кралски рибари и маймуни по пътя. Направете спирка, за да се потопите в прохладната вода и да пиете кафе, направено от бамбукова чаша! След това ви предлагаме вкусен тайландски обяд в прекрасна атмосфера в Rock and Treehouse. След вкусния обяд следва вълнуващо къпане и хранене на слонове. По-късно следва трансфер до хотела.
Нощувка.

ДЕН 9 :
20.11.2024

Ранен трансфер до летище Пукет за полет в 09:00ч до Чианг Май с кацане в 11:00ч.
След кацането ще ви заведем на вкусен обяд в местен ресторант. Започва пътуването ни по маршрута, наречен "Златния триъгълник" (включено в цената). Ще посетим будисткия храм Wat Phra That Doi Suthep (Теравада) в провинция Чианг Май, Тайланд. Храмът често се нарича "Doi Suthep", въпреки че всъщност това е името на планината, където се намира. Това е свещено място за много тайландци. От храма се откриват впечатляващи гледки към центъра на Чианг Май. Не забравяйте, че храмовете не са само туристическа атракция. Повечето са там, за да служат на будистите и общността, така че ще се очаква да носите скромни дрехи и да сте спокойни. Разбира се ще минем и през местния пазар.
Нощувка.в хотела. Свободно време за почивка и опознаване на околностите. Нощувка.

ДЕН 10 :
21.11.2024

Закуска в хотела.
В 08.30ч ще започне дневната ни обиколка с посещение на пазара Warorot (включена в цената), оживен с ежедневната си суматоха, екзотични пресни плодове, консервирана храна, местни деликатеси, изобилие от дрехи, цветя и други лакомства. След това ще направим разходка с лодка по течението на река Пинг, за да се насладим на красивата природа и бита на местните обитатели. Ще си починем за кратко във фермерска къща, където ще се освежим с пресен плодов или билков сок. Следва обяд в местен ресторант. Следва посещение на San Кamphaeng - тамбон (подрайон) на окръг Сан Кампхаенг, в провинция Чианг Май, със своите тайландски ръчни станове за коприна и памук; Бор Санг - селото за производство на хартия и чадъри; пещите Celadon с техните фабрики за изящни каменни изделия.
Нощувка.

ДЕН 11 :
22.11.2024

Закуска в хотела.
В 08.00ч ще отпътуваме за Чианг Рай по суша, през планини, долини и живописни пейзажи. По пътя ще поспрем при някои от многобройните горещи извори в този район. В гейзерите, от които блика вода, температурата достига 105 градуса. Но в басейните, в който посетителите влизат, температурата на водата е 40 - 45 градуса. Тук, в горещите извори се извършват едни от най-добрите масажи в цял Тайланд! Следващата ни спирка ще бъде Wat Rong Khun , по-известен като Белия храм, представляващ частна художествена изложба в стила на будистки храм в Pa O Don Chai. Той е собственост на художника Халермихай Коситпипат, който го е проектирал, конструирал и отворил за посетители през 1997 г. с намерението районът в близост до храма да бъде център за обучение и медитация. Коситпипат посвещава храма на Буда и вярва, че проектът ще му даде безсмъртен живот. В Мае Чан ще посетим селото на планинските племена Яо и Ака. В Северен Тайланд живеят шест основни племена – Карен, Ака, Яо, Лису, Лаху и Хмонг. Всяка от тези етнически групи има собствен специфичен бит, култура и език, до голяма степен незасегнати от икономическото развитие на Тайланд. След това маршрута ни щее продължи към Мае Сай, най-северният град на страната, граничещ с Мианмар (Бирма).
Ще обядваме в местен ресторант.
След това ще се отправим към популярния район - Златния триъгълник, разположен на брега на река Меконг. Златният триъгълник е зоната, където границите на Тайланд, Лаос и Мианмар (Бирма) се срещат при реките Руак и Меконг, а провинция Чианг Рай е вратата към този уникален регион в Югоизточна Азия .
Името на района идва от неговата история. Златният триъгълник някога е бил световната столица на производството на опиум и център на международната търговия с опиум. Доходоносната субстанция буквално „си е струвала теглото в злато“, тъй като килограм опиум се е търгувал на цената на килограм злато.
Хълмистите хълмове на Златния триъгълник някога са били пълни с ярко оцветени полета с опиумен мак, от който са извличали опиум, а селата на хълмистите племена са били силно ангажирани с производството, употребата и търговията с наркотика. Днес по същите тези полета се отглеждат здравословни алтернативи като зеленчуци и чай.
Въпреки мрачната си история, Златният триъгълник сега е спокоен. По възможност ще се разходим с лодка по река Меконг. Пристигане в град Чианг Рай и настаняване.
Нощувка.

ДЕН 12 :
23.11.2024

Освобождаване на стаите и трансфер до летище Чианг Рай за полет до Банкок в 08:50ч. След кацане се отправяме към Големият дворец - основната забележителност на Банкок. Построен е през 1782 г. от крал Рама I и оттогава е център на властта. Всяка сграда в комплекса е невероятно произведение на изкуството в тайландски и европейски стил. Значими сгради са Тронните зали, Кралските резиденции и Кралският параклис на храма Ват Пра Каео, буквално храм на Изумрудения Буда. От всички храмове в Банкок, Wat Phra Kaeo се смята за най-старият и най-красиво украсен. Той също така почита Изумрудения Буда, който е най-почитаният образ на Буда в страната. Трансфер до хотела за настаняване.
Нощувка в хотела в Банкок.

ДЕН 13 :
24.11.2024
Закуска в хотела.
Днес, около 7ч. ще се отправим към древния град Аютая, втората столица на Тайланд през 1350-1767 г., разположен на 80 километра северно от Банкок. Провинцията е съкровище от руини на някогашни великолепни дворци, храмове и крепости. Ще посетим историческия парк Ayuthaya, огромен участък от исторически обекти, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно наследство от декември 1991 г. Там ще разгледаме Wat Maha-That, кралският манастир, служил като резиденция на върховен монах; Wat Phrasri-Sanphet, най-големият и най-важен храм - използван е като жилищен дворец, както и Wihan Phramongkhon-Bophit. Ще видим голямото бронзово изображение на Буда, легналия голям бял Буда - с дължина 42 метра и височина 8 метра (все още е в перфектно състояние със светещо лице, сияещо от щастие, а главата се поддържа от основна платформа от лотос).
Около 13:15 ч. ще се качим на луксозен речен круиз обратно до Банкок, по река Чао Прая (от кея Wat Chonglom). Ще се насладим на разкошен обяд на бюфет, с избор от разнообразни ориенталски и западни ястия, докато се наслаждаваме на завладяващата природа по течението на реката на царете. След това крайцерът ще се насочи към Нонтабури, покрай Кох Кред, общността Мон, преди да стигне до град Банкок.
В 15:00 ще ни сервират кафе, докато се любуваме все още на очарователните гледки по бреговете на реката, като колоритната Royal Barges House, университета Thammasart, болницата Siriraj, The Royal Grand Palace и грациозния Temple Of Dawn с неговия великолепен 79м. шпил, Wat Kallayanamitr, един от най-известните храмове.
Около 16:00 ч. ще слезем на кея на търговския комплекс River City. Следва трансфер обратно до хотела.

ДЕН 14 :
25.11.2024
Закуска в хотела.
Свободно време или по желание екскурзия до плаващия пазар Damnoen Saduak (полудневна 7-12ч. срещу заплащане – 80 евро). Ще пропътуваме разстояние от около 110 км до област Дамноен Садуак, провинция Ратчабури, минавайки покрай солени полета, оризови полета, овощни градини и кокосови плантации. По пътя ще посетим автентично тайландско село, където ще ни демонстрорат как кафявата палмова захар, която се използва за тайландски ястия и всякакви сладкиши, се приготвя от кокосов нектар.
След това ще се качим на моторна лодка, с която ще стигнем до сърцето на плаващия пазар. Ще почувствате очарователния начин на живот на местното население, живущо покрай каналите - плавайки с лодките си, пълни със стоки продаващи или обменящи тези стоки с други.
Трансфер обратно до хотела.

Късно освобождаване на хотела до 18.00 ч.
Частен трансфер до летището в Банкок за полет QR 837 / 02:10ч (на 26.11.)

ДЕН 15 :
26.11.2024
Кацане на летището в Доха в 05:35ч. Излитане от Доха в 07:30ч. и кацане в София в 11:40ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Депозит в размер 1400 лв за записване до 01.08.2024
Доплащане до 100% - до 27.09.2024

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
До 01.08.2024г. - удържане на депозита (1400лв)
От 02.08.2024г. - удържане на заплатената сума

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на завръщане;
Актуална паспортна снимка – 1 брой, нужна за визата на място;
Попълнен формуляр за виза.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Пукет |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Пукет |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Пукет

Избрани оферти